סרטי השבוע

Colfax

New member
הרבה סרטים ראיתי הפעם:

זמר הג'ז (1927)
(סיפור מצויין. סרט שלא נס ליחו.)
סיפורי ניו יורק (1989)
(חלש)
הסנדק 3 (1990)
(מייקל קורליאונה כאדם רגיש ופגיע? לא משכנע. השניים הראשונים היו יותר טובים)
שתיקת הכבשים (1991)
(מתחיל להיות מעניין רק כעבור שעה ו- 11 דקות, ואז מגיעות כמה סצינות מרשימות.)
חומות של תקווה (1994)
(ביצוע מרשים לתסריט מופרך לחלוטין.)
רוחות של תשוקה (1994)
וחצי (בימוי חזק, סרט יפה.)
סליפי הולו (1999)
(מגוחך)
My Little Eye (שנת 2002)
(מרתק. עוצר נשימה. אווירה מחשמלת.)
אין כמו בבית (2005)
וחצי (קליל ומהנה)
יוקרה (2006)
(נטול כל יוקרה וחסר כל קסם.)
לארס והבחורה האמיתית (2008)
(סרט מקסים ומקורי. כתוב היטב. ריאן גוסלינג עושה תפקיד מעולה. הסרט המושלם לניתוח בחוג לקולנוע)
דרייב (2011)
(בימוי מסוגנן, צילום מרשים, תסריט מופרך שכל תכליתו להציג אנשים הנרצחים בשלל דרכים.)
בדרך לחתונה עוצרים בבנגקוק (2011)
(מהנה ביותר. יותר טוב מהראשון.)

AsafA55

New member
אתה חייב לפרט יותר...

אתה לא יכול "לזרוק" לנו בפרצוף ציונים של 3 כוכבים לחומות של תקווה,יוקרה ודרייב,לכתוב על זה שתי מילים וללכת.

המטרה של השרשור היא לא לאגד את הציונים של כולם,אלא לפתח דיון על כך,לא?

Murdock18

New member
הוא לא *חייב* ומותר לו להשתתף בשרשור

גם אם הוא לא נותן ביקורת מורחבת, אבל זה בהחלט עדיף ומומלץ.

AsafA55

New member
ברור שהוא לא חייב...

אבל זה קצת נשמע כמו רשימת מכולת,נחמד לשמוע מה אנשים ראו ומדד כלשהו לגבי ההנאה שלהם מהסרט,אבל זה קצת ריק מתוכן,אותי באופן אישי זה לא מאוד מעניין.
שנית,הציונים אמנם הם מתוך 5 (אני מניח) אבל 3 כוכבים שווי ערך ל-6/10 שהם גם ציונים נמוכים יחסית לסרטים הללו.

Colfax

New member
3 נק' זה סרט טוב, אבל עם אבל.

בדרך כלל סרט לא אחיד ברמתו, או סרט שבהחלט שכיף לראות אבל אין לו הרבה ערך קולנועי, או סרט בינוני ביותר, אבל לא משהו שהוא רע, או סרט שלא דיבר אלי והותיר אותי שווה נפש, מסיבות כאלה ואחרות או סרט טוב שפשוט היה בו כמה דברים בעייתיים מבחינתי. 4 נק' יקבל סרט שאני מחשיב כמצויין, כזה שמבחינה קולנועית הוא מרשים ו\או מרתק מהתחלה ועד הסוף. 3 וחצי נק' זה סרט שבחלקו הוא 3 נק' ובחלקו 4 נק'. סרט שמדי פעם יש בו הברקות שאני לא יכול להתעלם מהם ולתת 3 נק', אף על פי שהסרט בכללותו צריך לקבל 3 נק', אם מנפים את את הסצינות המבריקות הללו. 2 נק' יקבלו סרטים שהם חלשים\מעצבנים\משעממים\מעצבנים\גרועים, לדעתי. נקודה יקבל סרט גרוע במיוחד ו- 5 נק' יקבל סרט שהוא באמת מצויין באופן מיוחד, ומשניהם יש מעט מאוד.

GK_FF

New member
הציונים לא עד כדי כך מופרכים,

הם אפילו לא מתוך 10!
אבל אולי הם היו צריכים להיות בשביל הסרטים האלה..

GK_FF

New member
חח כן...

האמת שאת דרייב אני מחבב, אבל ליוקרה וחומות של תקווה נתתי נדמה לי 4 או פחות.. (מתוך 10)

Murdock18

New member
זהו, שזכרתי שאתה אוהב (מחבב?) את דרייב.

לכן תהיתי.

ואמרת את זה בדרך מצחיקה, אהבתי.

GK_FF

New member
דרייב

במהלך הצפייה הוא ממש הרשים אותי, אבל ככל שהתרחקתי מנו חשבתי עליו פחות, הוא מאוד דומה להרבה סרטים אחרים שאני מכיר שעשו את מהש הוא עושה לא פחות טוב.
בכל אופן הפסקול שם עדיין מדהים בעיני. אבל ולהלה של אותו במאי הרבה יותר טוב, ומעניין.

Murdock18

New member
אפשר לדעת על אילו סרטים מדובר?

על הפסקול שמעתי רק דברים טובים, אני תוהה אם לשמוע אותו עוד לפני הצפייה בסרט.

Colfax

New member
כולם חייבים לאהוב את חומות של תקווה ויוקרה,

נכון? אם הייתי כותב: יצירת מופת מופלאה ונותן 5 נק', אז זה היה בסדר.

Murdock18

New member
אתה חייב לאהוב את "יוקרה"

כדי להשתתף בפורום. אני משעה אותך לאלתר!

timboy123

New member
דווקא אצלי 'יוקרה' הוא מקום אחרון של נולאן.

הדירוג אצלי הולך ככה:

1. האביר האפל
2. Inception
3. ממנטו
4. עלייתו של האביר האפל
5. באטמן מתחיל
6. יוקרה

הם כולם סרטים מעולים כשלעצמם, אבל כשמדובר בסטנדרטים של נולאן...

(*) את אינסומניה ומעקב לא ראיתי.

Murdock18

New member
האביר האפל, ממנטו ויוקרה

שלושתם נמצאים אצלי בטופ ביחד. קשה לי לדרג אותם, אני כל הזמן מחליף את מיקומם זה עם זה. Inception גם מעולה לדעתי, למרות שיש לו גם הרבה מגרעות וקשה לי להתעלם מהן. "עלייתו של..." נורא מאכזב ואני אוהב רק בעיקר את הקטעים של ביין.

"מעקב" חביב ביותר, גם אם קצת מסורבל בגלל עלילתו הלא לינארית. בממנטו ויוקרה הבעיה הזו לא קיימת, פה (בו?) זה יותר מבלבל בכוונה תחילה.

Optimus_Prime

New member
כמה תגובות

אני מאוד אהבתי את הסנדק 3 ואפשר לומר שאפילו הופתעתי ממנו. העניין הוא שמן הסתם לא ראיתי אותו בזמן אמת (לצאת ב1990 אחרי הייפ של שניים מהסרטים הכי טובים ומעוטרים בכל הזמנים.. משימה לא קלה) אלא ראיתי אותו אחרי ידיעה שכולם טוענים שהוא פחות טוב.
ובמבחן התוצאה - מאוד נהניתי. מאוד נהניתי מהמשך הסאגה של הפיכת האימפריה לחוקית, מאוד נהניתי מאנדי גארסיה ומשילוב העלילה ההיסטורית למחצה, ואין לי מושג איך אל פצ'ינו לא זכה באוסקר על המשחק הזה. הכי טוב שלו בקריירה!

בדרך לחתונה עוצרים בבנגקוק - איך הוא יותר טוב מהראשון? הוא תעתיק שלו! עם קוף במקום תינוק

דרייב - הגבתי בעבר אבל אני מצאתי אותו סתמי לחלוטין.

שתיקת הכבשים - אני בד"כ אוהב אקספוזיציה, אז דווקא אהבתי את ההתחלה שלו. מצד שני, עברו לפחות 10 שנים מאז שראיתי אותו בפעם האחרונה, אולי שווה לנסות שוב.

דווקא את הסרטים שנתת להם 4 כוכבים לא ראיתי

Colfax

New member
אני דווקא התרשמתי שאל פאצ'ינו משחק ללא חשק.

עם ההופעה שלו ב"סנדק 3" מפתיע שהוא ממשיך להופיע בסרטי קולנוע גם 20 שנה אחרי. הוא נראה שם שחוק לגמרי. ואגב, הוא לא קיבל מועמדות לאוסקר. "בדרך לחתונה עוצרים בבנגקוק" יותר טוב לטעמי מהראשון, כי הוא פחות בוטה ופחות אידיוטי מהראשון. לא רציתי לפרט בנוגע ל"שתיקת הכבשים" למה דווקא משעה ו- 11 דקות מתחיל להיות מעניין ויש יותר אקשן כי אני אחשוף ספוילר ענק.

למעלה