Apikachu L

New member
יום השנה ה3 לרצח בבר נוער


לפני 3 שנים, במוצאי שבת, 1 באוגוסט 2009, בשעה 22:40, התפרץ אדם חמוש, לבוש בגדי הסוואה שחורים ועטוי מסיכה לבית אגודת הלהט"ב בתל אביב, בעת מפגש ה"בר-נוער", והחל לירות בנוכחים. היורה נמלט מהמקום והמשטרה פתחה במצוד אחריו. מהירי נהרגו ניר כץ (26), מדריך בבר-נוער, וליז טרובישי (16), אורחת במקום. כן נפצעו מדריך נוסף, חן לנגר, ותשעה בני נוער שנכחו במקום, חלקם קשה.
(מקור: ויקיפדיה)

נדליק היום נר וירטואלי (ואולי גם אמיתי) לסימון הזיכרון שלנו את אירוע הרצח, הנרצחים והנפגעים. נספר על משמעותם בעיננו, כביסקסואלים בפרט וגאותים בכלל. וגם נציין את כל הלהטבא"ק שנרצחו, נפגעו, הוכו והודרו רק על רגע היותם/ן כאלו.



אם יש לכם/ן קישורים בנושא לסרטים, מצגות, או טקסטים, אנא הוסיפו וקשרו, או ספרו על הזכרונות שלכם/ן מהיום הזה.
 

Apikachu L

New member


שכחתי להוסיף, שהרצח מהווה תזכורת כואבת לכולנו שהלהטבא"קפוביה עדיין כאן, עדיין שולחת את גרורותיה בכל מקום וממשיכה להתרבות, ועדיין ישנם אנשים שמבחינתם זה שאנחנו שונות זו סיבה מספיק טובה לפגוע.
כבר יצא לי לדבר עם אחת, כאשר סיפרתי לה על כך שהייתי במצעד הגאווה, שספרה שראתה בסנטר בת"א תערוכה לזכר הפיגוע בברנוער, ואמרה שהיא לא מבינה למה לנפנף בזה. הייתי כל כך המומה שלא ידעתי מה לומר לה, ולמעשה, גם חששתי קצת שאנשים מסביב יתערבו בויכוח והבטחתי לכתוב לה על כך במייל. בסוף לא כתבתי, כי ברצינות, רצחו אנשים ואין מה לנפנף?

וגם היו כאלו שאמרו במתק שפתיים ש"לא הוכח שזה על רקע שנאת גאים". לא הוכח. אני מניחה שזה מאוד משמח אתכם...
זה כל כך מכעיס ומשאיר בלי מילים...
 

אוהדאדם

New member
גם היום זה כואב

סוג של שפל שידעתי שאנשים יכולים להגיע אליו, אבל תמיד לחשתי לעצמי שכאן זה לא יקרה. תמימות שאבדה ולא תחזור. היום אין דבר שפל שאני חושב שהומופובים לא יעשו כדי למנוע קבלה ונורמליזציה של החיים שלנו. אם הדברים ילכו לטובתנו, האלימות רק תגבר. השנאה רק תתחזק.

כן, אנשים אומרים שאי אפשר לדעת שזה על רקע שנאת גאים; לאנשים האלה אני מתאר את העדויות מהרצח, מה זה הבר-נוער (מסיבת כיתה עם במבה וקולה, לא בדיוק פאב רועש ברחוב הראשי עם דגלי גאווה שמושך תשומת לב) - שום דבר מלבד שנאה לאנשים לא דחף אותו למרתף הזה להרוג ילדים. צריך לתקוף אנשים כאלה; הם מכשירים את הקרקע לרצח הבא.

קרן האור שיצאה מזה, עבורי, שזה דווקא דחף יותר אנשים להתבלט, לצאת מהארון, להתאגד, לבוא למצעד, להשמיע קול. הרצח עשה את ההיפך ממה שהרוצח עשה. זה לא שווה את זה, אבל זו נחמה קלה.
 

Apikachu L

New member
אכן...

אנשים כאלו שאומרים שיט כזה, צריך לתקוע להם בפרצוף את זה שהם לא יותר טובים מרוצחים כי הם תומכים ברצח. או יותר גרוע.
_________________________________________________

היום הלכתי כל היום עם הדפסה של התמונה מחוברת עם סיכה לתיק שלי (עטפתי בסלוטייפ, אז זה נראה די מכובד), והרבה אנשים הסתכלו, אבל אף אחד לא אמר כלום. אני חושבת שהיו לא מעט שהבינו מה הכוונה, ואני מקווה שלחלקם עברו מחשבות בראש בנוגע לחרטה על שנאה על רקע של כלום ולמקום שהיא יכולה להוביל.

האמת, קצת התאכזבתי שאיש לא שאל.
 

danielelsohn

New member
No access to hebrew keyboard

Today is a sad day, a day that is meant to remember the cold blooded shooting at the BarNoar in which two were murdered and many more wounded.
No, I am not going to change my profile picture today to a picture of the "pride flag" that today represents everything but being proud in who you really are (unless you are a normative gay or lesbian), also, i am not going to change it to a picture of th
e bisexual flag because i do not know what their sexual preferences (although i should note that i respect people who decide to change their picture to either of the two i mentioned, i just won't do that myself).
I think that more than we should remember that there are still LGBTAQphobic bastards that would do similar things, we should remember that after the incident, some of the parents of the people that were wounded at that incident rejected their children after they found out about their sexual preferences.
It sounds so inhumane to do such a thing and that makes us forget how many people are really inhumane in this world, in a world where wars for oil are considered necessary and calling a genre of music "gay" is considered normal and mass killing of cows is "nature" and occupying a nation is "necessary for protection" and shootings at gay bars aren't treated enough by the police, how can you be surprised such things happen?
I dedicate this status not only for remembrance, but for a revolution, a revolution that won't include only liberation from money, the state and class differences but will also include liberation from LGBTAQphobia, racism, sexism and prejudice.
we shouldn't only remember the victims of the BarNoar shooting, we should fight to end such things, to prevent those from happening in the future, to make a real change, not only in the physical structure of society, but also mentally, in the way people think and in the way people express themselves.
 

Apikachu L

New member
כתבת דברים מעניינים

אבל אין טעם להאבק בלי זיכרון, ולדעתי העצירה וההרהור הזה בנוגע לרצח יכולים דווקא לתת סיבות לאלו שחושבים שכבר אין על מה להאבק. יש כאלו בקרב הסטרייטים (לא מעט, אגב), ויש כאלו גם ביננו.
אני רואה את שינוי תמונת הפרופיל דווקא כמעורר שאלות והסברות. אחרי שאני שיניתי את התמונה שלי (לתמונה שפרסמתי בתחילת השרשור, למעשה), ופרסמתי אותה לשימוש כללי כשיתוף או כפרופיל, חברה סטרייטית שלרוב לא בקטע של לדבר על הדברים האלו גם שינתה את תמונת הפרופיל שלה, וזה הוביל לשיח מעניין אצלה בפרופיל על הרצח. לדעתי יש לזה אפקט הסברה - קטן אבל קיים.
החברה שלנו דפוקה ורקובה, ולאט לאט ננסה לשנות אותה. אכן, צריך להאבק, אבל העתיד לוט בערפל, וקשה לראות מהו המאבק שיצליח ויביא לתוצאות בהכרח.

אני מקווה שהמאבק ימשיך, ונתפתח בו ונפתח אותו עד שנשנה את החברה לחברה טובה ומקבלת.
 

danielelsohn

New member
well, i believe it depends on what you change

the picture to.

The rainbow flag, as I said, represents everything but pride in who you are.
just a candle, or a candle with their names or saying something like "the bar noar shooting" or something like that is okay
 
מדליקה נר...


לקרוא ולא להאמין, איך עברו 3 שנים... לשמוע את כל מה שהיה שם מחברים של הנערים (דאז) שהיו בברנוער, מנערים (דאז) שבמקרה לא היו שם באותו הערב וניצלו ממחזות האימה... ולדעת שבערב אחד, מישהו אחד, עם כמה קליעים ריסק קהילה שלמה... ועם זאת איחד אותה....
ועדיין, למרות האיחוד, לעניות דעתי לפעמים, דווקא ברגעים כמו עכשיו אין מספיק מקומות שבהם אפשר לפרוק את הכאב.. אין מספיק פלטפורמות שמאפשרות את זה..
אז רציתי להזמין אותכם, את מי שמרגיש צורך, לבוא ולדבר על הכאב, על הבדידות.. ואולי לפעמים גם על ההתמודדות עם השוני לפנות אלינו, לאתר סה"ר (סיוע והקשבה ברשת)- לדבר עם מתנדב או מתנדבת שלנו באנונימיות של הרשת ולפרוק.. נרצה להיות איתכם..
שלכם מכל הלב,
מתנדבת סה"ר
http://www.sahar.org.il/
 

hamudik

New member


החקירה עדיין מתקיימת? תפסו את הרוצח?


לאחרונה באמת דיברתי על זה עם חברה שלי וניסינו להבין מה מניע אדם לעשות דבר כזה והאם הוא עשה את זה באופן עצמאי או שעומד מאחורי גוף גדול יותר. יש בעולם הזה אנשים כ"כ רעים... לא מבין איך נוצרים מפלצות כאלה.
 

Apikachu L

New member
לא ידוע

הוטל איפול על כל החקירה, אבל שמעתי טענות שזו החקירה הכי יקרה בתולדות המשטרה או משהו.
ויקיפדיה:
מאז 2006 היו בידי המשטרה ידיעות המעוררות חשד בדבר התארגנות לפגיעה בהומואים. מטען חבלה קטן ועליו כתובת "סדומאים החוצה" התגלה באותה שנה על יד היישוב עלי בשומרון. שני מטענים אחרים, שהוכנו להערכת המשטרה על ידי אותו גורם, התפוצצו באביב 2007 בבית ג'מאל ובשכונת רמות. לאחד המטענים הוצמד כרוז נגד הומואים. חודשיים לאחר הרצח בבר-נוער הביא מידע מודיעיני של השב"כ למעצרו של יעקב טייטל, שהודה בהנחת המטענים. כשנעצר, היה טייטל בדרך לחלוקת כרוזים נגד הומואים, ונשא אקדח עם כדור בקנה. בחקירתו בשב"כ ייחס לעצמו את ביצוע הרצח בבר-נוער, אך השב"כ שלל אפשרות זו. בשל צו איסור פרסום, נאסר לפרט את אתגרי המשטרה בחקירה.‏

וברשת ב' דיווחו ב3.5.2012:
"בימים האחרונים חלה התפתחות בחקירת הרצח במועדון "בר נוער" בתל אביב. בשל צו איסור פירסום אי אפשר למסור עוד פרטים בעניין.
לפני שלוש שנים פתח אדם חמוש בירי במועדון לנוער הומו-לסבי ורצח את הנערה ליז טרובישי ואת המדריך ניר כץ. עוד 10 צעירים נפגעו מן הירי."
http://www.iba.org.il/bet/?type=1&entity=839567

טוב, הם אומרים שהם התקדמו.
 

Nחמן

New member
עדיין אני מתפלל

שהרוצח השפל ייתפס ויבוא על ענשו.

מבלי להיכנס לוויכוח ההלכ-דתי, מה אסור, ומה מותר, לכל הדעות "לא תרצח" הינו אחד מעשרת הדיברות שקראנו השבת בפרשת השבוע. אין שום היתר לשום אדם פרטי ליטול את החוק לידיו ולשמש כשופט וכמבצע פסק הדין.

חוץ מזה בשעת מעשה הרצח אף אחד מהנוכחים לא היה חשוד על מעשה איסור כלשהו. אף לנטייה עצמה אין כל התייחסות בתורה. לפיכך דווקא כאדם דתי אני מתפלל לתפיסת הפושע.
 

Apikachu L

New member
אני מקווה לכך שפשעים כאלו לא יחזרו

אישית, אני בספק אם המשטרה תתפוס אותו.
 

Nחמן

New member
רק מקווה?

אוי לנו ואבוי לנפשנו, אם כל אחד יטול את החוק לידיו ויחליט כרצונו, למי מגיע ומה מגיע.
כמובן אין הכוונה למגזר מסוים אלא לכל אדם שהוא. אפשר להתווכח ואפשר לחלוק אבל הכל במסגרת גבולות החוק.
 
למעלה