חזרתי מלונדון!!!
(
חפירה)
השבוע, אמא שלי, אחותי ואני נסענו יחד לשישה ימים בלונדון. הנה תיאור של מה שעבר עלינו.
היום הראשון, ההגעה:
נחתנו בלונדון מאוחר בלילה, בן דוד שלי (שגר בלונדון) בא לקחת אותנו משדה התעופה והלכנו לישון בחדר שלנו במלון. המלון שלנו היה באחד הפרברים היהודיים של לונדון וחלק מהשילוט היה בעברית, היה מצחיק גם לראות סניף של סטמצקי באמצע הרחוב (כשכתוב סטמצקי בעברית). המלון היה כנראה שניים או שלושה כוכבים, החלון היחיד שהיה לנו בחדר היה בתקרה (וקטן מאוד) והרצפה חרקה בלי סוף (לפחות היה לנו מקום לישון בו).
היום השני, מסע בשתי קומות:
בבוקר קמנו ועלינו על סיור מודרך באוטובוס קומותיים ברחבי לונדון, והיה מגניב לגמרי. במקביל, הייתי גם בסיור ברחובות לונדון באזורים שבהם צילמו את הסרטים של הארי פוטר (כל האזורים המוגלגיים למיניהם) וזה היה ממש מעניין. אחרי זה גם הפלגנו על התמזה ובערב ראינו את Wicked (חד משמעית: זה לא מחזמר, זו יצירת מופת!), זה הדהים אותי שלכל הצגה יש אולם פרטי משלה ושההצגות האלה עולות כל יום כל היום.
היום השלישי, מסע בין כוכבים
הכל התחיל בזה שרצינו לראות את חילופי המשמרות בארמון בקינגהאם, אבל הגענו מוקדם מדי והצלחנו לראות רק את זה שהם צועדים מימין לשמאל בלי תכלית (אחרי זה פשוט השתעממנו והלכנו לגן הציבורי שליד). הפארק שנמצא ליד ארמון בקינגהאם הוא גם מדהים ביופיו: סנאים בכל מקום, כמות אינסופית של צמחים וכמות אינסופית של ציפורים שאף אחד לא מכיר.
אחרי הלכנו למין מוזיאון כזה שנקרא Believe it or not שמציג כל מיני דברים מוזרים שיש והיו בעולם (חתול שאוכל עם צ'ופסטיקס, האיש הכי קטן בעולם וכל מיני מוטציות). זה לא היה מלהיב כמו שציפיתי, אבל היו גם דברים נחמדים (כמו מכונית פרארי שעשויה כולה מצמר סרוג)
היינו אחרי זה במוזיאון מאדאם-טוסו, מוזיאון השעווה של לונדון, וזה היה מגניב בטירוף. היה שם גם מין חלק כזה שהיה אמור להוית סוג של רכבת שדים של בובות שעווה, אבל זה לא היה מפחיד בעליל (הסיבה,השתדלתי לשחק אותה רגוע ולא להילחץ). הייתה שם גם תצוגה חדשה של כל הגיבורים של מארוול קומיקס משעווה (שזה היה משהו מעניין).
ולסיום היינו במוזיאון שרלוק הולמס (שנמצא, איך לא, ברחוב בייקר 221B) שזה היה מגניב אבל לא גדול במיוחד.
היום הרביעי, חום אימים
הכל התחיל בבוקר כשהגענו לגן החיות של לונדון. יש שם כמות יוצאת מין הכלל של בעלי חיים מוזרים לחלוטין (יצא לכם פעם לראות יצור שהוא נראה כמו שילוב של ג'ירפה, סוס, זברה וחמור?). ראיתי גם את כלוב הנחשים שבו צילמו את הסצנה של הארי עם הנחש ב-"האיר פוטר ואבן החכמים".
בגלל שהיה חום אימים שחוץ, חזרנו מוקדם המצפוי למלון ופשוט הלכנו לישון.
בערב, הלכנו לראות את המחזמר "עלובי החיים" (עוד מחזמר ששווה לסגוד לו) וזה עלה על כל הציפיות. החסרון היה שכשיצאנו, מלא אוהדים יצאו לחגוג את הניצחון של איטליה בחצי הגמר ומהרעש לא יכולתי לשמוע את עצמי.
היום החמישי, האירוע לא ציפינו
הסיור בסטודיו של סרטי הארי פוטר!!!!!!!!!!!
זו הייתה חוויה בלתי נשכחת וסיור מומלץ לכל פוטריסט מושבע/חובב קולנוע מתמיד.
היה מדהים לראות כל מיני דברים מהסרטים כמו סמטת דיאגון, האולם הגדול, מועדון גריפינדור, דרך פריווט 4 ואיך אפשר שלא לציין את הדגם של טירת הוגוורטס שהקפתי לפחות שלוש פעמים והייתי עם לסת פתוחה כל הזמן.
היום השישי, סגירת פינות
טיול בתיאטרון הגלוב (איפה ששיקספיר העלה את ההצגות הראשונות שלו), מסע בנוטינג היל (אם תשאלו אותי, השוק הכי מגניב שאי פעם ראיתי) ולבסוף, ביקור בפארק ששכחתי את השם שלו. מה שמדהים זה שהפארק הזה הוא חצר אחורית של אחוזה ענקית (שיצא לי לראות אותה גם מבפנים) וכל הירוק האינסופי הזה היה מדהים כל כך.
אחרי זה, אותו בן דוד שלקח אותנו משדה התעופה גם החזיר אותנו לשם וטסנו חזרה לארץ.
דברים מוזרים שמדהים לראות בלונדון
-מכוניות עוברות באדום ולאף אחד זה לא מזיז (כנ"ל לגבי אנשים במעבר חצייה).
-כמה חנויות של שווארמה יש בלונדון.
-עד כמה שאנשים נחמדים+עד כמה שמדריכי טיולים הם אנשים אנרגטיים וקפיציים.
היה ממש כיף, אבל אין כמו לחזור הבייתה!