אז מה אכלתם בסוף השבוע הארוך?

PantherettePitz

New member
השבוע כמעט כלום

לא היה לנו כוח לשום דבר.
בשישי בערב בכל זאת הכנתי בצק לפיצה - קניתי גבינות במחיר שערורייתי בבאשר בביקור מולדת, אחת מהן גאודה בשלושה צבעים מתובלת בפלפלים חריפים - גימיק, אבל חלמתי להשתמש בה בפיצה עוד לפני שהמוכר הציע את זה. למרות העצלות הכללית בצק פיצה זו לא באמת עבודה (החבר תהה - "אז למה את לא מכינה את זה כל הזמן?"). יצא מוצלח, מעניין וחריף במידה שמספקת את הקרייב הלא ברור שלי בשנה האחרונה לפיצה עם המון פלפלים חריפים עליה.
&nbsp
בשבת הלכנו לחדש את מלאי הפיתות לאוכל-עצוב-של-סטודנטים שאנחנו אוכלים וגילינו שכל השכונה מנסה לעשות אותו דבר. הודעתי שאני מעדיפה להכין פיתות בעצמי על לחכות - וזה מה שעשיתי (החיסרון: הן כל-כך טעימות שלמרות שהקפאנו אותן הן נאכלות בקצב שלא דומה בכלל לקנויות).
&nbsp
חוץ מזה, בצהרי שישי שחטתי פרה קדושה (אך טבעונית): הכנתי חומוס בלי טחינה, אחרי שהבנתי שאין באמת חוק שאוסר עלי לעשות את זה. אני מתה על חומוס כקטנייה ומתעבת טחינה, כך שזו הפעם הראשונה שאני יכולה לאכול ממרח מבוסס חומוס וזה נפלא כל-כך שהתזונה שלי מאז מתבססת בעיקר על זה.
 

החתולית

New member
די התפרענו

בחמישי נסענו לנמל יפו לתערוכת הצילום הבינלאומי. לטעמי נמל יפו הפך להיות מקום די עצוב - השוק והדוכנים נסגרו, לא רואים טיפוח של השטחים הציבוריים, וכמות האנשים נמוכה מאשר היתה בשנה שעברה בתקופת הפסטיבל.
קיוויתי שנוכל לאכול ארוחת בוקר קלה, אבל לא מצאנו בית קפה, וברבוניות וצ'יפס לא התאימו לנו בשעה 10 בבוקר. במזנון הקטן של מחסן 2 שהיה בית לאחת התערוכות, קנינו 2 בקבוקי מים, ופרעצל ושילמנו 30 (!) ש"ח.
&nbsp
מהנמל עברנו לשוק הפשפשים, קנינו משקפי קריאה ועגילים, ושוטטנו בין החנויות. איזור השוק היה הומה ורוב המסעדות היו מלאות. הבחור הקרניבור התגעגע לבשר, לכן לקחתי אותו לפונדק דלוקס, שהיתה פחות מלאה ממסעדות אחרות בשוק.
&nbsp
הזמנו קומבו דלוקס שלפי התפריט מתאים לשני אנשים וכולל ספייריבס, אונטריב וחזה אווז + 4 תוספות + לחם תירס (194 ש"ח). התוספות שבחרנו היו תירס בבורבון (בלי צ'ילי), פירה מח עצם, סלט קולסלאו ומק & צ'יז. ביקשנו גם בקבוק מים, פאולנר מהחבית (470 מ"ל ב- 37 ש"ח) ובקבוק גולדסטר אנפילטרד (24 ש"ח).
הבירות הוגשו לנו, המים לא הגיעו, והאוכל הגיע די מהר. ביקשנו שוב מים והפעם קיבלנו בקבוק, שתי כוסות וכוס עם קרח.
&nbsp
המגש שהגיע, איך נגיד, היה די מאכזב לדעתנו.
כמות הבשר שהיתה בו הגיעה אולי ל- 200 גרם (למגש שמיועד לשני אנשים). היו בו 3 ספייריבס שהיו סבירות ונוקו על-ידינו עד תום, ערימת אונטריב מפורק ודי יבשושי, ו- 4 פרוסות חזה אווז שהיו טעימות מאד עם שומן שנמס בפה ומתובלות היטב.
התוספות התאפיינו במחסור בתיבול - פירה מח העצם היה קרמי ושמנוני כראוי אבל דל טעם; סלט הקולסלאו היה סביר אבל נראה היה שבמטבח שכחו לערבב אותו, ובמיכל הקטן בו הוגש אי אפשר היה לערבב; המק & צ'יז היה לא רע, אבל חסר היה לו הציפוי הפריך, והוא היה פושר; התירס, היה... תירס, עם טעם קל של בורבון ומחסור במלח.
&nbsp
את לחם התירס המובטח לא קיבלנו, וכשביקשנו אותו קיבלנו שתי פרוסות דקיקות וקטנות של לחם תירס שהספיקו לנגיסה וחצי.
&nbsp
שילמנו 255 ש"ח וויתרנו על קינוח מתוך תקווה לאכול פחזניות במילק (שהיתה סגורה כי היא כשרה).
&nbsp
בשישי שרצנו בבית, עשינו בינג'ינג של סדרות טלביזיה, וכשהגיע הערב, היינו כבר די רעבים, אבל חסרי חשק לבשל. נסיעה של הבחור לכפר ויתקין הביאה הביתה משבתאי, פיצה עם חזה אווז, טבעות קלמרי מטוגנות, וצ'יפס (מה פתאום הבאת צ'יפס מפיצריה? לא יודע, נורא התחשק לי).
הפיצה היתה מצויינת - בצק דק כמו שאנחנו אוהבים, מחזיק מצויין את הגבינה והתוספת, עלי בזיליקום מפוזרים עליה ופיסות חזה אווז שפוזרו בנדיבות. הקלמרי היה סביר, המרקם טוב, ורק חבל שהציפוי לא נצמד כראוי לטבעות הקלמרי.
הצ'יפס היה עצוב מאד. עזבו טיגון כפול, אפילו טיגון אחד ראוי לא היה שם. הם היו חיוורים, לא נוקשים ומיותרים.
&nbsp
בשבת, ארוחת בוקר קלה, קצת עבודות בית (כי חייבים), וקפטן אמריקה סיביל וור בתלת מימד בסינמה סיטי.
הארוחה העסקית בפאב האירי בסינמה סיטי מוצעת בשני מחירים 79 ש"ח ו- 89 ש"ח, גם בשבתות וה- VFM שלה מצויין לדעתי.
שני סלטים עם חסה, מקלות גזר, מקלות פלפל אדום, וויניגרט טוב, שתי מנות של פיש אנד צ'יפס שדי דמה לצ'יפס שקיבלנו משבתאי - חיוור, רך ועצוב (למה אי אפשר להכין צ'יפס ראוי?) במחיר של 79 ש"ח. הדג, לעומת זאת, היה טוב מאד, עשוי כמו שצריך, הציפוי נצמד לדג, וכמעט נזכרתי בלונדון
.
&nbsp
בראשון, חזל"ש לדיאטה, כי יש גבול לכל תעלול.
&nbsp
&nbsp
 

pix37

New member
בהחלט לא נראה מנה שמספיקה לשני אנשים בוגרים

 

salo22

New member
לא רע..

חבל עם פונדק דה לוקס, נשמע שמזגזגים שם, אולי ההצלחה הביאה לזחיחות, למרות שתמיד היו קצת "מרחפים" ולא רשמיים שם למיטב זיכרוני, לפעמים זה יכול לבוא ממש לא טוב בענייני שירות במסעדות, חבל גם בעניין האוכל.
הצ'יפס בארץ ברמה הכללית - קטסטרופה, ח%@ תפוחי אדמה, באסה של רמת טיפול והכנה..
איך קפטן אמריקה בתלת מימד, שווה את המאמץ ?
 

החתולית

New member
לא החלטתי לגבי קפטן אמריקה

היה נחמד ומשעשע ויש יופי של פעלולים שנראים נהדר במיוחד בתלת מימד (פעם ראשונה שלי, לבושתי הרבה). יחד עם זאת, הוא קצת ארוך מידי לטעמי.
&nbsp
בסך הכל, כיף
 

Joy

New member
אכן מבאס. דיווחתי לא מזמן על ארוחה דומה בפונדק ממנה יצאנו

מאוכזבים.
יחד עם זאת אני מתה על המק נ' צ'יז שלהם והייתי שמחה לדעת איך להכין מנה דומה בבית.
את שבתאי טעמנו לא מזמן אצל חברים שגרים באזור והופתעתי לטובה. הייתה פיצה ראויה וטעימה.
 
מק אנד צ'יז זה בגדול לא מסובך מדי

&nbsp
מבשלים פסטה לפי הוראות יצרן וכשהיא מוכנה מוסיפים אותה למורניי (רוטב בשמל + גבינות). הגבינות שאת בוחרת תלויות בעיקר בך, אני אישית משלבת בדרך כלל צ'דר לבנה, אבל אפשר למתן את הטעמים על ידי ערבוב של הצ'דר עם גרוייר. התיבול הוא מלח, פלפל, אגוז מוסקט.
אני בעבר הוספתי למק אנד צ'יז בייקון/תירס/פטריות וזה עבר מצויין.
לסיום מפזרים מעל פירורי לחם (ולהארדקורד פירורי לחם שעורבבו עם קצת חמאה מומסת, פרמזן ושום) ומכניסים לתנור עד להזהבת תערובת פירורי הלחם.
 

Joy

New member
נשמע ממש מעולה! ישתלב טוב עם התוכניות לבקר באגתה ולקנות

גבינות

מקסימום נוסיף לרשימת השבועית מטיב טעם.
פירורי לחם רגילים של "פירורית" וכאלה?
 

החתולית

New member
גם אני הוספתי פנקו

פירורי פנקו עם פירורי לחם יצרו לנו מרקם נחמד.
&nbsp
לא הכנתי כבר המון זמן.
 
אני משתמשת בפירורי גריסיני או בפירורי חלה

משאריות של שבת שאני מייבשת וטוחנת במעבד מזון.
 
למיתון הטעמים מעדיפה אישית אמנטל. גרוייר יכולה להיות

אף היא חריפה אם היא מיושנת.
לעיתים אני מכניסה גם שכבה של בולונז בין שתי שכבות של אטריות. מה שלא עושים עם זה, יוצא טעים.
 
לדעתי, הקומבו לא משתלם שם. תמיד יהיה פריט שהוא לא בדיוק

מה שאתה אוהב והרווח יוצא בהפסד. אני מעדיפה להרכיב לי לבד את המנה, גם אם זה קצת מייקר אבל אז אני אוכלת 100% לטעמי ולא דוחפים לי ערימת אונטריב [בשר הכי זול] כדי למלא מגש.
בכל מקרה, תודה על הדיווח.
 

החתולית

New member
אכלתי כבר אונטריב שהיה טעים

אילו האוכל היה טעים, הכמות הקטנה היתה מפריעה פחות. גם היה מעט בשר, גם לא טוב במיוחד וגם יקר - השאירו אותנו מאד לא מסופקים.
 
למעלה