פאי זה אחת העוגות האהובות עליי
קשה לי לבחור רק אחת שאני אוהבת.
לכבוד יום הפאי, העלתי בבלוג שלי מתכון לפאי קוקוס. כל הפירוט והתמונות ב-www.excocina.co.il
פאי קוקוס
לקלתית-
1/2 1 כוסות קמח
100 ג' חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
קורט מלח
למילוי-
1 פחית חלב מרוכז ממותק
1 פחית חלב קוקוס
3 חלמונים
1/2 1 כוסות קוקוס טחון
1 כפית תמצית וניל
לציפוי מרנג-
3 חלבונים
1/4 כוס סוכר
2 כפות קוקוס טחון
אופן הכנה:
1. מכינים את הקלתית – בקערה מערבבים את הקמח, המלח והחמאה עד קבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעבדים את הבצק עד שמתקבל בצק חלק ואחיד (לא לעבד יותר מדי). מרדדים על משטח מקומח ואז מעבירים בעדינות לתבנית. מחוררים את התחתית והדפנות בעזרת מזלג ואופים 20 דקות בחום 180 מעלות, עד שהבצק זהוב.
2. מכינים את המילוי – בסיר שמים את החלב המרוכז ממתוק ואת חלב הקוקוס ומביאים לסף רתיחה, תוך כדי ערבוב מתמיד. מסירים מהלהבה. מוסיפים את החלמונים אחת אחרי השנייה תוך כדי ערבוב מהיר, עד שנטמעות בתערובת. מוסיפים את הקוקוס הטחון ואת תמצית הווניל ומערבבים. שופכים את המלית על הקלתית ואופים בחום 180 מעלות כ-30-25 דקות, עד שהמלית מתייצבת.
3. מכינים את הציפוי – מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה. כשמתחיל להיווצר קצף לבן מתחילים להוסיף את הסוכר בעדינות. מקציפים עד קבלת קצב יציב (כלומר, כאשר הופכים את המטרפה הקצב נשאר לעמוד זקוף ולא מתקפל). מוסיפים את הקוקוס, ומערבבים בעדינות. שמים על העוגה (אפשר לעצב צורות עם מזלף, או ללכת על המראה הפרוע). מעלים את עוצמת החום בתנור ל-200 מעלות וכאשר חם מכניסים את הפאי לכ-10 דקות, עד שהמרנג למעלה מקבל צבע זהוב יפה. אם יש לכם ברנר בבית – גם זה עובד.