היי יונתנסקי..ומועדים לשימחה.-בכיף אני לרשותך
וסליחה על איחור של התוגב כטל היום היה בעיות חיבור אינטרנט.
הרבה כיף גם לשמוע על המשפחה שלך הילדים כן קיבלו ממך השראה להמשכיות.-כמו הרבה ידע.
-על הכול .נכון על קנדה לא הרבה קשה להבין וללמוד על ההיסטוריה שלהם.
-וגם שם עברו הרבה תהפוכות.אבל שום מדינה לא דומה לישראל, ועל זה אומרים על חרבינו נחיה..
אני תיקווה שלא נדע עוד מלחמות ואמן לשלום.
ולא יהיה עוד רצח חיללה כמו לרבין המנוח.ששם אין אני מאמינה שידו היתה לבד-של הנתעב בן אבלה איגל עמיר
ולא יהיה רע לאף אחד ולא לסער. -מי קללות לא מתים. נכון גם זה אסור שיהיה.
לגבי הסיפור של הבחורה מהפגע ברח.....לא מכירה את הרעים שפגעו בה.
-אבל יש הרבה אנשים שהם רוצים בצרפת לתת להם גזר דין קשה ואני בעד.
אני כן מטולוז וכמובן יש קיהלות של הרבה אנשים כמו חב"ד ואחרים לאהבת ישראל וגם והם לא דתיים.
אני למדתי בבית הספר שהיה בו הרח של הקטנים והמורה אב שלא נדע.
לגבי הבקשה שלך על מתכון כמו פרווה שהוא יכול להתאים לעוגה או למתוק אחר.
לגבי עוגות. במקום חלב פשוט מיץ מרוכז-כמו של ספרינג.
לעוגה קלה גם מספיק מיץ רגיל. כאשר זה מרוכז זה על דבר טבעי כמו תפוז הכוונה.
ועל קרם אין תחליף לקרם אמיתי- ומה עושים ממירים בזיגוג או שוקלד מעל העוגה.
-מריר כמובן עם שמן בבן מרי עניין של כמויות -ל-150 גרם שוקולד עד -3 כפות שמן טוב תירס או קנולה תמיד.
והזיגוג הכי פרווה הוא נוזלי עם פרי שנבחר. כמו התאמת טעם העוגה עם תפוז לדוגמה-
יכולים להכין מיץ תפוזים עד כוס ביחד הוספת כול ליקר שרוצים כדי להעשיר טעם-וכמובן - 1 כף סוכר להכנת המיץ שזה הזיגוג- וחשוב תמיד להכין מסוכר דק שזה אבקת הסוכר. כך מקבלים מראה נקי- ועוד טיפ קליפות של תפוז מסוכרים.
זה לקישוט העוגה והיא הופכת לעוגה מרשימה.ומתאימה לכול זמן.
לגבי עוד זיגוגים הם המייפל כמובן שיש לך אפשרות מיץ תפוח וגם קוביות מתפוח עץ הגרנד מקולף.
שזה לתוך הבלילה של עוגה. לעוגה בטעם תות גם אפשרי אותו הדבר- זיגוג לא צריך.
אלה להוסיף ריבת התות שדה לדוגה להכין את הבלילה ואז משאירים כמות קטנה בצד מוסיפים.
-את הריבה מעל הבלילה שמוכנה בתבנית.-ומעל שאר הביללה אלה העוגות של היום.
זיגוג רק אבקת סוכר לעוגה כזו וכמובן-להפחית מכמות הסוכר.
אלה כמה טיפים לגבי העוגות הכי קלות כמו הבחושות . אפשר גם על עוגת הקקו ושוקולד שזה מים רותחים.
ועוגה בחושה עם שמן כמו השאר שצייינתי -זה שוב להמיר את השמן במקום מרגרינה חמאה.
כמו כוס מידה לכול עוגה של -כמות ביצים עד -3-4 -1 כוס סוכר -רק לשוקולד קקאו מוסיפים
עוד חצי כוס סוכר -ל-4-ביצים.
לגבי משהו עם פרי או- יש גלידות סורבה לא חלבי-לזה אפשרי להוסיף אגוזים פרי ממותק טרי רק פירות יער.
שזה קצת שונה מהקומפוט. או להכין לא בחג שטרודלים מבצק.
הפילו עם כול מלית שאת רוצה.-כמו ריבה של תאנים ואגוזי לוז. ואת הריבה את יכולה להכין.-באפייה זה כמובן לפי העונה.
ויכולה את המלית רמעט ריבה והרבה אגוזים מקבלים משהו דומה לבאקלווה.
או עם קוביות התפוח עץ. פשוט במעט שמן ולהוסיף לו טעמים ליקרים וגם שמן בכמויות מיזערי.
-של בוטנים- עם ממרח בוטנים והשמן שצף למעלה. מהצנצנת של ממרח בוטנים.
באמריקה ואירופה יש איזה חמאה שהיא מאוד עשירה וקוראים לזה חמאת קוקוס הבטולה.זה רק לשפים הכי גדולים בעולם.
-וזה לא מחלב זה מעושר מצמחיות כמו שמן הקוקוס.
מזה מכנים בסיס שך כול העוגות הטארים טארטאלטים ומה לא.
זה דבר מדהים.
עכשו כאן רק טיפים מקווה שהבנת מהסבר שלי.
במסרים אני יכולה לתת לך מתכון מושלם. לכול דבר?
ואני הבנתי שאת אוהבת המטבח ועל כן אני נתתי לך טיפים של הדברים שהכי הרבה מכינים בבית.
עם מזגל גדול אני מכינה כול העוגות האלה?
כמובן שיש דברים מעל והצורך במעבד מזון.
כאן הכנת הביצה ללא הקצפה.ולזה האפשרות במיקסר גם נוח וכיף.
א את מדהימה איך ללכת להתאריח ולכבד ממך מטעמך .
אז כך כול דבר מתקבל כמתנה .ויש לחברים שלך אפשרות לשמור לארוחה חלבית. ולזמן שלא אוכלים בשרי.?
כיף הוא נכון לאכול במזמן שאת מגיעה.
חג שמח לך מקווה שתבני מהבלגן? שלי אבל אני לרשותך לכול מתכון.
גם מה שאני תיארתי כאן... בכיף ובאהבה זה הכי הרבה מה שאני יודעת לעשות עם אהבה...