בישולים לשבת

Manty

New member
אה..

כי בבית דובר האנגלית שלי קראנו גם לקטנים וגם לגדול מרנג וחשבתי שנשיקות זה התרגום לעברית..
מנפלאות העיברות
 

דש1דש

New member
ד"ר - למה לא לשאול את השכנים אם הם צריכים

וכשאת תצטרכי שוב - שיחזירו לך?
להפטר ככה מביצים רק ימאיס את התוצרים, לא?
 
מהירוקים - ממרח

לא פסטו אבל אותו עיקרון :
טוחנים בבלנדר כמה שיני שום, שמן זית ומיץ לימון.
מוסיפים צרור של פטרוזילה וטוחנים עד לממרח חלק.
(בבלנדר הגדול שלי נכנסים שלושה צרורות בהפעלה אחת, על הכמות הזו אני שמה 3-4 שיני שום).
מוסיפים מלח לפי הטעם, ומי שרוצה מוסיף גם שקדים קלופים בשלב הראשון - אנחנו מעדיפים בלי, מטעמי קלוריות.

זה ממרח נהדר,
תוספת שמשדרגת כל טחינה לטחינה ירוקה,
ומה שהכי חשוב - עוברת היטב הקפאה (רק הצבע מתכהה מעט).

המצאנו כשקיבלנו ארגז (25 שקיות !) של פטרוזיליה, ומאז שלמדנו לאהוב, מכינים טרי כמעט מדי שבוע.
 

בחייאת8

New member
עוגה עם 14 ביצים (
) תעזור ?

בדיוק היום שמו בפורום אוכל של YNET מתכון לעוגת שוקולד של הקופי בר:

עוגת שוקולד

הכמות מיועדת לשתי תבניות קטנות או אחת גדולה 26 ככתוב..

14 ביצים- מופרדות חלמון מחלבון
30 גרם סוכר x2
60 גרם קמח
250 גרם חמאה
500 גרם שוקולד 53% (אפשר לשחק עם סוג השוקולד אנחנו השתמשנו בולרונה)

-מקציפים את החלמון עם 30 גרם סוכר עד שנהיה ממש תפוח ובהיר. מורידים מהירות ומוסיפים את הקמח בערבוב קצר ע"מ שהמסה לא תיפול.
-מקציפים את החלבון לקצף רך אך יציב. תוך כדי הקצפה מוסיפים בהדרגה את הסוכר (30 גרם)
- ממיסים את החמאה והשוקולד יחד ומביאים ל53 מעלות
מוסיפים את החלמון לחלבון ומקפלים פנימה את תערובת השוקולד בעדינות
מסה זו מתאימה לרינג 26 או ל-2 רינגים 18 (אין צורך לחמם את הרינג)

מכניסים לתנור שחומם ל120 מעלות ומעלים ל160 מעלות. זמן אפיה לרינג 26- 28 דקות רינג 18- 23 דקות
העוגה יוצאת ממש רכה וצריכה לשבת כיום במקרר להתייצב
לפני ההגשה להוציא שתהיה בטמפ' החדר מומלץ להגיד עם גנאש חם
 

rc11

New member
מבקשת המלצה למתכון עוגת טורט אגוזים חגיגית

 

rc11

New member
ומחדדת - אני רוצה להכין טורט אגוזים

האם האגוזים הם חלק מהאפיה או שאופים טורט רגילה ואח"כ מוסיפים אגוזים עם הקרם?
 
האגוזים יכולים להיות חלק מהבלילה

תלוי בהעדפה שלך.

האם יש לך קרם שאת מעדיפה?
אפשר שוקולד אגוזים, אפשר קרם נוטלה, אפשר קרם בצבע אגוזים או בהיר מנוקד- בקיצור על מה חשבת?

בעיקרון טורט שעובד אצלנו שנים רבות, לא מתייבש מחד ולא מעיק מאידך-
6 ביצים מופרדות, חלבונים למיקסר חלמונים ממתינים בקערה בצד.
כוס עד כוס ורבע סוכר
שתי כוסות קמח מלא
שקיק אבקת אפיה
שני שקיקי סוכר וניל
כוס נוזל- מיץ תפוזים/ שמנת מתוקה לבישול/ חלב/ נס קפה...
3/4 כוס שמן
תבלינים- לא חובה, נניח זסט תפוז, קינמון, כפית אבקת נס קפה...
מעט מלח, נניח כפית מחוקה.

מקציפים את החלבונים לקצף יציב , מוסיפים אליהם חצי כוס מהסוכר.
בקערה אחרת מערבבים את הרטובים- נוזל, שמן,חלמונים.
לקערה שלישית מנפים או סתם מערבבים יחד את היבשים- קמח, א.אפיה, סוכר וניל ושאר הסוכר. בשלב הזה ניתן להמיר חצי כוס קמח בחצי כוס אגוזים טחונים ולהוסיף עוד רבע כוס אקסטרא מהם. אגוזי לוז הם הכי ארומטיים. בתור אחת שלא מחבבת את טעמם אני משתמשת בכל אגוז אחר שמצוי בבית- מלך, פקאן, מקדמיה, שקדים או תערובת מהם. יוצא מצויין.

מבליעים את התערובות זו בזו. אני מעדיפה להעביר למקצף החלבונים את השאר לסרוגין.

את התערובת הזו יוצקים לתבנית עגולה 26 משומנת ומקומחת או מרופדת בניר אפיה ,אפשר גם 28 אם כי יצא נמוך יותר.

אופים ב180 מעלות עד שקיסם יוצא יבש מן המרכז. בערך 40 דקות תלוי בתנור.

את העוגה המכובדה משהצטננה מעט הופכים על צלחת הגשה , חותכים במרכז בסכין חד ומפרידים בעזרת צלחת נוספת לשתי עוגות. הקרם הנבחר מורחים בנדיבות במרכז. מניחים חצי על חצי ומצפים גם מבחוץ שוב תלוי בקרם. יש אפשרות להכין כמות למילוי ורוטב שוקולד נניח לבחוץ או קצפת בטעם מוקה , תלוי מה את מחפשת.

הערות הטורט הזה מקבל באהבה גדולה חתיכות תפוחי עץ , שוקולד מגורר, מיץ תפוזים וזסט, צימוקים,שברי אגוזים , מחית בננות ...
 
הכי אוהבת

אנוכי להכין אותו עם מיץ תפוזים סחוט ואז לצפות או ברוטב שוקולד או סתם באבקת סוכר
 

rc11

New member
איזה כיף

עשית לי סדר בכל מה שקשור לטורט לסוגיהם.
אני אשמור את המתכון גם לאדפטציות שאעשה בעתיד.
לגבי קרם, רציתי קרם על בסיס שמנת מתוקה בשילוב אגוזים. יש לך רעיון?
 
אני הייתי

מוסיפה אגוזים טחונים לעוגה
מכינה קצפת עם ארומת מוקה ומורחת אותה כמילוי
ושוקלת לחיוב פיזור קראנצ' אגוזים אפוי ומפורר מלמעלה או אפילו בנוסף מעל הקרם לפני שמניחה את המחצית השניה של הטורט.

כוס וחצי סוכר (כוסות מדידה סטנדרטיות)
150 גרם אגוזים קלויים וטחונים- שוב ההמלצה היא אגוזי לוז כי טעמם מובחן מאד אבל אצלי ...
2 חלבונים
זסט מתפוז אחד, לא הכרחי אבל עושה הבדל שחבל"ז, פחות מתאים לקצפת מוקה. מתאים כשיש קרם שוקולד או וניל.
קינמון למי שאוהב , מתאים מאד אם אמנם הקצפת בטעם מוקה
2 כפות פרורי עוגיות ממוחזרות/ בסקויטים או אפילו עוגה שהתייבשה


מערבבים הכל יחד, מפזרים מפורר על ניר אפיה, אופים עד להשחמה. מפזרים במקומות המיועדים.

אפשר לצרף גם אגוזים בקרמל
 
למעלה