בישולים לשבת

Manty

New member
תודה לכל העונות והמרגיעות..
ועוד


האמת שאני הולכת לאפות אחד מהשניים פעמים רבות השנה. הציפוי הופך את הסיפור למאד חגיגי ויפה אך מתכון בלילת המאפינס שבידי קל, זול ומהיר יותר להכנה לכן שחשבתי לשלב בין השניים.
המתכונים שלי לקאפקייקס הם מתכונים לעוגות רגילות עם הסברים לאפייה כקאפקייקס, אך מדובר בכמות נכבדה יותר (כ 30) בעוד אני צריכה רק כ 10 יחידות), שלא לדבר על כמות המצרכים והעבודה ה"קשה" יותר.. האמת שתהיתי האם אפשר להקפיא קאפקייקס?..

[ורק להסביר, אני מלמדת קבוצות ילדים בביתי ובכל פעם שלמישהו יש יומולדת אני אופה. עד כה אפיתי עוגות, אך הקבוצות קטנות והילדים היפנים אינם רגילים לאכול כמות נכבדה של עוגה, אז ניסיתי בפעם האחרונה לתת להם מאפינס (עם ציפוי
) וזה יצא מוצלח ביותר
אז החלטתי לשנות לזה עד שגיליתי את דבר העבירה ולא ידעתי מה החוק אומר על כך, ולכן השפּיל
]

אז קיבלתי את אישורכן? מעולה! עכשיו אדע למי להפנות אם תהיינה תלונות
 
אין בעיה להקפיא,כדאי להפשיר בתנור

(10 ד' חום בינוני ועוד כמה דקות בתנור כבוי)
כדי שיצא-כאילו-הרגע-אפיתי.
 

Manty

New member
תודה, אבל הרעיון הוא לקשט לאחר ההפשרה..

כל מקרה, את אומרת שאפשר.. תודה. עכשיו רק צריך להחליט מה עדיף..
 

יונתנה

New member
קינואה+דלעת+בטטה


הולך ביחד?
חייבת להודות שבישלתי רק פעם אחת קינואה, ואין לי מושג איך.

אשמח לקבל הוראות הפעלה לקינואה וגם לדעת איך משדכים אותה לדלעת או בטטה, או לשתיהן.
 

דש1דש

New member
חייבים דלעת?

כי אני מכינה ככה -
מטגנת בצל (לא חובה, תלוי בילדות) מוסיפה את הקינואה ומטגנת קצת אחרי המיים מוסיפה אפונה עדינה ותירס וחתיכות בטטה קטנות וכמובן תבלינים והרבה שום
התוצאה ציבעונית וחגיגית
 

יונתנה

New member
דלעת כי יש לי וכי מתחשק לי.

הילדים ממילא לא יאכלו מזה...
הם יאכלו מרק דלעת.
 
חתכי הכתומים לקוביות קטנות

טגני במחבת עם שומן כלשהו עד ריכוך ראשוני , הוסיפי שום.
מעתה מוכן לעבודה עם קינואה- בסלט קר, בתבשיל חם.

אפשר גם לבשל קינואה ולערבב אותה עם...אגוזים/ בצל מטוגן/ בצל ירוק/ כל דבר אחר...ולמלא חלקי דלעת , להניח בתבנית עם עומק, להוסיף מעט שומן ומעט יין -עדיף מתוק, לעטוף ולאפות עד שמזלג ננעץ בדלעת.
 

יונתנה

New member
אני מבינה שאחרי הריכוך במחבת,

אין צורך לבשל את הבטטה או הדלעת עם הקינואה, אמת?

ותודה, חיכיתי לך.
 
אמת אם כי

אפשר.
כשמדובר בסלט כמובן לא .
אפשר דרך אגב לעשות מכל זה גם פשטידה, לערבב |+ביצים ותיבול. עשבים מתאימים כאן .

לאפות יחד, לבזוק מעל פרמז'אן מגורר.

אפשר להניח את הכתומים בשכבה מלמטה, עליהם שכבת קינואה ומעל שכבת של שמנת מתוקה +ביצים+ בזיליקום- הכל בבלנדר.
מעל זה לגרר גבינה או לא.

יאמי
 
בסלט קר עם עשבי תיבול וקוביות בטטה

שטוגנו קצת עד ריכוך וקינואה שבושלה בנפרד.

אני אוהבת לתבל קינואה בסויה,דבש,לימון וקצת שמן (לא זית)
 
אחד האהובים עלי! אני מכינה תבשיל קינואה

דלעת-גזר-בטטה ועדשים כתומות
מזהיבה בצל, מוסיפה את הקינואה והירקות לטיגון/אידוי קצרצר (בדרכ כוס קינואה, 2-3 גזרים גדולים, חתיכת דלעת גדולה ו1-2 בטטות די גדולות, כולם מגוררים, וכוס עדשים כתומות), מוסיפה את העדשים ומים רותחים (בדרכ כפול מכמות הקינואה והעדשים- כלומר על כוס קינואה וכוס עדשים 4 כוסות מים)
מתבלת במלח (אצלנו HERBAMARE - עושה את כל ההבדל!) ובקצת כמון או קארי ופפריקה ומכסה. אחרי חצי שעה בערך בודקת אם המים נספגו ומאווררת במזלג. יוצא מעדן!
 
למעלה