עוגת השבת

PaleMoonlight

New member
עוגת השבת


אמש הכנתי את עוגת הגזר וסילאן שלך, שי-לי (נו, הגיע הזמן...). היא יצאה יפה וטעימה מאד. אהבתי את הלחות היחסית הגבוהה בעוגה. לא היה לי יוגורט כבשים אז השתמשתי במקומו בשמנת חמוצה 9%. הנמכתי טיפה את החום ואפיתי זמן ממושך יותר (כשעה ועשרים דקות). כאמור, היא יצאה גבוהה, לחה, קפיצית למגע, ארומטית וטעימה מאד. בפעם הבאה אופה אותה תוך המרת 50% מכמות השמן ברסק תפוחים ונראה איך תצא.

בנוסף, אפיתי גם עוגת תותים בחושה מהמתכון הזה - עוגה קלה להכנה וטעימה מאד. היא יצאה בדיוק כמו בתמונה. ממליצה בחום.


שבת שלום.
 
למעלה