פיתות נפתחות
1 ק"ג קמח
כף מלח
כף סוכר
50 גרם שמרים או כף גדושה שמרים יבשים.
חצי ליטר מים מהברז
שומשום לטבילת הכדורים.
אופן ההכנה:
לשים בקערת המיקסר עם הלמד(וו הלישה ) את הקמח המלח והסוכר ולערבב כמה דקות להוסיף את השמרים לערבב להוסיף את המים וללוש בצק רך אך לא דביק.
להשאיר את הבצק בקערת המיקסר ולכסות להתפיח 20 דקות וללוש שוב. 3-4 דקות לכסות את הבצק ולהתפיח עד שהבצק מכפיל את נפחו.
להכין בד או מפה ישנה כדי שנוכל לשים את כדורי הפיתות.
להכין צלוחית מלאה בשומשום.
לחתוך כדור במשקל 100 גרם לכדרר לכדור ולטבול את הצד העליון בשומשום
ולהניח על המפה לתפיחה לכסות את כדורי הבצק כי השומשום מיבש את הבצק.
להמשיך עד שסיימנו את הבצק. לכסות .ולהתפיח שוב 5-8 דקות.
לרדד את הכדורים כשהצד עם השומשום כלפי מעלה.
להפוך את הפיתה שרידדנו לרדד לישור.ולהניח על המפה
כשהצד עם השומשום כלפי מעלה.להתפיח שוב כ5-8 דקות.
בחורף צריך יותר זמן התפחה.
להדליק את הגז על להבה הגבוה.ולהנמיך את הלהבה עד הסוף.
להכניס את הכבל החשמלי לסיר לחבר את החשמל ולכסות את הסיר.
לתת לסיר להתחמם כ5 דקות.
להסיר את המכסה של הסיר ולהניח בצד בזהירות.
לקחת פיתה ביד ולהניח על תחתית הסיר.לכסות עם מכסה הגריל.
ברגע ששמעתם פיצפוצי שומשום סימן שהפיתה כמעט מוכנה.
להרים את המכסה להוציא את הפיתה ולשים על רשת או מגבת לקירור.
הפיתה נאפת תוך דקה אחת (לפעמים דקה ועוד כמה שניות.)
להמשיך עד שסיימתם את כל הפיתות המרודדות.
יש אפשרות לרדד את הפיתות על קמח.אבל אז יש סיכוי שהקמח ישרף בסיר
ולכן אני טובלת בשומשום את הפיתה ומרדדת על שומשום.
גם לא נדבק וגם שומשום קלוי נותן טעם יאמייי לפיתה.
מה נשאר לכם לעשות...
להכין חומוס חמוצים או שוורמה ולהנות חבל על הזמן...
בהצלחה ואל תפחדו לנסות אולי פיתה אחת תתפקשש אבל השאר
ההצלחה מובטחת.
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2376911&r=1
1 ק"ג קמח
כף מלח
כף סוכר
50 גרם שמרים או כף גדושה שמרים יבשים.
חצי ליטר מים מהברז
שומשום לטבילת הכדורים.
אופן ההכנה:
לשים בקערת המיקסר עם הלמד(וו הלישה ) את הקמח המלח והסוכר ולערבב כמה דקות להוסיף את השמרים לערבב להוסיף את המים וללוש בצק רך אך לא דביק.
להשאיר את הבצק בקערת המיקסר ולכסות להתפיח 20 דקות וללוש שוב. 3-4 דקות לכסות את הבצק ולהתפיח עד שהבצק מכפיל את נפחו.
להכין בד או מפה ישנה כדי שנוכל לשים את כדורי הפיתות.
להכין צלוחית מלאה בשומשום.
לחתוך כדור במשקל 100 גרם לכדרר לכדור ולטבול את הצד העליון בשומשום
ולהניח על המפה לתפיחה לכסות את כדורי הבצק כי השומשום מיבש את הבצק.
להמשיך עד שסיימנו את הבצק. לכסות .ולהתפיח שוב 5-8 דקות.
לרדד את הכדורים כשהצד עם השומשום כלפי מעלה.
להפוך את הפיתה שרידדנו לרדד לישור.ולהניח על המפה
כשהצד עם השומשום כלפי מעלה.להתפיח שוב כ5-8 דקות.
בחורף צריך יותר זמן התפחה.
להדליק את הגז על להבה הגבוה.ולהנמיך את הלהבה עד הסוף.
להכניס את הכבל החשמלי לסיר לחבר את החשמל ולכסות את הסיר.
לתת לסיר להתחמם כ5 דקות.
להסיר את המכסה של הסיר ולהניח בצד בזהירות.
לקחת פיתה ביד ולהניח על תחתית הסיר.לכסות עם מכסה הגריל.
ברגע ששמעתם פיצפוצי שומשום סימן שהפיתה כמעט מוכנה.
להרים את המכסה להוציא את הפיתה ולשים על רשת או מגבת לקירור.
הפיתה נאפת תוך דקה אחת (לפעמים דקה ועוד כמה שניות.)
להמשיך עד שסיימתם את כל הפיתות המרודדות.
יש אפשרות לרדד את הפיתות על קמח.אבל אז יש סיכוי שהקמח ישרף בסיר
ולכן אני טובלת בשומשום את הפיתה ומרדדת על שומשום.
גם לא נדבק וגם שומשום קלוי נותן טעם יאמייי לפיתה.
מה נשאר לכם לעשות...
להכין חומוס חמוצים או שוורמה ולהנות חבל על הזמן...
בהצלחה ואל תפחדו לנסות אולי פיתה אחת תתפקשש אבל השאר
ההצלחה מובטחת.
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2376911&r=1