מי תקוע מי?
אני מתה על סלטים, הם היו הכניסה שלי לעולם הכנת האוכל
אצלינו בבית הם היו מרכיב משמעותי בכל ארוחה ואמא שלי גילתה יצירתיות מטורפת איתם שלשמחתי עברה אלינו הילדים.
שאפו על השרשור! מקווה שיעלו פה הרבה רעיונות מגניבים.
יש לי בערך עשרת אלפים מתכונים לסלטים, אז לא אכתוב את כולם מן הסתם, אבל הנה כמה שמככבים אצלינו (בהתאם לעונות כמובן);
סלט תירס
*כל הכמויות הן לאירוח, מן הסתם שחקו עם הכמויות בהתאמה למספר האנשים.
6 קלחי תירס טרי
6 לימונים
בצל סגול 1 (אפשר גם לבן, אני מעדיפה סגול לסלט הזה)
2 צרורות כוסברה
חצי חבילה עגבניות שרי
צ'ילי יבש, מלח, פלפל, סוכר, אבקת שום
לייצר מכל התבלינים היבשים תערובת, למרוח על הקלחים ולצלות אותם על הגריל עד שהגרגרים מתחילים להשחים טיפה. להסיר את הגרגרים מהקלח (מבצעים את זה עם סכין טוב). לאדות טיפה את הבצל הסגול והשרי, כשהן חתוכות לחצאים.
לסחוט את הלימונים ולגרד מהם גרידה. לערבב את הגרידה, המיץ, הבצל הסגול, העגבניות, הכוסברה הקצוצה עם התירס ולהגיש. טעים בטירוף.
סלט מלון זאת בדיוק העונה שהמלונים הטובים מתחילים כבר להפציע אבל עדיין יש תפוזים מוצלחים. בעונה הזאת הסלט הזה מככב אצלינו;
1 מלון גדול או שניים קטנים, אפשר להשתמש בכל סוגי המלון, אבל אם השגתם את הכתום זה שיחוק. חותכת לקוביות או עיגולים (עם כף פריזיאן) לפי החשק לויז'ואל של ההגשה.
250 גרם מוצרלה. אם חותכים את המלון לכדורים זה נחמד שגם הגבינה תהיה בכדורים, ברמת האסתטיקה של המנה, אבל ממש לא חובה...
מלח, פלפל, שמ"ז, ריחן ונענע טריים, מיץ מתפוז או מחצי תפוז, לפי הטעם (רצוי לשים חצי ולטעום. טעם התפוז אמור לשחק מול טעמי המלון, אז זה נורא תלוי כמה התפוז שלכם מתוק/חמוץ וכמה המלון מתוק), כפית או שתיים מיץ לימון (שוב, לשים בהתחלה מעט ולתקן אם צריך).
לשים הכל בקערה ולערבב. לא לשכוח לפלפל ולהמליח לפי הטעם והצורך. בהחלט מוסיף ומוציא טעמים, אבל ממש ממש מעט.
סלט תרד, פטריות ועגבניות
מכיוון שיש הרבה חולי תרד ופטריות פה בפורום (ובצדק רב
);
100 גר' פטריות, אני אוהבת 50 פורטבלו, 50 שמפיניון, אבל אפשר רק אחת מהן. לשחק עם זה בקיצור.
250 גר' עלי תרד טריים ומשובחים. לא מסמורטטים.
100 גר' שרי או תמר קטנות.
חצי בצל לבן. אפשר סגול, מעדיפה לבן בסלט הזה.
50 גר' אגוזי קשיו.
במחבת עם מעט שמ"ז לטגן ממש טיפ טיפה את הפטריות ואת הבצל. לתת להם להתקרר. בנתיים להכין ויניגרט תפוחים -
4 כפות חומץ, כפית של חרדל (לא מגרגרים), שן שום, 2מ כפות תרכיז תפוחים, חצי כוס של שמן סויה, פלפל ומלח לפי הצורך והטעם.
לערבב הכל. טעים