בדיקות והמלצות רופאים לאמצ"ש

עשיתי בזמנו לתאומות שלי אצל

דר יוסף שטופמכר דרך מכבי, מאוד יסודי. גם בהריון הנוכחי עם עוברית אחת חזרתי אליו. ממליצה

nottSoon

New member
הערכת משקל עובר- שמישהי תעשה לי סדר...

לא הבנתי כל כך את הבדיקה הזו.
מודדים ואז מקבלים הערכת משקל וזהו, או האם יש עוד פרמטרים שנבדקים מלבד המשקל? מסתכלים על איברים? בודקים מצב שיליה? מי שפיר?
מה הולך בבדיקה הזו?

והאם זו בדיקה שכדאי לעשות פרטי או שמספיק רופא של קופ"ח?
האם כדאי להתחיל כבר להסתכל על רופאים מומלצים ולקבוע חודש+ מראש?
אני שבוע 25 ומנסה להבין מה עליי לעשות עכשיו.

תודה!

הערכת משקל

בדרך כלל נעשית בשבוע 30-32 ע״י רופא או טכנאי א״ס ואז הרופא עובר עליה.

מודדים היקף ראש, היקף בטן אורך עצם ירל (אולי עוד משהו ששכחתי) ומשקללים לקבלת הערכת משקל. אני קיבלתי הערכה לאותו יום וכך הרופא העריך כמה ישקול בלידה.
בדק אצלי גם כמות מי שפיר.

לדעתי זו בדיקה שגרתית ואין צורך לעשות אותה בפרטי ומספיק בקופ״ח (בניגוד לשקיפות וסקירות שעשיתי בפרטי) אלא אם חלילה יש אינדיקציה למשהו.

עושים הערכת משקל אחת כל ההריון?

כלומר אחרי הערכת המשקל שמתבצעת בשבוע 32 ועד הלידה אין יותר הערכות משקל?
&nbsp

אני עשיתי א״ס בשבוע 36

בביקור אצל הרופא אבל במכשיר ״פשוט״, רק לוודא שהכל בסדר

ועוד הערכה בשבוע 41 פלוס פלוס בבי״ח בהריון עודף כי רצו לאשר את הערכה הקודמת האם יש לי באמת עובר גדול

מתי צריך להתחיל לחפש דולה?

אני כן רוצה לקחת אחת, ואני מתחילה להרגיש קצת חרדות בעיניין הלידה (יש לי אובססיה עם מצג עכוז ואני לא יכולה להפסיק לחשוב על זה) אז חשבתי שאולי דולה כבר עוזרת עכשיו (לתרגילי הרגעה וכ'ו)? או שזה רק ללידה?
אני עוד שניה מתחילה שבוע 22, אז אני יודעת שזה מוקדם עוד, אבל אין לי מושג בכלום שזה מגיע לדולות...
&nbsp

נועה 200

New member
אפשר ואולי מומלץ

להתחיל לחפש מעכשיו. דולה לוקחת בד"כ רק 3 לידות בחודש בלבד, ודולות מבוקשות כבר סוגרות רשימות עכשיו לנובמבר ודצמבר.
אם את סגורה שזה מה שאת רוצה לא רואה סיבה לחכות

Y H

New member
המלצות לרופא לשקיפות וסקירות מכללית בצפון (כרמיאל-קריות)

שלום לכולם,
אני זקוקה להמלצה לרופא סבלני ונחמד שעובד דרך הכללית.

בהריון הקודם הייתי אצל ד"ר טלמון המקסים בסקירה השניה והוא ממש היה יסודי והסביר ודיבר על כל מה שהוא עושה. לצערי מאוגוסט הוא בשנת שבתון בכללית ויקבל סקירות רק באופן פרטי. בסקירה הראשונה שעשיתי הייתי אצל רופא שלא דיבר בכלל ועוד היה עם פרצוף מודאג כל הבדיקה. לכן ממש חשוב לי ללכת למישהו שאני אצא ממנו בהרגשה וחוויה חיובית - תודה מראש!!!

מבקשת המלצה -ד"ר דוד פרדי לשקיפות וד"ר ערן כסיף לסקירה 2

שלום לכולן!
מסתבר שכולן בהריון...כי ממש אינני מוצאת רופאים (לפחות דרך ההסדר של מכבי) כבר הכל תפוס וכל מי שעבד דרך ההסדר בהריונות הקודמים שלי פתאם עובד רק פרטי (למשל ד"ר פרונגלס וד"ר אניטה סילבר) כך שיצא שקבעתי לרופאים שממש אינני מכירה
האם מישהי יכולה להרגיע אותי ולהגיד לי שעשתה שקיפות אצל ד"ר פרדי (כפ"ס) וסקירה כלשהי אצל כסיף (רחובות)
ממש תודה!

Pimms77

New member
עשיתי את שתי הסקירות אצל ערן כסיף בפרטי

כי הוא לא בהסדר של הכללית.. אחד הסוקרים המעולים, בכיר במחלקת הא"ס של תה"ש
ואגב את השניה השניה עשיתי גם אצל דר סילבר במקביל דרך הקופה כך שגם אותה אני מכירה ובהחלט ממליצה על כסיף
אישיות קצת מיוחדת אז תגיעי סבלנית (בעיקר בדיחות הזויות)

איזה כיף לשמוע

אז יצא לי בכלל טוב - כי זה גם דרך מכבי
בקיצור -להפסיק את חיפושיי? לפחות לגבי סקירה 2...
אם יש למישהו חוו"ד על ד"ר פרדי לגבי שקיפות אשמח לשמוע כמובן

ושוב- תודה

Pimms77

New member
לדעתי בטח שלהפסיק לחפש

במחלקה שלי בעבודה אנחנו כ 40 בנות וכמעט תמיד יש מישהי בהיריון (או 8..
) הוא הסוקר הפופולרי בין בנות הצוות ויש לי לפחות סיפור אחד של אבחון נדיר שדר כסיף אבחן בסקירה שניה שמנע לידה מאוד מסוכנת של אחת הבנות במחלקה שהיתה בהריון במקביל אלי

katomi

New member
מזל נאחס או מה?!?! דרוש רופא לסקירה מוקדמת בכללית

שלום בנות,
בהריון הקודם שלי נעזרתי הרבה בהמלצות פה, וגם בהריון הנוכחי - אני פונה אליכן בבקשת עזרהההה!!!
עברנו לאיזור חוף הכרמל לפני כשנתיים. מבוטחי כללית מושלם. עם מתוקונת בת 3 בבית. שבוע 11.
כשנודע לי שאני בהריון שמחתי מאוד, ומנסיון ההריון הקודם - מיד פניתי לקביעת תורים לסקירות, מבעוד מועד..
אנחנו בקושי כלכלי מסוים (מי לא..?) ולכן רוצים לנצל את הסקירה המסובסדת של כללית ע"ס 114 שח. החלטנו שזו תהיה הסקירה המוקדמת, ואת המאוחרת נעשה בכרמל - אצל סוקרת בשם רחל מנדל עבור 800 ש"ח (הכי זול שמצאנו, שעדיין נחשב "מורחבת" ).
חקרתי בפורום מי הסוקרים המומלצים שבהסדר.
השוויתי מול הרשימות שיש באתר הכללית.
התקשרתי לד"ר טלמון המומלץ עד מאוד בקריות - ונתגלה לי שבאוגוסט הוא מפסיק לעבוד עם הכללית.
המשכתי לחקור...
ומצאתי המלצות על ד"ר להב . מיד התקשרתי וקבעתי.
הבוקר (!) מתקשרים אלי ממרפאתו לומר לי שגם הוא מפסיק לעבוד עם כללית ולכן הבדיקה תעלה לי 1400 ולא 114 !!!
בבקשה עיזרו לי!
מי מומלץ, רציני, יסודי ומקצועי, שעובד באיזור חוף כרמל - חיפה, מוכן לקבל אותי לסקירה מוקדמת בעלות 114 (ולא 2500, 2200, 1400 ושאר מספרים) ועדיין עובד עם כללית ?!?!?!!?!?!?
ושיש סיכוי שיהיה לו תור לעוד חודש וחצי?
אנחנו חדשים פה, אני לא מכירה רופאים, הגיניקולוג הקבוע עזב לפני שבוע לפוסט דוקטורט באנגליה.. .
פתאום מתחילה לחוש חרדת נטישה..
זו אני?

pinkish angel

New member
לא מכירה רופאים באזור שלך, אבל רק רוצה לציין

שאם יש קושי כלכלי, אין שום הכרח לעשות בפרטי.
אני, בלי קשר לקושי זה או אחר, החלטתי שלא מתאים לי להוציא כל כך הרבה כסף על בדיקות בהריון.
את הסקירה הראשונה עשיתי דרך ההסדר של כללית מושלם בעלות 114 ש"ח, ואת הסקירה השניה (ברגע שידעתי שהכל תקין בראשונה) קבעתי דרך קופת חולים עצמה.
מציעה לך להתקשר ל*2700 ולבקש שישלחו אלייך בפקס את רשימת הרופאים באזור חיפה שעובדים בהסדר, או לנסות לבדוק דרך האתר הזה (בצד שמאל למעלה יש חיפוש רופא, תכתבי סקירת מערכות מוקדמת), אני פשוט לא יודעת כמה הוא מעודכן.

בהצלחה!

katomi

New member
את מקסימה , וגם צודקת אבל...

גם אנחנו אמרנו לעצמנו שאין סיבה לעשות בפרטי. בעיקר אם מושלם מסבסדים חלק ..
בהריון הראשון עשינו את השקיפות, ושתי סקירות אצל רופא פרטי שבהסדר. הוא גם עשה "מחיר" כי עשינו הכל אצלו. בסופו של עניין, הרגשנו שאין צורך בכל הטררם.. ושבהריון הזה לא נעשה כל פרטי. (וגם בסתר הלב קיווינו שמצבנו הכלכלי ישתפר... )
אז עכשיו - את השקיפות אנחנו עושים בקופה.
רצינו לעשות סקירה אחת ב-114 ואת השניה בקופ"ח.
אבל
כפי שהבנת, זו של ה-114 הופכת לחמקמקה..
ולגבי סקירה מאוחרת: כולם אמרו שאפשר למצוא יופי של רופאים שעושים בפרטי וגם סוקרים בקופה. בפועל, כשהתקשרתי לקבוע ב-2700* נאמר לי שהסקירה במרכז הרפואי "לין" תבוצע על ידי רופא אחד ויחיד (אין אפשרות בחירה) - ד"ר חסן בכרי , ורק הוא סוקר! חיפשתי עליו מידע - אין!
וגם, שזו "סקירה מצומצמת", שאני מבינה שזו לא מילה נרדפת ל"חפיפניקית" אבל בכל זאת.. משהו שם קשה לי. במיוחד שהם אומרים את זה ככה - בברור.
אז... קשה לי.
הפיתרון ביניים שמצאנו הוא סקירה מאוחרת מורחבת דרך בי"ח כרמל.
זה לא מסובסד (לא עולה 28 שח אלא 800 ), אבל עדיין המחיר הכי הוגן שמצאנו (לא 1400, 2200 , 2600 - אצל כל מי שביררתי), והסוקרת רחל מנדל נחשבת מנוסה וטובה.
את מקסימה אמיתית עם ההצעה והקישור!!
זו הסיבה שאני יודעת תמיד לפנות לפורום הזה!!
תודה רבה..

למעלה