בישולים לשבת

rc11

New member
תודה רבה!

מאוחר לי מידי לקראנץ' היום, אבל אשתמש במתכון הזה בהמשך.
הכנתי קצפת עם ארומה קלה מליקר קלואה ופיזרתי אגוזי לוז קלויים טחונים.
 
טיגון כפול בשמן קנולה מותר/אסור


אם טיגנתי פלאפל בשמן (קנולה) עמוק.
האם ניתן לסנן את השמן ולטגן פעם נוספת?
 

Manty

New member
muffins vs cupcakes

בכוונה כתבתי באנגלית כי נאמר לי שבעברית השימוש שונה..

אני רוצה להבין את ההבדל ביניהם.
האם זה נכון שקאפקייקס הם בלילה של עוגה (טורט?), הם קלים יותר ומוגשים עם ציפוי דקורטיבי.
בעוד שמאפינס הם בלילה של בחושה, כבדים יותר ומוגשים ללא ציפוי?

במידה וזה נכון, והאם זה נראה לכן עבירה חמורה להגיש מאפינס עם ציפוי?
 

הגמבה

New member
למיטב הבנתי

קאפקייק = מתוק עם ציפוי
מאפינס = לא בהכרח מתוק ובטוח ללא ציפוי

עבירה חמורה? מישהו בכלל מבין איך זה צריך להיות? לכי על זה!
 
זה נכון, אבל בדקתי בלוח השנה

ובדיוק השבוע משטרת המאפיס והקאפקייק בחופשה מרוכזת!
 

כרמיון

New member
היגיון אופת-הבחושות שלי אומר

שאם עוגה בחושה יכולה ללכת עם ציפוי, גם מאפין יכול.
 

אםדניאל

New member
תשמעי, זו עברה חמורה ביותר

ודינה אינו ידוע.

השאלה הנשאלת היא האם את מגישה את התקרובת לחברים/בני משפחה או למלכת אנגליה.

>סתם,אין לי מושג בכלל, סתם שישעת אותי<
 

אoיה

New member
שאלה אקוטית לשתיים לפנות בוקר


נתחיל מזה ששתיהן בחושות,
הקאפקייק היא מסה של עוגה בחושה רגילה - שוקולד, וניל - כל עוגות השוקולית לסוגיהן - יש מיליון מתכונים ברשת, אצל מרתה סטיוארט ודומותיה. אחרי שהקאפקייקס נאפות ומתקררות, אפשר לקשט אותן במבחר קרמים צבועים ומלהיבים - לרוב על בסיס גבינת שמנת וחמאה.
מאפינס מאידך דורשים מינימום ערבוב וערבול, כאשר יוצקים את החומרים הרטובים אל תוך היבשים ומערבבים רק עד שהכל נראה רטוב, מספר בחישות סמלי בלבד, אחרת תצא יציקה מרשימה בטעם בצק לא כל כך אפוי. הקרסט של המאפינס יוצא פריך וטעים במיוחד (היה פרק שלם של סיינפלד על המאפין-טופ).
גם מאפינס אפשר להגיש עם ציפוי, אני מעדיפה גלייז לימוני/תפוזי עדין.

מה עשית בסוף?
 

Manty

New member
אצלי היה "קצת" יותר משתיים בלילה


ותודה על התשובה הנרחבת..
אז נשמע שעבור האייסינג שאני מכינה (על בסיס חמאה ואבקת אפיה) אכן עדיף קאפקייקס..?
עדיין מתלבטת
 

דודולי

New member
טופ אוף ט'ה מאפין טו יו!

הנה /www.youtube.com/watch?v=sHtWEH0euh4" target="_blank" rel="nofollow">https://www.youtube.com/watch?v=sHtWEH0euh4" rel="nofollow" target="blank">כאן

גם אני תהיתי על ההבדל.
אני משום מה החלטתי שמאפין זה קטע אנגלי-באיטי וקאפ-קייק אמריקאי. לא יודעת אפילו מאיפה המחשבה הזו.
וגם- שלמאפין יש באמת את הכיפה הזו הקראנצ'ית והכיפית ולקטפ-קייק לא.

בכל מקרה, לא משנה איך זה נקרא, אם אני מתכוונת לצפות אני אופה משהו "עוגתי" שהלמעלה שלו יהיה אחיד ורך ולא קצה עם "סדקים".
 

דודולי

New member
אוי מה קרה לקישור?

הנה /www.youtube.com/watch?v=sHtWEH0euh4" target="_blank" rel="nofollow">https://www.youtube.com/watch?v=sHtWEH0euh4" rel="nofollow" target="blank">כאן
 

דודולי

New member
לא מצליחה לקשר


אולי כך?

ואם לא אז התייאשתי. רק שתדעו שתקציר של הפרק ה-ה-ו-ר-ס המאוזכר קיים ביוטיוב
 

Manty

New member
Thanks

(sorry, no Hebrew keyboard)

Before icing the muffins, I had actually chopped off the top to flatten it, so the top had neither cracks nor was it crunchy.. Does that sound like a reasonable solution to you?
 

זואי11

New member
זו עבירה חמורה רק אם אלו

מאפינס קישואים/בצל
והציפוי הוא גנאש שוקולד.

כל השאר נראה לי הולך.

ותודה על השאלה.
מודה שגם אני תהיתי מה ההבדל בין השניים
 
למעלה