אז מה אכלתם בסוף השבוע?

Gargeran

New member
אני דווקא התייחסתי לארוחות בחדר האוכל.

הלאונג'/טרקלין/VIP של רויאל ביץ' נחמד, אבל בעיקר בגלל השתייה החופשית (גם אלכוהולית) דווקא מבחינת אוכל, לא זכור לי שם משהו יוצא דופן, אני זוכר את עצמי אוכל שם בעיקר פירות. מהבחינה של אוכל בחדר VIP, איכשהו דווקא במלך שלמה הוא יותר טעים באופן מפתיע (למרות שהחדר אוכל של המלך שלמה והמלון בכלל, לא מי יודע מה).

אני חושב שה-VIP הכי מרשים שראיתי היה זה של הרודס, למרות שלא ירדתי לשורשו כי הייתי בו רק פעם אחת כשחבר של אבי הזמין אותי לשם על חשבונו כשהייתי במקרה באילת. גם שם, זה בניגוד גמור לחדר האוכל שהיה ירוד ברמתו (שמעתי שהשתפר לאחרונה)

Gרר

New member
ארוחת בוקר גם אני דיברתי על חדר האוכל שלהם

(להבדיל מהארוחה שיש להם במסעדת הבובעס ללקוחות ה-VIP והיא היתה מאכזבתתתתתתתתתת ברמות. במיוחד לנוכח איך שהם מנסים "למכור" אותה כצ'ופר מאד גדול)

ה-VIP שלהם אכן לא נושא איתו שום בשורה קולינארית. אבל היתרון שלו שהוא ממש צמוד לבריכה וזה כיף גדול אחת לכמה זמן כשאתה בחוץ לקפוץ פנימה לאיזה משקה, פירות, לפעמים עוגה נחמדה.... לא משהו מעבר אבל חביב.

איך זה בהרודס זה גם צמוד לבריכה או בקומות הגבוהות כמו בדן מה שהופך את זה לחסר ערך למישהו שבא לחופשת רביצה ולא באמת לעסקים?

Gargeran

New member
אז אנחנו מסכימים :)

גם אני התאכזבתי בבובעס.. לגמריי עבודה בעיניים. גם מבחר דל יותר וגם אתה שבוי של המלצרים.

בהודס ה-VIP בקומות הגבוהות, מסכים עם כך שלרויאל ביץ' יתרון גדול מאוד על פניו.
מצד שני, הצפיפות בבריכה של הרודס, לפחות בעל פי הביקור הבודד והמעט טראומתי שלי שהיה אחרי הפעם ההיא ב-VIP שיצרה אצלי ציפיות גדולות, הייתה סיבה מספיק טובה לא להתקרב לטרקלין גם אם היה ממוקם על שפת הבריכה :)

גסטרו

New member
הייתי ברויאל ביץ' ביוני 2013 והיה הרבה הרבה

פחות מדן אילת
אם בדן אילת היה בארוחת ערב פילה בקר עשוי מדיום שנפרס לכל סועד, ברויאל היה רגיל בחוץ של חזה עוף , נקניקיות ופרגיות. וזה רק קצה של דוגמה

salo22

New member
סופ"ש מופלא

לאחר שבמשך השבוע התלבטתי היכן נאכל ביום שישי בערב, החלטנו לשנות תוכנית לעיסקית של צהריים מאוחרים במול ים - סה"כ ארוחה טובה מאוד אך כמובן לא זולה בכלל שעליה אפרט בנפרד.
לפני זה טיילנו בשוק הנמל, התפעלנו\השתוממנו לגבי התור אצל שרי הרינג ולקחנו סנדוויץ טרום מול ים עם בירה מלכה, שניהם חביבים. קנינו אייטמים לארוחות האחרות של סוף השבוע..

אחרי מול ים בערב בבית פלטה של ירקות מהשוק - בלטו עגבניות "מקומטות" נפלאות ביחס למה שמוצאים בארץ, 13 ₪ לקילו אבל בהחלט הופכים להיות עגבניות הבית.. ליד זה גרוייר צרפתית ומין טום עיזים הולנדית מדוכן הגבינות, שתיהן טעימות אבל ראבאק, מחירי הגבינות "הבוטיק" הקשות המיובאות פשוט גבוהים מאוד, נכון שאני לא מכיר את כל סיפור היבוא שלהן ולא התעניינתי, אבל להשאיר 80 ₪ על כ 350+ גרם גבינה בחישוב כ 23 ₪ למאה גרם, זה מספר גדול. אגב תחושה דומה לגמרי מביקור שניים וקניית כמה גבינות אצל באשר דיזינגוף מלפני כמה שבועות - פלטה סבירה, יחסית, ב 99 ₪ וקומטה 24 חודש וקממברט פלורט כל אחת ב 35 ₪ למאה גרם זה גבינות שבאמת ולגמרי לאלפיון העליון לדעתי. אבל שוב, לא יודע כמובן מה הסיפור עם זה אבל בהחלט אפשר לבדוק הנושא.. ובאותה נשימה גבינות קשות בדוכנים של הישראליות בשוק היו למיטב זיכרוני כ 17 ₪, גם זה לא שושנים, במיוחד כשלא תמיד נהנתי ממה שקניתי אבל בהחלט יש גם טובות יותר.
למחרת היו מנות ירקות - מגוון פיטריות מהשוק מוקפצות עם טופו, אספרגוס שדי הצטערתי שקניתי, תפוחי אדמה ראטה נפלאים בתנור עם המון שום שמ"ז ופרמז'ן, לחם אגוזים שיפון ועוגת גבינה ריקוטה מלחמים, כרגיל בינוניים עד מאוד ולא מצדיקים 65 ₪ שנלקחו תמורתם.

חוץ מזה קיבלתי מתנה מופלאה של מייבש מזון חזק מאוד עליו פינטזתי זמן רב מאוד, אז שאר הסופ"ש הועבר בסשן נסיונות ספונטניים ולא מתוכננים עם תפוחי אדמה מהשוק (לא יצא מוצלח, נכנס למקצה חשיבה), תפוחי עץ פינק ליידי עם קינמון (יאמי יאמי), פלחי פירות הדר שיצאו מרים כהרגלם ( פתק לעצמי להפסיק להתעלל בהדרים עם חום, זה אף פעם לא יוצא ממש מוצלח)..
יחד עם מזג האוויר הנפלא, היה באמת סופ"ש יוצא דופן

Gargeran

New member
שישי - טשרניחובסקי 6, אוייסטרים בבסטה

הלכנו בסביבות 13:00 בצהריים לטשרניחובסקי 6. החברה רצתה ארוחת בוקר, אני משהו יותר מתאים לצהריים.
התלהבתי שהם מכוונים למטבח פורטוגזי שמסקרן אותי והמחירים בתפריט הביאו אותי להזמין רק מנה עיקרית שנשמעה מעניינת - פאייה ברווז.

למרות שהמסעדה לא הייתה מלאה, השירות (אני מניח של שני בעלי המקום) היה איטי להחריד. הם נראו מתרוצצים כל הזמן, כאילו בלי סיבה והיה ממש קשה למשוך את תשומת ליבם. את האוכל שלנו קיבלנו רק אחרי כמעט 40 דקות מרגע ההזמנה!

ארוחת בוקר אמריקאית, שהכילה תפוחי אדמה, 2 ביצי עין עם בייקון, כמה פרוסות עגבניה, טוסטים, חמאה וריבה. נטעם סבבה, אבל שום דבר מיוחד, כמו שאפשר לצפות.
הפאייה שלי, למרות ש"הוזהרתי" שהיא תהיה קריספית למעלה, הייתה שמנונית ומאכזבת, קצת כאילו משהו שסטודנט חסר ניסיון בבישול היה מכין לעצמו בבית אם היה רוצה להכין איזשהו תבשיל עם אורז. הברווז היה אובר קוקד, פרוסות תפוזים שהיו מעל גם לא תרמו יותר מידיי. 85 שקלים מבוזבזים לחלוטין שהשאירו אותי רעב, אבל גרמו לתחושת אכזבה.

את יגוני הטבעתי בבסטה, שכל יום שישי הראשון בכל חודש מקיימים פסטיבל אוייסטרים עם 5 סוגים שונים. כשהגעתי נותרו רק 3 סוגים. לקחתי "פלטת טעימות 5 סוגים", שכמובן הכילה 3 סוגים (אבל לפחות המחיר משתלם בשביל אוייסטרים - 110 שקלים). האוייסטרים היו מהנים, אבל היו באים יותר מידיי שברי צדפות שתחילה ניקיתי בעצמי וגם הייתי צריך להוציא מהפה בהמשך - קצת מבאס ולא מתאים.
האוייסטרים שהיו -
1 יחידה פין דה קלייר בראטן (מתומחרת ב-23 שקלים ליחידה)
2 יחידות פלאט בלון עדינה ונעימה (מתומחרת ב-28 שקלים ליחידה)
2 יחידות של מה שהיה כתוב בתפריט "ג'ררדו" (? מניח שהכוונה היא לג'ילארדו? או שאני לא מכיר?) (מתומחרת ב-30 שקלים ליחידה) - שהייתה הכי טובה, הכי בשרנית וכנראה שהמחיר הגבוה שלה מוצדק.

אותן ליווה אוייסטר שוט (39 שקלים) שהזמנתי בנוסף כי רציתי בלאדי מרי. האוייסטר היה הפין דה קלייר מבראטן, שאר הבלאדי מרי היה מושלם - חזק מאוד אלכוהולית וחריף ומתובל עם המון פלפל שחור.

אביeג7

New member
בראנץ אתמול בדלאל ואוזריה

בחמישי בערב.

באוזריה היה טעים כרגיל (זו לא פעם ראשונה שלי שם) חוץ ממנה אחת שהייתה לא משהו בעיני.

אם מישהו יהיה מעוניין בפירוט.. <גם לגבי דלאל> אשמח לתת

החתולית

New member
אוכל ביתי מצויין אצל חברים

בשישי בערב הוזמנו לארוחת שבת אצל אמא של חבר טוב. המשפחה היא משפחה פרסית ותיקה בארץ (מסתבר שהסבתות שלנו היו חברות כשהיו ילדות), והאוכל הזכיר לי את בית סבתא ואבא, והעלה דמעות בעיני (לא רק בגלל שמנה אחת היתה חרפרפה).

אז מה היה לנו?
ראשית צלחות מלאות עשבים (כי מוצא הפרסים מן העז),
חורמה סבזי חריף משהו שהוכן מעלי מנגולד שגדלים בגינת הירק ומשחת קארי אדום שנחתה במטבח הפרסי של ראומה דרך מזרח אסיה,
גונדי מבקר טחון עם קמח חומוס ורוטב עם אפונה (בניגוד לגונדי של סבתא שלי שהוכן מעוף והתבשל ברוטב עם חומוסים),
תבשיל במיה ברוטב עגבניות,
סלט מצנוניות שהיה לו בדיוק הטעם של בית אבא,
סלט כרוב אדום מצויין, לימונים כבושים מעשה בית.

אלה המנות שאכלתי, אבל היו עוד סירים וקערות סלט על השולחן.

ליווינו את הארוחה בסנג'ובזה 2008 של יקב אליגוטה, וקינחנו בתה ירוק ופירות יבשים אורגניים.

שבנו הבית מתגלגלים להנאתנו, ולמחרת יכולנו רק להתגעגע.

foofoo77

New member
המון פסטה

ארטישוקים רומאים
וסטייק של קובה.
ועל זה פירוט בהמשך
היה אחלה ברומא!!!!

קליספרה

New member
הפתעת הסופ"ש

היתה בערב שבת בזאפה - ההופעה של הסיקסטיס היתה פחות מפתיעה אבל סלט העדשים שהזמנתי ... יאמי.... לצערי ולשמחתו של האופנוען מספר מכובד של גלילי סנט מור הגיעו בצד, והוא התענג עליהם בשמחה עם חצי מהפוקצ'ה - והאמת שלמרות חיבתי לגבינה - לא ממש הרגשתי בחסרונה .
אז או שטעמי נהרס לעולמים או שבאמת היה סלט משובח

חוץ מזה בחמישי בערב מרק בצל עלוב ב"פולה", הרגיש משקית ומחציתו נשארה בצלחת, ופלפלים ממולאים צמחוניים שיורש הקצר הכין והיו, כהרגלו, מעולים

קליספרה

New member
כן

אני ממש אוהבת את האווירה שם בבוקר
בערב היה פחות מוצלח
אמנם היינו פגישה של אחרי שלושים שנה, והאוכל לא היה כוכב בערב - אבל לא נשמעה שום התלהבות מהמנות שהוזמנו. שלי היתה חלשה שלא לדבר על תוספת של 3 ש"ח לחלב סויה לכוס בגודל של אולי אספרסו.... צה צה צה... לא יפה

אומנם הייתי שם לפני חמש שנים אבל

המקום היה זכור לי לטובה...
חבל שהדרדרו....
תודה על הדיוווח

למעלה