בישולי שישי-שבת

s u c a r i a

New member
לא מבשלת כלום - אבל היי תראו זה טבעוני!

ממש הופתעתי למצוא את זה במקפיא של ההורים...
לא ממש רואים בתמונה אבל הרכיבים הם:
"קמח (מכיל גלוטן), מים, מלח, פטריות, תפוחי אדמה ותבלינים"

חפשו בחנויות הרוסיות הקרובות לביתכם :p
 
T

tapa4ik

Guest
יש את זה ביותר רוסי? חחח

זה טעים??0:
 

snupkin

New member
תודה! סופסופ רעיון מה לעשות עם עלי הצנונית!

כל פעם שאני נאלצת להסיר את צרור העלים היפים והרעננים האלה ולזרוק לפח אני חושבת לעצמי שבטח יש משהו שאפשר לעשות איתם...
בפעם הבאה - מבטיחה - פסטה ברוטב עלי צנונית.
ומה בקשר לגזר? יש לך אולי גם רעיונות מה לעשות עם העלים היפים של הגזר? בעונה הם מגיעים עם גבעולים ארוכים וריחניים ואני כ"כ מתבאסת שאני לא יודעת מה לעשות איתם.
 

gs1234

New member
מסתבר שיש הרבה מה לעשות איתם

לא ניסיתי אף פעם לאכול עלי גזר, אבל חיפשתי בגוגל וגיליתי שני מאמרים (באנגלית) עם רעיונות מה לעשות עם זה:

http://www.carrotmuseum.co.uk/carrotops.html

http://www.gilttaste.com/stories/489-yes-carrot-tops-are-edible-and-delicious

יש בהם כנראה מרירות שלא קל להתרגל אליה. חלק מהמתכונים לא טבעוניים, אבל אפשר לקבל מהם רעיונות.

מאמר אחר טוען שיש חומרים רעילים או אלרגניים בעלים של גזר, אבל המאמר הראשון למעלה סותר את הטענה הזו. בכל מקרה, אם את אוכלת אותם, אז כדאי לשים לב לתגובות הגוף. ההרגשה שלי היא שהם בטוחים למאכל.
 

snupkin

New member
הדברים המעניינים :


ממשיכה לנסות לבשל כמויות גדולות בסופ"ש, שיספיק לכל השבוע. הפעם במעניינים:
סייטן אדום-אדום, שזה סייטן של טבע דלי ללא תיבול בכלל מבושל בישול ארוך בעגבניות קלופות (מקופסה) עם קצת גזר, כמה סלקים, ותיבול חזק (כמון, כורכום, פלפל, הל, מלח)
טופו מוקפץ ואז מבושל ברוטב של חרדל + סילאן + קצת סוכר (ומלח) ושום, עם הרבה עלי תרד ופלפל אדום בקוביות.
בפינת הכשלון הקולוסלי: בפרקים הקודמים של האתגר השבועי של גלעד הכנתי כמות כפולה של עוגת המייפל-בננה, חצי מהכמות נאכלה לתאבון כמאפינס וחצי (בצורת עוגה) הקפאתי. אתמול בבוקר הפשרתי את העוגה, וכשהגשתי בערב זה היה ממש לא טעים. דביק ופשוט לא.... הרוב נשאר בצלחות והשאריות של העוגה הלכו לפח. מזל שהיו אבטיח ומלון שמהר מהר נחתכו לקוביות כפיצוי .
ולסיום – התאפקות. הצטרפתי לאתגר עוגיות שיבולת השועל – אבל מתאפקת ולא מספרת!
 

snupkin

New member
וזה הטופו ברוטב חרדל-סילאן

כבר התקרר, נארז בקופסה ונשלח לחכות במקרר לאמצע השבוע
 

האלזה

New member
וגם אכלתי בראנץ' ברוגטקה


הו, הקיש הציוני הראשון היה חלומי
 

RSPA

New member
את מוכנה לשמוע משהו אמיתי ? בלי יפיופים ?

כי אם כן אני אומר לך (בשקט...) שזה מזכיר לי משהו

אבל אני בטוח שזה סופר טעים ומתוווווווווווווווווק.
אפשר מתכון ? פלייייז ?!
 

האלזה

New member
ככה זה עם קדאיף


בערך 200 גר' שערות קדאיף, מבושבשות עם כחצי חבילת מרגרינה מומסת
.
מסדרים חצי כמות של אטריות הקדאיף על מחבת חמה ומשומנת ומפזרים בצורה אחידה.
על זה מסדרים גבינת סויה ממותקת (ממש לא של טופוטי אלא בהכנה ביתית*) ומסדרים שכבת קדאיף נוספת.
אחרי מס' דקות בודקים בזהירות עם תרבד, וכשהחלק התחתון שחום ויפה, מניחים צלחת שתכסה את כל העסק, והופכים.
בכל שיטה אחרת זה יתפרק, לא מומלץ להיות יצירתיים.
משמנים את המחבת שוב ומחליקים את הכנאפה בזהירות בחזרה למחבת עד ששחום מהצד השני. לא לעשות סיפור מהכוויה.
גם החילוץ הוא באותה השיטה עם צלחת והפיכה.
אפשר לפזר על זה מי סוכר, מי ורדים, פיסטוקים קצוצים...

גבינת סויה:
מחממים חל"ס ללא תוספות, כשחם (לא חובה להרתיח) מוסיפים כ-3 כפות חומץ שקוף ומערבבים טוב עד שבסיר יש גושי גבינה קטנים ששוחים בנוזל שקוף. מסננים דרך חיתול או מגבת חיתולית וממתיקים עם סוכר.
כדאי להמתיק רק מה שאתם בטוחים שצריך לכנאפה, אחרת אפשר להמליח ולהשתמש כקוטג' כזה.
 

האלזה

New member
יופי, עכשיו למחוק את הרוב!

להשאיר את ההסברים על הכנת הגבינה, ואת השאר לעשות לפי סרטון ביו טיוב. יותר קל...
 
למעלה