כיסוני בצק שמרים במילוי תרד וגבינות ..
מתכון של בני סיידא
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2324980
חומרים:
לבצק:
4 כוסות קמח
30 גרם שמרי שמרית
1 כף סוכר
1 כפית מלח
1 ביצה
5 כפות שמן זית
1/2 1 כוסות מים פושרים(לשפוך לאט לאט לראות כמה צריך)
מעט שמן לשימון הבצק
למלית:
1/2 ק"ג עלי תרד טריים שטופים היטב
200 גרם גבינת פטה מפוררת
150 גרם קשקבל מגוררת
1 ביצה
מלח ופלפלשחור
לעיטור:
1 ביצה טרופה
2 כפות שמן
שומשום
הכנה:
להכנת הבצק-שמים בקערה גדולה אתהקמח+שמרים+סוכר+מלח+ביצה+שמן.
מוסיפים את המים בהדרגה,תוך לישה,ולשים עד קבלת בצק רך ואחיד.
מורחים את הבצק במעט שמן,
מכסים במגבת ומניחים במקום חם עד שיכפיל את נפחו.
חובטים בבצק לשטחו,ולשים שוב בידיים משומנות.
מכסים במגבתומשאירים לתפיחה שנייה.
לשים פעם נוספת והבצק מוכן למילוי.
להכנת המלית:
קוצצים את התרד,ומעבירים לסיר.
מוסיפים מים עד כיסוי התרד,מתבלים במעט מלח ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות.
מסירים מהאש מסננים,מצננים וסוחטים היטב.
שמים בקערה את התרד והגבינות ומוסיפים את הביצה,
מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.
מחממים תנור לחום בינוני ומחלקים אתהבצק ל-26 כדורים.
משמנים צלחת גדולה במעט שמן,מניחים במרכזה כדור בצק,
באצבעות משומנות "פותחים" לעלה דק.
מניחים במרכז העלה כף גדושה מהמלית,
סוגרים וצרים כדור.
מניחים את הכדור בתבנית כשה"תפר" כלפי מטה.
טורפים את הביצה והשמן,מברישים את כדורי הבצק
וזורים מעל שומשום.
אופים כ-40 דקות עד שהבצק מזהיב.