קובה אדומה של אבי שף מקצועי - עם מעט שינויים שלי
קובה אדומה של אבי שף מקצועי - עם מעט שינויים שלי
מתכון לכ-30 כופתאות .
1/2 ק”ג סולת
1 כפית מלח
1 שקית אבקת אפיה
1 כוס קמח
1-2 כפות שמן קנולה
2-3 כוסות מי בישול אדומים מהסיר מסוננים [או מים פושרים],פשוט כל הבצק מקבל צבע וטעם נפלא.
למילוי (לכמות יותר גדולה)
1/2 ק”ג בשר בקר טחון
1 בצל בינוני קצוץ + חתיכת פרסה קצוצה(לא חובה) – להזהיב יחד
1/4 ח' עלי סלרי קצוצים
מלח, פלפל שחור,מעט אב' פלפל אנגלי, מעט מרק בצל.
מעט שמן לטיגון + כפית שומן כבש.
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים היבשים של הכופתאות ומוסיפים מים בהדרגה .
עד לקבלת בצק במידה והבצק קשה מידי יש להוסיף עוד מים .
מניחים בצד מכוסה היטב בניילון ניצמד
הכנת המילוי:
מטגנים קלות את הבצל ומוסיפים את הבשר מטגנים תוך כדי ערבוב רצוי מאד לעבוד בשלב זה עם מטרפה כך נוצרים פרורי בשר מטוגנים מתבלים במלח ופלפל ומסירים מהאש .
מצננים ומוסיפים את הכוסברה הקצוצה הכמון ואת הנענע אם מעוניינים .
במידה ויש נוזלים בבשר מסננים מעט
שלב הכנת הקובה : יוצרים בעזרת ידיים רטובות כדור בגודל כדור פינג פונג ,ובו יוצרים חור בעזרת האגודל מגלגלים בעדינות וממלאים בכפית עם בשר .סוגרים ומגלגלים בעדינות .
לא להתיאש בהתחלה זה קשה כמו כל דבר
לאט לאט בא הנסיון .
מכינים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך
משאירים חלק למרק של היום.
מרק קובה אדום
1-2 עצמות [עצמות סוכר+מח]
3 יחידות סלק קלופות וחתוכות לרצועות דקות או מגררים גס
2 גזרים גדולים מגוררים בפומפייה גסה
2 עגבניות בינוניות רכות מרוסקות ללא הקליפה
2-3 כפות רסק עגבניות
בצל גדול קצוץ גס .
כ-2 ליטר מים
2 כפות אבקת מרק עוף
פלפל שחור, מלח
מיץ משני לימונים, או מלח לימון.
2-4 כפות סוכר, או דאייט טיפ .
מעט שמן לטיגון
אופן הכנת המרק:
מזהיבים את הבצל ומוסיפים את העצמות הסלק והגזר מוסיפים את המים ומבשלים כ-15 דקות או עד שהסלק רך והרוטב מבעבע.
אני מוסיפה קצת יותר מים לסיר, ואח"כ מרטיבה את הסולת עם הרוטב והכדורים יוצאים אדומים יותר...
לוקחים מעט מהנוזל ומערבבים עם אבקת המרק ומוסיפים לשאר .
מוסיפים את מיץ הלימון בהדרגה עד לחזרת צבע הסלק לבורדו כהה
מוסיפים סוכר לשבירת חמיצות המרק ומתבלים בפלפל שחור .
עובדים עם ידיים רטובות, ויוצרים את הקובות.
מבשלים את הקובה בתוך המרק כ-15 עד-20 דקות ומגישים
לוקחים בחשבון כ-4-3 קובה לכל מנה של מבוגר אני מכירה כאלה שאכלו גם יותר באותה ארוחה.