חמין חיטה טוניסאי צמחוני או בשרי - מעולה גם לאמצע שבוע
נושא : מתכון: חמין חיטה טוניסאי צמחוני (טפינה ארישה)
תאריך : 23/08/02 23:56
מחבר/ת : יעלה
חמין צמחוני קל שמתאים גם לקיץ (אפשר להוסיף עוף או בשר).
500 גרם חיטה אחרי השריה של 5-8 שעות.
2-3 בצלים גדולים חתוכים ומוזהבים ברבע או חצי כוס שמן.
2 חצילים חתוכים לחתיכות ממש גדולות (לפזר מלח ולהניח לרבע שעה ולשטוף היטב).
5-8 קישואים חתוכים לטבעות עבות.
100 גרם רסק עגבניות
ביצים קשות קלופות לפי מס' הסועדים.
2 כפות אבקת מרק צמחי (לא חובה)
1 כף מלח
פפריקה אדומה (אפשר ורצוי חריפה, לפחות מעט)
כף כוזברה טחונה (אבקה לא עלים).
כף קימל טחון.
מים לכיסוי.
לוקחים סיר גדול, כזה שיודע לבשל טוב בתנור או על פלטה, מרצפים אותו בטבעות קישואים, עליהן חצי מכמות הגריסים, אח"כ מפזרים את הבצל המטוגן עם השמן שלו. מוסיפים את קוביות החצילים, יתר הקישואים ומעליהם מפזרים את מה שנשאר מהחיטה. הסדר לא ממש חשוב כי הירקות די נמסים בבישול הממושך. מדללים את הרסק במעט מים חמים ושופכים לסיר, מפזרים את כל התבלינים ויוצקים מים (רצוי רותחים) עד לכיסוי החומרים שבסיר.
מרתיחים ומבשלים כ-20 דקות על אש קטנה.
בינתיים מחממים את התנור ל - 100-120 מעלות.
לפני שמכניסים את הסיר לתנור, טועמים כדי לבדוק אם יש די מלח ותבלינים, לפי הצורך מוסיפים עוד מים רותחים כדי שהחיטה לא תהיה צמאה בהמשך. מניחים למעלה את הביצים הקשות, סוגרים היטב את הסיר ומניחים בתנור או על הפלטה ל-8 שעות לפחות.
אפשר להגיש כמנה בפני עצמה או כתוספת לבשר/עוף.
נושא : גירסה בשרית למתכון חמין החיטה הטוניסאי.
תאריך : 11/10/02 22:18
מחבר/ת : יעלה
500 גרם חיטה אחרי השריה של 5-8 שעות (אם שוכחים להשרות, מכניסים כפי שהיא אבל מוסיפים כמות גדולה של מים).
2-3 בצלים גדולים חתוכים ומוזהבים ברבע או חצי כוס שמן רגיל.
10-15 שיני שום פרוסות
חלקי עוף לפי מספר הסועדים – או , נתחים גדולים של בשר מתאים לחמין.
100 גרם רסק עגבניות (בגירסא הבשרית - אפשר לוותר)
2 כפות אבקת מרק (לא חובה)
1 כף מלח
פפריקה אדומה (אפשר ורצוי חריפה, לפחות מעט)
כף כוזברה טחונה ( אבקה של קוריאנדר, לא עלים)
כף קימל טחון.
ביצים קשות קלופות לפי מס' הסועדים.
מים לכיסוי.
אפשר להוסיף קישקע או כל תוספת אחרת שאוהבים, אבל בחמין זה לא מקובל להוסיף אותם.
לוקחים סיר גדול, כזה שיודע לבשל טוב בתנור או על פלטה, מזהיבים בו פרוסות בצל ושום, מוסיפים את העוף או הבשר, מטגנים קצת, מוסיפים את רסק העגבניות, אבקת המרק, התבלינים, מוסיפים את הגריסים.
מכסים במים רותחים עד פני התבשיל, מוסיפים עוד ס"מ לגובה המים.
מרתיחים ומבשלים כ- 20 דקות על אש קטנה.
בינתיים מחממים את התנור ל - 100-120 מעלות.
נושא : מתכון: חמין חיטה טוניסאי צמחוני (טפינה ארישה)
תאריך : 23/08/02 23:56
מחבר/ת : יעלה
חמין צמחוני קל שמתאים גם לקיץ (אפשר להוסיף עוף או בשר).
500 גרם חיטה אחרי השריה של 5-8 שעות.
2-3 בצלים גדולים חתוכים ומוזהבים ברבע או חצי כוס שמן.
2 חצילים חתוכים לחתיכות ממש גדולות (לפזר מלח ולהניח לרבע שעה ולשטוף היטב).
5-8 קישואים חתוכים לטבעות עבות.
100 גרם רסק עגבניות
ביצים קשות קלופות לפי מס' הסועדים.
2 כפות אבקת מרק צמחי (לא חובה)
1 כף מלח
פפריקה אדומה (אפשר ורצוי חריפה, לפחות מעט)
כף כוזברה טחונה (אבקה לא עלים).
כף קימל טחון.
מים לכיסוי.
לוקחים סיר גדול, כזה שיודע לבשל טוב בתנור או על פלטה, מרצפים אותו בטבעות קישואים, עליהן חצי מכמות הגריסים, אח"כ מפזרים את הבצל המטוגן עם השמן שלו. מוסיפים את קוביות החצילים, יתר הקישואים ומעליהם מפזרים את מה שנשאר מהחיטה. הסדר לא ממש חשוב כי הירקות די נמסים בבישול הממושך. מדללים את הרסק במעט מים חמים ושופכים לסיר, מפזרים את כל התבלינים ויוצקים מים (רצוי רותחים) עד לכיסוי החומרים שבסיר.
מרתיחים ומבשלים כ-20 דקות על אש קטנה.
בינתיים מחממים את התנור ל - 100-120 מעלות.
לפני שמכניסים את הסיר לתנור, טועמים כדי לבדוק אם יש די מלח ותבלינים, לפי הצורך מוסיפים עוד מים רותחים כדי שהחיטה לא תהיה צמאה בהמשך. מניחים למעלה את הביצים הקשות, סוגרים היטב את הסיר ומניחים בתנור או על הפלטה ל-8 שעות לפחות.
אפשר להגיש כמנה בפני עצמה או כתוספת לבשר/עוף.
נושא : גירסה בשרית למתכון חמין החיטה הטוניסאי.
תאריך : 11/10/02 22:18
מחבר/ת : יעלה
500 גרם חיטה אחרי השריה של 5-8 שעות (אם שוכחים להשרות, מכניסים כפי שהיא אבל מוסיפים כמות גדולה של מים).
2-3 בצלים גדולים חתוכים ומוזהבים ברבע או חצי כוס שמן רגיל.
10-15 שיני שום פרוסות
חלקי עוף לפי מספר הסועדים – או , נתחים גדולים של בשר מתאים לחמין.
100 גרם רסק עגבניות (בגירסא הבשרית - אפשר לוותר)
2 כפות אבקת מרק (לא חובה)
1 כף מלח
פפריקה אדומה (אפשר ורצוי חריפה, לפחות מעט)
כף כוזברה טחונה ( אבקה של קוריאנדר, לא עלים)
כף קימל טחון.
ביצים קשות קלופות לפי מס' הסועדים.
מים לכיסוי.
אפשר להוסיף קישקע או כל תוספת אחרת שאוהבים, אבל בחמין זה לא מקובל להוסיף אותם.
לוקחים סיר גדול, כזה שיודע לבשל טוב בתנור או על פלטה, מזהיבים בו פרוסות בצל ושום, מוסיפים את העוף או הבשר, מטגנים קצת, מוסיפים את רסק העגבניות, אבקת המרק, התבלינים, מוסיפים את הגריסים.
מכסים במים רותחים עד פני התבשיל, מוסיפים עוד ס"מ לגובה המים.
מרתיחים ומבשלים כ- 20 דקות על אש קטנה.
בינתיים מחממים את התנור ל - 100-120 מעלות.