הכלבה שלי הסתפרה לפני יומיים וכל הגוף שלה נקודות אדומות ופצעים והיא לא מפסיקה להתגרד אני ממש מודאגת... ממה זה יכול להיות?
האם זה יכול להיות בגלל שהיא הייתה בים שבוע לפני כן וההפרשות של המדוזות בים איכשהו גרמו לזה?
אני באמת לא יודעת שמנו לה משחה שמרגיעה והיא פשוט מלקקת אותה היא לא נותנת לזה להישאר על הגוף שלה יותר מדי זמן..
הוספתי תמונה גם לאבחון...

dimitrygo

Active member
מנהל
תקחו אותה לוטרינר על הבוקר, חבל לבזבז עוד זמן

סביר להניח שסיפרו אותה מאוד קרוב לעור

קרוב מדי וזה גרם לגירוי. לגשת היום לוטרינר לקבל משהו להרגעה כי זה מאוד מציק לה ובמידת הצורך לשים קולר אליזבתני כדי שהיא לא תלקק את הפצעים.
ואם זה באמת בגלל התספורת - להחליף דחוף את הספר/ית - זה פשוט פשע!

sapirdvm

New member
האחת והיחידה

מהר לוטרינר.
ליקוק זה גירוד
כלומר
לכלבה שלך כואב טמגרד וזה מצריך טיפול.
נראה כמו דלקת עור שיכולה לנבוע ננספר גורמים.
מקווה שהלכת כבר אם לא, אז לפני שבת שהכלבה לא תסבול כל הסופ"ש

vet4me

New member
גירוד אחרי תספורת

לפי התמונה הכלבה שלך זקוקה לטיפול וטרינרי מכיוון שיש לה כרגע דלקת עור מפושטת. זה לא מצב חירום אמנם אבל אין ספק שהגירוד מאוד מציק וככל שהיא מגרדת היא מזהמת את הפצעים ומחמירה את המצב.
הסיבות לכך יכולות להיות רגישות עורית, התחממות יתר של סכין הגילוח והיווצרות כוויות (בד"כ רואים את לקויות העור יום יומיים אחרי), שימוש בסכין גילוח לא נקי. לשיקולכם אם ליידע את הספר/ית כמובן
שתרגיש טוב,
דר' כרמית

היא הראיתה לנו את זה תוך כדי התספורת

זה אומר שהיה לה את זה לפני,
בכל אופן הוטרינר אמר שיכול להיות שיש לה שחין, הוא גירד חלק מהעור שלה ומהפצע והוא ישלח את זה לבירורים...
תודה לכולם.

נאדיו

New member
ועדיף לא לספר יותר

עושה בעיקר נזק לפרווה (רק לכלבים לא נשירים, כמו פודלים, מלטזים וכו', זה מתאים ולא עושה נזק).

להבא - עדיף דילול יסודי במקום שלא מזיק לפרווה.

למעלה