אוהדאדם

New member
למה יש פורום ביסקסואליות?

לפני כמה חודשים, יצא ספר על בריאות האישה, שעסק בין השאר במיניות לסבית, ולא הקדיש מחשבה לביסקסואליות. כשהוא יצא, היו שביקרו אותו, שהוא שם באותה רשימה נשים לסביות ונשים ביסקסואליות. האמירה הדי ברורה הייתה: נשים לסביות + נשים סטרייטיות = לא שווה נשים ביסקסואליות.

זה נכון. זה כמובן נכון.

אבל האם כאשר אישה ביסקסואלית שוכבת עם אישה אחרת, אנחנו צריכים לדבר על האקט המיני הזה אחרת, מאשר כאשר אישה לסבית שוכבת עם אישה אחרת? האם כאשר אישה ביסקסואלית שוכבת עם גבר, היא צריכה להתמודד עם בעיות אחרות מאשר אישה סטרייטית שוכבת עם גבר?

במקביל לקריאה בפורום הזה, אני קורא גם את פורום "לבנים בלבד", שהוא פורום הומוסקסואלי פעיל, אם כי על הצד הלא-בוגר. הרבה מהנושאים שעולים שם, עולים גם אצלי. בתור גבר ביסקסואל, יש דברים שאני מתמודד איתם, שגם גבר הומוסקסואל מתמודד איתם - למשל, התאהבות בחבר סטרייט, המיניות המוגזמת של הקהילה, הלחץ להישאר בארון באירועים משפחתיים... וכו'

אז מי בעצם בא לפה? הרבה הודעות כאן הן הודעות שמתמקדות בבעיות ספציפיות לביסקסואלים - למשל, זוגיות מונוגמית שבה אחד החברים הוא ביסקסואל. למשל, סקרנים. למשל, אנשים בעלי נטייה מונוסקסואלית, שפתאום מתנסים עם בן המגדר השני.

אבל זה מתכון לפורום "מקצועי", שבו עונים על שאלות ותהיות. זה לא פורום עם קהילה. זה לא פורום שמושך אנשים לסכם את השבוע, להעלות סרטים, לדבר על ענייני דיומא, לקטר על אהבות ואכזבות... בקיצור, זה לא מה שמושך אנשים לפורום באינטרנט. זה מה שיגרום לאורחים להגיע, להעלות בעיה, לקבל תשובות, וללכת. זה לא מה שיגרום להם להישאר.

אז מה כן?

אני לא יודע. אם הקהילה הביסקסואלית היא הרוב בתוך הקהילה הלהט"בית, למה זו הקהילה הכי פחות מיוצגת, שהכי פחות רואים ושומעים? למה נראה שהומוסקסואלים ולסביות חושבים שאם יש נושאי גאווה, אז ביסקסואלים מכוסים אוטומטית?

לא יודע. אבל זה מה שהטריד אותי כשחשבתי על הפורום הזה, וזה מה שמטריד אותי גם היום.

Apikachu L

New member
אולי בגלל שזו קהילה יחסית לא מיוצגת

אז נדמה לנו שאין על מה לדבר?

אני אחפור יותר מחרתיים, אחרי המבחן בביוכימיה.

sobeit88

New member
+

בקשר לספר, זה תלוי. למה הכוונה ב"שוכבת"? למערכת היחסים? לאקט עצמו? מהו ה"אקט" עצמו? פיזית בסקס לא נראה לי שיש הבדל בין נשים לסביות לנשים ביסקסואליות יותר מהבדלים שיש בין נשים שונות באופן כללי.
יכולים להיות גם הבדלים בריאותיים בין נשים ששוכבות באופן אקסקלוסיבי רק עם נשים סיסג'נדריות לכאלו שלא. אולי החשיפה למחלות מין ותופעות בריאותיות שקשורות שונה (נגיד דלקות בשתן שנגרמות מחדירה. יחסים עם גברים בדרך כלל כוללים יותר חדירה מיחסים עם נשים...). אולי המודעות לדברים כאלה ואיך להימנע מהם שונה, אולי התדירות שבה נבדקים... יכולים להיות הרבה הבדלים. יכולים, אני לא יודעת אם יש.
היה אצל שירי בבלוג פוסט שמשווה בין מצב נפשי של ביסקסואליות למצב נפשי של הומוסקסואלים למצב באוכלוסייה הכללית.
בקיצור יש המון מקומות שבהם יכול להיות הב אני לא יודעת אם באמת יש הבדל כזה או לא.

בקשר לפורום, נראה לי שזו פונקציה של מספר הפעילים. אם יש הרבה פעילים כל דבר מתפתח לדיון והפורום משתנה כל הזמן. בדרך כלל אצלנו יש הפרש גדול מאד בין מספר הצפיות שיש להודעה למספר התגובות שיש אליה... מזה אפשר אולי להסיק שיש פה לא מעט קוראים שקטים.

אני לא יודעת איפה קבעו שהקהילה הביסקסואלית היא הרוב בקהילה הלהט"בית. איך בדקו את זה? מה שאני מכירה, משיעורי פסיכולוגיה פיזיולוגית (שהם אחת הסיבות בגללן פרשתי מהחוג הזה) זה שביסקסואליות היא תופעה זניחה עד לא קיימת, כ10% מהגברים הם הומוסקסואלים ובין 5% ל7% מהנשים הן לסביות. המחקר הספציפי שאנחנו למדנו ממש לא היה חף מבעיות מדעיות כמובן אבל העמדה הזאת מתוכו די מקובלת ממה שהבנתי (לראייה- מחקרים פסיכו-פיזולוגיים על ביסקסואלים לא קיימים. גם מחקרים סוציולוגיים אין כל כך).
אני לא יודעת מי צודק.
אולי הקהילה הביסקסואלית פחות מיוצגת כי מי שיוצא מהארון משלם מחיר חברתי כפול- גם בקרב הסטרייטים וגם בקהילה עצמה. לכן אולי יש פחות תחושת שייכות או פחות וודאות ששייכים באמת ולכן פעילים פחות. ובגלל שפעילים פחות מיוצגים פחות.

מעניין.

Bell4Ever

New member
אני חושבת

(הייתי עצלנית מידי לקרוא את הקישור) שאם נניח לרגע שסקלת קינסי יכולה לשקף את המצב בחברה, הרי מאוד הגיוני שתהיי כמות גדולה של אנשים שלא נמצאת בקצוות הסקלה (הומוסקסואליים מולטים או הטרוסקסואליים מוחלטים) מה שלכאורה אמור להוביל להרבה אנשים שיזדהו על אזור כלשהו באמצע הסקלה, מה שבפועל לדעתי קורה שמי שמתקרב לקצוות נוטה יותר לקיצון (זה אם אנחנו מוציאים החוצה את החבר'ה בארון בהכחשה ושכנוע עצמי). חלק מהבעיה זה שלאנשים יש תפיסה בראש שצריך "לבחור" ואז גם אדם שנמצא במדויק על אמצע הסקלה ינטה לבחור צד. האחוזים הקטנים שמזדהים כביסקסואלים הם האמיצים והנאורים :)

Blackice

New member
הקישור מסכים איתך.

המטה-מחקר הזה מסתכם כך:
3.5% מהאוכלוסיה מזדהים כלסביות, הומואים ובי. 1.8% בי ו1.7% הומולסבים.
8.2% מהאוכלוסיה קיימו מגע מיני עם בני מינם
11% מהאוכלוסיה מודים על משיכה מינית ברמה כלשהי לבני מינם.

מתמטיקה פשוטה- 11% נמשכים גם לבני מינם, 1.7% מזדהים כהומולסבים- לכן יותר מ-9% נמשכים ליותר ממין אחד. כלומר לכאורה יש פי 5 "בי" מאשר הומולסבים. (לכאורה וגרשיים כי הם לא מזדהים בתור בי. חוץ מזה שסביר להניח שגם לחלק מהאנשים שמזדהים כהומולסבים יש איזושהי משיכה למגדרים אחרים..)

Apikachu L

New member
דיון חשוב, הבא נמשיך לחפור.

וגם, עבר המבחן בביוכימיה.

האם החוויות שעוברותים ביסקסוליות/ים שונות מאלו שעוברים מונוסקסואלים?
האמת, אני לא יודעת. מעולם לא הייתי מונוסקסואלית. אני חושבת שכן יש חוויות שונות שאנחנו עוברות (ויש חוויות דומות, כפי שכל האוכלוסיה הגאה עוברת) ויחודיות לנו. ההתלבטות האם להצניע את עצמנו שונה בהקשר המיניות שלנו, כי לכאורה יש לנו בחירה עבור מיניות נורמטיבית, ואנחנו נדרשים לדכא רק "מחצית" מהמשיכה שלנו. כי לאחר שזה נעשה קצת יותר מקובל להיות הומוסקסואל (וכנראה שגם זה בעיקר באזורים מסויימים בתל אביב בשבוע הגאווה בלבד) אז הקטע של הביקסואליות מתמיה.

האם זה פורום מקצועי בלבד? לא יודע, האם אנחנו ביסקסואליות מקצועיים? אני לא אחד כזה, למרות שזה יכול להיות משעשע.

זה גם פורום מקצועי אבל- אנחנו יכולים להביא אותו למקום קהילתי אם רק נרצה. אם החברה שלנו הייתה תקינה, לא היה באמת צורך בפורומים גאים כלל וכלל. אבל כן יש. יש נושאים יחודיים לביסקסואליות שאנחנו בתהליך הגילוי שלהם, גם בגלל שביסקסואליות זו קבוצה שלפי ההתרשמות הלא מחייבת שלי, ישבה בשקט ושתקה במשך יותר מידי זמן. אנחנו אולי לא תמיד יודעים/ות מה הנושאים האלו, כי אני חווה את זה שרק לאחרונה הקהילה הבי בישראל מתחילה לעסוק גם בעצמה. להסתכל פנימה. יש הרבה במה לדון (עוד לא ראית את רשימת תכנוני השרשורים שלי...
). אפשר לשאול את השאלה הזו על הרבה פורומים, ואפילו רצוי. אבל הם כאן, כי יש אנשים שהנושא חשוב להם וחשוב להם לדבר עליו.

האם ביסקסואלים מכוסים אוטומטית? אולי, אולי לא. יש לנו התלבטויות מעט שונות לעיתים. ויש לנו התלבטויות דומות. יש לנו גם התלבטויות דומות עם שאר האנושות. האם אנחנו צריכים יצוג? ובכן, למה לא? אני לא תמיד בטוחה שאנחנו חייבות אותו. תלוי בזמן ובנושא. לא תמיד, אבל כן, לפעמים כן.

אגב, קשה להיות פורום מקצועי בלי קהילה תומכת. כאן זה לא עניין למומחה ביסקסואל בכל העסק. הקהילה שכאן היא התמיכה לאנשים שבאות לשאול לרגע.

אוהדאדם

New member
אני חושב שאת צודקת

זו באמת הייתה קהילה ששתקה הרבה זמן ומתחילה להתעסק בעצמה יותר... וזה טוב. יש הרבה דגש על נראות, הרבה דגש על לבדל אותנו מקהילות אחרות (זו גם אחת הסיבות שהרגיז אותי שביסקסואליות מופיעה בכנס כ"תת-זהות" של פאנסקסואליות, למרות שבמציאות מדובר במצב הפוך), להתעסק במה מבחין אותנו לא רק מההטרוסקסואלים, אלא גם מההומו-לסביות. שזה מצוין.

אם תהיה פה קהילה או לא זה שילוב של הרבה דברים - אני שם לב, למשל, שבפורום בנים בלבד הרבה בחורים מביאים מהחיים האישיים שלהם לאינטרנט, מספרים על חוויות, מקטרים המון... אני יכול לומר שאישית, אף פעם לא נמשכתי לזה, לא ככותב ולא כקורא. כנראה שפורום "מקצועי" יותר מתאים לי.

Bell4Ever

New member
הרבה שאלות

האם החוויות שעוברותים ביסקסוליות/ים שונות מאלו שעוברים מונוסקסואלים?
ברור, כל אחד חווה דברים שונים, שני הטרוסקסואליים יחוו הלך חיים שונה כך גם שני ביסקסואליים או שני הומוסקסואליים. קשה לי כמובן להכליל אבל אני מניחה שגם מונוסקסואליים עוברים שלבי הבשלה והתבגרות עד לגיבוש הזהות, ההבדל הוא כמובן בתוצאה. אם מחפשים הבדלים זה תמיד שאלה של כמה מסתכלים על תמונה רחבה או צרה, או שכולם שונים או שכולם מאוד דומים :)

האם זה פורום מקצועי בלבד?
איך בכלל עושים הבדלה בין פורום מקצועי לקהילתי? אני לא חושבת שזה נכון להגיד שאם החברה הייתה תקינה לא היה צורך בפורומים, הפורומים לא שם בגלל שהקהילה הגאה מדוכאת, כמו שיש פורום לכל שטות בעולם בלי קשר לדיכוי. זה פשוט תחושה קהילתית ועוד מפגש חברתי כזה או אחר. הפורומים תמיד יהיו רלוונטים.

האם אנחנו צריכים יצוג?
שאלה קשה... מעולם לא הייתה לי מעורבות בקהילה כדי לדעת מה הנושאים הבוערים. אני לא בטוחה שאנחנו זקוקים לייצוג נפרד, בסך הכל צריך גוף שילחם בשיוויון זכויות כללי בלי קשר לנטייה מינית או מגדר וכיסינו את כולם, לא? הבעיה מתחילה כשיש אירגונים רק להומוסקסואליים או רק ללסביות ואז הביסקסואליים לא-חובבי-פאנורמה פותחים עיניים.

Apikachu L

New member

יש טעם בגופים שהם משותפים ובכלל פועלים כנגד דיכוי, אבל לפעמים כנראה שיש צורך לבזר מאבקים, גם אם כולם קשורים בסופו של דבר. אולי כי קל יותר לאנשים לעכל במנות קטנות. אני בעד לחלוטין לארגונים כלל גאים, יחד עם ארגוני נישה שתומכים באוכלוסיה מסויימת. שניהם טובים לשיתוף פעולה.
כמו שיש ארגונים גאים עירוניים, אז אפשר גם ארגונים גאים לנטיות מיניות מסויימות. יותר ארגונים זו יותר נראות, כל עוד לא מתעסקים במאבקים מיותרים בין לבין.
למרבה הצער המאבקים האלו קמים וצצים די מהר.

sobeit88

New member
אנחנו כל כך לא שם

בשביל לדבר על ייצוג (ייצוג זה טוב. תמיד. לכולם) צריך קודם להגדיר את האינטרסים הקהילתיים שלנו אבל בשביל זה צריך שתהיה קהילה ביסקסואלית. ואין קהילה ביסקסואלית.
בקשר לשאלת הארגונים צריך להפריד בין זירות לדעתי. בזירה הלהטבית יש מקום, בזירה הכללית כרגע יותר יעיל לאחד כוחות ולהציג חזות אחידה לדעתי, גם אם זה עולה בדם.
הזירה הכללית עוד גדולה עלינו. צריך להתחיל מנראות פנים קהילתית.

Apikachu L

New member
איפה בדיוק?

אני מסכים איתך, אך עדיין לא מצליח להבין את הקשר של התגובה שלך...

sobeit88

New member
ב"מאבק"

אין מאבק ביסקסואלי כרגע. אם כי יש רצון לכזה. נראה לי.
בינתיים אנשים עסוקים בלהתווכח אם הם בי או פאן

Apikachu L

New member
כן... אכן קשה ובעייתי.

לא יודעת, אני בעד להיות שניהם בעת ובעונה אחת.

ואם אפשר אז עם עוד כמה כאלו באותו מקום. ואז נאכל כרוב ניצנים ביחד.

כרוב ניצנים 9.

למעלה