תותים, קרם מסקרפונה ושטרויזל שקדים
חומרים:
לשטרויזל שקדים:
150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
150 גרם סוכר לבן
150 גרם קמח
80 גרם שקדים מולבנים פרוסים
לקרם:
250 גרם גבינת מסקפונה
250 מ"ל שמנת מתוקה
גרידה דקה מחצי לימון
40 גרם סוכר
לתותים:
20 תותים
2 כפות סוכר
2 כפות חומץ בלסמי
אופן ההכנה:
1. מכינים את השטרויזל: מחממים תנור על 180 מעלות. מערבלים במיקסר את כל החומרים פרט לחמאה, אותה מוסיפים בהדרגה, תוך כדי ערבול. כשמתקבלת תערובת פירורית אחידה, מפסיקים את פעולת המיקסר.
2. משטחים את התערובת על תבנית עם נייר פרגמנט, ואופים כ-7-10 דקות בתנור החם עד שהפירורים מזהיבים ומתייבשים.
3. מכינים את הקרם: מקציפים את השמנת עם הסוכר במיקסר. כשמתקבל קצף חלק ויציב, ומקפלים פנימה את המסקרפונה וגרידת הלימון.
4. מכינים את התותים: פורסים את התותים לרבעים. ומשרים כחצי שעה בקערית עם בלסמי וסוכר.
5. מרכיבים את המנה: מסדרים שכבות בכוסות זכוכית – שכבת קרם, מעליה שכבת תותים ומעל שטרויזל, וחוזר חלילה, עד למילוי הכוס. לשמור בקירור עד להגשה.
את הקישוט שוקולד מכינים ע"י הקפאה בפריזר של בקבוק ברנדי או כל ליקר מאוד אלכוהלי אחר.... מוזגים לכוס לוקחים שוקולד מטומפרר ומתחילים להזליף על הנוזל בכוס. השוקולד קופא מייד וניתן להכין כל מיני צורות וגם הטעם סופח את טעם הליקר.