סופגניות בטעם בייתי
להלן המתכון שלי להכנת סופגניות :
1 ק"ג קמח מנופה ( אפשר ורצוי להוסיף לקמח כף משפר אפייה )
2 כפות שמרים יבשים / קובייה שמרים טריים
חצי כוס סוכר ועד כף
כפית מלח
3 ביצים
1/4 כוס שמן , / 1/2 חבילה חמאה רכה
2.5 כוסות מים פושרים
2 כפות ברנדי ( הדבר עוזר לספוג פחות שמן בבצק ).
א.הכנה:
מהכל לשים בצק אחיד ונוח לעבודה , מתפיחים עד להכפלת נפח , מחלקים לכדורים ( כ- 16 יח' )
מתפיחים שוב , בינתיים מחממים שמן רגיל לטמפ' 170 מעלות ( חום בינוני ), ומתחילים לטגן את הסופגניות לצבע זהוב.
כל אחד יכול לבחור ציפוי , ריבה אדומה קלאסית , שוקולד, או ציפוי בסוכר גבישי.
הכי חשוב להנות כי חנוכה יש רק פעם בשנה.
בהצלחה לכל העוסקים במלאכה