האגוזים יכולים להיות חלק מהבלילה
תלוי בהעדפה שלך.
האם יש לך קרם שאת מעדיפה?
אפשר שוקולד אגוזים, אפשר קרם נוטלה, אפשר קרם בצבע אגוזים או בהיר מנוקד- בקיצור על מה חשבת?
בעיקרון טורט שעובד אצלנו שנים רבות, לא מתייבש מחד ולא מעיק מאידך-
6 ביצים מופרדות, חלבונים למיקסר חלמונים ממתינים בקערה בצד.
כוס עד כוס ורבע סוכר
שתי כוסות קמח מלא
שקיק אבקת אפיה
שני שקיקי סוכר וניל
כוס נוזל- מיץ תפוזים/ שמנת מתוקה לבישול/ חלב/ נס קפה...
3/4 כוס שמן
תבלינים- לא חובה, נניח זסט תפוז, קינמון, כפית אבקת נס קפה...
מעט מלח, נניח כפית מחוקה.
מקציפים את החלבונים לקצף יציב , מוסיפים אליהם חצי כוס מהסוכר.
בקערה אחרת מערבבים את הרטובים- נוזל, שמן,חלמונים.
לקערה שלישית מנפים או סתם מערבבים יחד את היבשים- קמח, א.אפיה, סוכר וניל ושאר הסוכר. בשלב הזה ניתן להמיר חצי כוס קמח בחצי כוס אגוזים טחונים ולהוסיף עוד רבע כוס אקסטרא מהם. אגוזי לוז הם הכי ארומטיים. בתור אחת שלא מחבבת את טעמם אני משתמשת בכל אגוז אחר שמצוי בבית- מלך, פקאן, מקדמיה, שקדים או תערובת מהם. יוצא מצויין.
מבליעים את התערובות זו בזו. אני מעדיפה להעביר למקצף החלבונים את השאר לסרוגין.
את התערובת הזו יוצקים לתבנית עגולה 26 משומנת ומקומחת או מרופדת בניר אפיה ,אפשר גם 28 אם כי יצא נמוך יותר.
אופים ב180 מעלות עד שקיסם יוצא יבש מן המרכז. בערך 40 דקות תלוי בתנור.
את העוגה המכובדה משהצטננה מעט הופכים על צלחת הגשה , חותכים במרכז בסכין חד ומפרידים בעזרת צלחת נוספת לשתי עוגות. הקרם הנבחר מורחים בנדיבות במרכז. מניחים חצי על חצי ומצפים גם מבחוץ שוב תלוי בקרם. יש אפשרות להכין כמות למילוי ורוטב שוקולד נניח לבחוץ או קצפת בטעם מוקה , תלוי מה את מחפשת.
הערות הטורט הזה מקבל באהבה גדולה חתיכות תפוחי עץ , שוקולד מגורר, מיץ תפוזים וזסט, צימוקים,שברי אגוזים , מחית בננות ...