בישולי שישי-שבת

subatoi

New member
אפשר גם שאלות על בישולים?

1. פולי סויה. ניסינו אותם מבושלים לבד עם מלח, היה נחמד אבל לא הפיל אותנו. המלצות מה לעשות איתם?
2. המלצות לקציצות עדשים/חומוס למיניהן כך שלא תהיינה יבשות כ"כ?

תודה ובתאבון לכולם!
 

snupkin

New member
בקשר לקציצות עדשים / חומוס

אני אוהבת להוסיף קישוא או גזר מגורר (אפשר לתת לזה לעמוד עם קצת מלח ואז לסחוט את הנוזלים כדי שלא יהיה רטוב מידי; אפשר גם להקפיץ במחבת פתוח וככה רוב הנוזלים יתאדו), או הרבה בצל מטוגן.
 

eietmo

New member
וברור שלא אמרתי מה הן:

קאפקיקס דלעת עם קינמון, עם ציפוי וניל (וניל אמיתי! תעריכו) ודריזל (drizzle) של קרמל תמרים.
 

eietmo

New member
טוב

קאפקיקס:

2 כוסות קמח
כוס סוכר
כפית אבקת אפיה
חצי כפית baking soda
טיפול לפי הטעם (אני שמתי קינמון, allspice, וnutmag.)

מערבבים הכל.
בקערה נפרדת מערבבים:
כוס גרידת דלעת (אצלנו מוכרים בפחיות, אפשר להרתיח דלעת ושים במעבד מזון)
כוס חלב קוקוס
חצי כוס שמן
2 כפיות חומץ
כף וניל

מערבבים את שתי הלילות יחד ואופים ב350 מעלות פרנהיט לבערך 20 דקות (אני שמתי לקצת יותר, אבל שימי לרבע שעה ותראי איך הולך)

לדעתי המתכון של הציפוי לא היה מוצלח. מציעה להכין אחד עם פודינג וניל ושמנת טבעונית. בכל מקרה המתכון הוא:
לעבד במיקסר כוס מרגרינה לא מלוחה. כשהיא אורירית, להוסיף 3 כוסות סוכר שטחון דק (הסוכר הזה ששמים כזה לקישוט, powdered sugar), כף וניל ומקל וניל. מוסיפים כף של חלב סויה בכל פעם עד שהמרקם טוב.


הכרמל הוא פשוט 6 תמרים מקולפים וטחונים עם חצי כוס מיפל.


כל הקרדיט הוא לספר של קלואי "chloe's kitchen"
 

noa555555

New member
מדהים...

בכלל כל השרשור הזה מכניס אותי לבעיה קשה...

יישר כוח
 

Apikachu L

New member
לא באמת בישול אבל טעים נורא!

טוסט שמכיל: קטשופ, צ'ילי חריף, פטריות וטופו חתוך דק!
 

noa555555

New member
נשמע טעים ,

מענין מה קורה לטופו בטוסטר. טוסטר לחיצה ? אני אנסה. נשמע ממש מעולה .

כרגע אכלתי טוסט עם הגבנצ סויה של טופו יפני. זה בסדר , אחרי שממיסים, לא לפני..), לא משהו שזורק אותי לרצפה מהתפעלות.
 
למעלה