...

"כמו שאי אפשר להימשך מינית בלי להרגיש שאתה חבר." - ברור שאפשר להמשך מינית בלי להרגיש שאתה חבר. זה אחד הדברים שקורים הכי הרבה בעיקר לגברים.
&nbsp
ומי שהרגש המיני שלו מגיע רק עם רגש של אהבה/חברות, נקרא דמי-מיני.
זה גם לא משהו 'שגרתי'.

tomasth

New member
אני לא מתכוון להיות קטנוני למרות שזה יכול

להראות ככה..
"ברור שאפשר להמשך מינית בלי להרגיש שאתה חבר"
יש דרגות של חברות ומשיכה , (לפנטז על זר זה לא על האדם עצמו , זה על פנטזיה שמתבססת).
&nbsp
אם תכונה אצל האדם שיכולה למנוע ממנו מלהיות חבר מתגלה אצל מי שנחשב מושך מינית , המשיכה לאדם תעלם , תשאר רק לתכונות מסוימות.
&nbsp
האפשרות לסלוד ממישהו בתור אדם ולהימשך אליו מינית , זה שגרתי (או אפשרי) ?
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

avi1283

New member
ודאי

שזה אפשרי במיוחד אצל גברים, שמעתי אפילו אמרות של - "קשה לעשות סקס עם מישהו שאתה מכבד"

מוטקי

New member
יש אהבה, יש רומנטיקה, ויש תשוקה מינית.אין הכרח שהם יבואו יחד

רבים מפנטזים על דמות מסוימת מתמונה או ממדיה אחרת עד למצב של עוררות מינית מלאה ואף אורגזמה ללא הכרת האדם אישית כלל.

אהבה היא דבר מאוד כללי ומופשט ולא תוחמת מגדר זה או אחר. מיני או א-מיני.

רומנטיקה זה רק אם יש לך צורך רגשי עם אדם כל שהוא על אופי איניטימי מיני כל שהוא, כי אחרת זו אהבה כמו אח ואחות או אהבת הורים או חברים ואו איך שתרצה לקרוא לזה.

גם בין שותפים לדירה יש אהבה לא פעם אבל היא אהבה אחרת.

זה רק דעתי ואף אחד אינו מחויב לקבלה.

והשאלה בהחלט שייכת.

מי שחווה משיכה מינית ו/או חווה התאהבות, יכול להבין כל אחד מהם ואת ההבדל ביניהם.
&nbsp
מי שלא, יתקשה להבין.

hatzilonit

Member
מנהל
חשבתי שפה זה האתר הזה

"אתר שמסביר טוב יותר התאהבות ללא משיכה מינית"
כי זו בדיוק המהות של א-מיניות.
אבל אולי אנחנו לא עושים כזאת עבודה טובה...

בכל מקרה, יכולת להסביר בתאוריה רגשות מכל סוג שהוא היא מוגבלת מלכתחילה, וזה לא משנה אם זו אהבה או שנאה.
האמירה "עד שלא תחווה (את הרגש), לא תבין (באופן מלא)" אולי נשמעת מתנשאת, אבל זאת האמת.
לדוגמה, אני מסוגלת לדמיין את אהבת אם לילדיה, אבל זה ידע תאורטי שלא מבוסס על נסיון אישי. וזה בכלל בלי להיכנס לנושא שכל אחד חווה דברים בצורה שונה...

בדיוק!

כאן זה בהחלט המקום, אבל אחרי ניסיונות ההסברה הרחבים שלי, אם זה עדיין לא עזר (ואף אחד כאן לא הצטרף לעזור
) אז אולי ב-AVEN הוא ימצא תשובה.
אחרי הכל, שם זה 'בסיס האם'.
הוא הרבה יותר גדול וותיק ומנוסה בהסברה מכאן.
&nbsp
וכמובן שמסכימה עם כל מילה על מה שכתבת לגבי רגשות.

hatzilonit

Member
מנהל
זאת התגובה שהתאפקתי לא לפרסם

בגלל שחשבתי שזה עלול להישמע מתנשא וגם לא באמת אינפורמטיבי, אז ניסיתי לחשוב על משהו יותר לעניין (ובגלל שאני חושבת לאט, אז לקח לי עוד כמה ימים בכלל לחזור לדיון).
קיצר, חיכיתי שמישהו אחר יגיד את זה
. וגם

ברגע שמישהו שואל מה ההבדל בין "מערכת יחסית רומנטית בלי מין" לבין "חברות\ידידות", מה שאני שומעת זה: "אף פעם לא הייתי מאוהב"...

tomasth

New member
זה לא הכי אינפורמטיבי

לא בלי מין , אלא בלי משיכה מינית.
&nbsp
איך את יודעת שמה שאת מתכוון באהבה זה מה שאחרים ? בגלל שיש דברים משותפים שמזהים ושפסיכולוגים חוקרים (אובססיביות אידאליזציה אופוריה וכו).
אני מניח שלא לזה את מתכונת (כי לזה כבר התייחסתי) , אז תסבירי כי זה לגמרי שונה ממה ששאר העולם.
&nbsp
&nbsp

הרבה אנשים שואלים את זה, גם כאלה שהתאהבו

אבל אחרי שאני נותנת דוגמאות כמו כאן למעלה ומסבירה מכיוונים הפוכים וכד', לרוב, מתישהו, האסימון יורד.
מי שמעולם לא התאהב, לא יבין.
&nbsp
&nbsp
וגם מי שהראש שלו נעול מידי.... גם הוא לא יבין. ובמקרה הזה לא יעזור גם אם התאהב ויותר מפעם אחת.

hatzilonit

Member
מנהל
כן. דוגמה מהחיים ועוד קצת:

1. יש לי חברה שהיא דו-מינית הומו-רומנטית(*) .
היא נהנית מיחסי מין עם שני המינים, אבל מתאהבת ומעוניינת בזוגיות עם נשים בלבד.
ככה היא ב-17 שנה האחרונות, מאז שהגיעה לבגרות המינית.
האם יש מצב שזה ישתנה אי-פעם? נחיה ונראה

2. משהו דומה מתואר בסרט הדוקומנטרי "כל הבקרים השמחים". הגיבור נמצא במערכת יחסים עם אשה ובמקביל מנהל קשרי מין מזדמנים עם גברים, ואומר על עצמו שהוא לא מסוגל ברמה הרגשית להיות במע' יחסים עם גבר.

(*) - פעם, לפני שהיו כ"כ הרבה הגדרות פרטניות, היינו אומרות שהיא "80% לסבית".

tomasth

New member
הדוגמא שלך שונה ממה שאני נתתי

אם היא נמשכת מינית לגברים ונשים ורק במערכת יחסים עם נשים , זה כמו להימשך מינית לברונטיות ובלונדיניות אבל להיות ביחסים רק עם ברונטיות.
&nbsp
"לא מסוגל ברמה הרגשית" יכול להיות בדיוק כמו זה שלא מסוגל רגשית להיות במערכת יחסים עם בלונדיניות.
&nbsp
מתאהבת ומעוניינת בזוגיות עם מי שאין משיכה מינית לגביו (לסבית מינית והטרו רומנטית , ולא דו באף אחד מהן) יסביר יותר טוב את הכונה.
&nbsp
&nbsp

תסלח לי שאני אומרת את זה, אבל עם כל הודעה שלך

הרגש הזה מתחזק בי:
זה מרגיש כאילו אתה מסרב לקבל את הדברים שנאמרים כאן ולכן בכוח מחפש איך זה לא עונה לך על השאלה.
&nbsp
אם אני לא נמשכת רומנטית או מינית לגברים קרחים, אני א-קרחת מבחינה רומנטית או מינית.
מה זה בכלל משנה?
אנחנו מדברים על גברים ונשים באופן כללי כדי לפשט את השיח.
אפשר לעשות אותו הרבה יותר מורכב (ומציאותי...), אבל זה לא יעזור להבנה של ההבדל בין משיכה רומנטית למינית.
זה רק יגרום לכניסה לקטנוניות בדיון עקרוני.

hatzilonit

Member
מנהל
האמת היא שגם את זה שמעתי

(אבל זה לא מישהו שאני מכירה אישית, אז לא הרגשתי בנוח לתת אותו כדוגמה).
anyway,
לפני כמה שנים, בפורומים של gogay , יצא לי לדבר עם בחור שהגדיר את עצמו כהומו שמתאהב רק בנשים. הוא חיפש מערכת יחסים זוגית עם אישה שלא תכלול יחסי מין...

אז, לפני שהכרתי את מושג "א-מיניות" והרגשתי צורך במסגרת זוגית למשפחה, חשבתי שזה בדיוק מה שאני צריכה

tomasth

New member
בהנחה שהגדרתו אכן נכונה , ושהוא לא באמת

דו , מעניין מה הוא התכוון והרגיש בייחס לפוטנציאליות.

לא צריך ללכת רחוק. גם כאן בפורום היה מישהו

כזה שנמשך מינית לגברים והתאהב בנשים וחיפש קשר פתוח עם אישה (כלומר לחיות בזוגיות עם אישה ללא מין שלא איכפת לה שהוא מקיים יחסי מין מזמנים עם גברים)
&nbsp
ואם אני לא טועה, היה יותר מאחד כזה כאן בפורום.
&nbsp
לפני שאני הכרתי את המושג א-מיניות, אני חשבתי שמתאים לי קשר עם הומו שנמצא עמוק בארון ורוצה להקים משפחה עם אישה.
שזה אפילו פחות טוב מגבר שהיה יכול ממש להתאהב בי ולא רק להעמיד פנים שהוא בן-זוג שלי בשביל החברה.
אז מזל שלא הלכתי על זה.

tomasth

New member
אני מניח שיש זוגות שאחד או יותר

בארון , ויש להם קשר טוב ואהבה של חברים טובים , בלי להתאהב רומנטית.
החלק של ,אהבה רומנטית שמנותקת/הפוכה למשיכה מינית (או אהבה רומנטית בלי חברות) , לא הבנתי.
מעניין יהיה לשוחח עם אדם כזה.

avi1283

New member
אנסה גם להסביר

הפנטזיה של ללכת יד ביד עם מישהו/י, פנטזיה של לשבת בים ולראות את השקיעה ביחד, פנטזיה של להתכרבל, של לחיות את החיים ביחד עם מישהו ספציפי.
אלו לרוב פנטזיות שלא מעוררות משהו מיני כשאנשים מפנטזים עליהם, אלא משהו רומנטי, כך שזה נפרד.
ואם זה לא מעורר משהו מיני, אז גם אם אין לך בכלל משיכה מינית אתה עדיין יכול לרצות את זה, וגם אם אתה נמשך מינית למגדר אחר עדיין הרצון הזה לממש רומנטיקה עם מגדר שלא נמשכים אליו מינית יכול לקרות, כי הפנטזיות האלו ומימושן לא קשורות למיניות.

למעלה