שאלה קטנה

מעיןבר

New member
אולי לא התאלמנתי, אבל יש גם סיבות אחרות בחיים להזדקק

לאסקפיזם על בסיס יומיומי וכן, אני מכירה כאלה מקרוב.
מאחלת לך רק טוב.

עייפתי

יש לי כל כך מעט אנרגיות מיותרות, ממש לא מתכוונת לבזבז אותן על ויכוח הסרק הזה

מעיןבר

New member
זו היתה הבחירה שלך להתווכח, לא שלי

אין לי בעיה שתעשי מה שאת רוצה עם האנרגיות שלך.
ואאחל בפעם השלישית - כל טוב.

באמת?

אני שאלתי על א ואת בחרת לענות לי על ב
לא ביקשתי לשמוע מה דעת המשתתפות על שימוש באלכוהול בכלל או בפרט
מאחלת גם לך כל טוב

מעיןבר

New member
תמר, שתינו לא חדשות בעולם הפורומים

ואנחנו יודעות שלא תמיד נקבל את התשובות שביקשנו. הבחירה שלי לענות לך אחרת אינה משקפת ולו את הרצון הקל ביותר להיכנס לויכוח, גם אם זו לא התגובה שהיית מעוניינת לשמוע. ייתכן שזו לא התגובה הכי רגישה בעולם, אם תקראי את הטקסט המקורי תראי שהייתי מודעת לזה, אבל לפעמים אנחנו בוחרים לומר את מה שיש לנו לומר גם אם זו בחירה קשה, כל אחד וסיבותיו הוא, זה לא מעיד על היעדר אמפתיה או על רצון לריב. אני בוחרת להגיב לך שוב ושוב, למרות שהכי קל היה שלא לעשות את זה, כי מבחינתי כשאני מגיבה אני דווקא מכבדת את היותך אדם חושב למרות הנסיבות. נראה שיש כאן הבדל מהותי בסגנונות וצר לי שזה מצער אותך או נתפס כניסיון לריב, אני אחזור ואומר פעם שלישית - זה לא.
שבת שלום.

התגובה שלך מעיין כ"כ אטומה ואני תוהה למה?

מצער כל כך לקרוא אותך מתנצחת ככה באטימות עם תמר במין צדקנות לא ברורה ועוד מתעקשת עליה בטח
כשאת יודעת את הנסיבות עד שזה מותיר אותי ובטח עוד גולשות קצת חסרות מילים.....איחולי "הכל טוב שלך" הם מהגרועים שראיתי
לאדם ששרוי באבל על מות אהובו
את עצמך עברת שנה לא פשוטה וכנראה עדין עוברת ועדין איכשהו זה אפילו לא מתקרב ללאבד בן זוג אהוב
ונדמה לי שאף אחת לא פנתה אליך בצדקנות שכזו ושאלה שאלות כאלו ואחרות ההפך ניסו להיות רגישים כל אחד בדרכו
ובתוך כל זה היה מתבקש דווקא שתמצאי בתוכך מעט רגישות, בטח כשאת עונה על שאלה שלא נשאלת
ואם עשית כל זה מדאגה יש מערכת מסרים פרטית.....
וחבל חבל שככה את מנהלת פורום שנמצא בשלביהתפוררות......או שאולי גם בגלל זה הוא מתפורר לך

מעיןבר

New member
אינני יודעת מי את

ומה את יודעת עלי, על חיי, על מי שאני ועל סמך מה את מבססת את כל הציפיות שלך ממני, אז סורי שלא עמדתי בכל סל הציפיות הזה, הוא כנראה משקף היכרות הרבה פחות טובה איתי ממה שאולי נדמה לך שיש לך.

debby12

New member
מנהל
גם בעיני, מהרבה סיבות

<ואני לא רואה צורך להתחבא>

ראשית, למרות שאינני דתיה, אימרת חז"ל "אין שופטים אדם בשעת צערו" קרובה ללבי. אם מישהי כתבה שהיא באבל על מות בעלה, אפשר לגלות קצת סלחנות, אמפתיה ורגישות, במקום לחזור שוב ושוב על עמדת הליגה למלחמה באלכוהול ובמקום "להיכנס" באופן אקטיבי בכותבת, אפילו עם התגובה הראשונה שלה לא ממש שמחה את ליבך. סלחנות, אמפתיה ורגישות אינן מילים גסות אף פעם, וודאי שהן הולמות בסיטואציה הזו (תגובות כמו "אולי לא התאלמנתי" ו"כל טוב" רחוקים מהן מרחק מזרח ממערב).

שנית, את עצמך נתת להודעה הראשונה שלך את הכותר ההולם "אפשר להיות קרציה". האם באמת כה חשוב לחזור על הנקודה הזו שוב ושוב? נדמה לי שהבהרת אותה כבר בהודעת הקרציה הפותחת.

שלישית, תת השרשור הזה היה אחד השרשורים הקלילים/מעניינים/ משמחים שהיו פה מזה איזה חודשיים בערך. את רואה מה מצבו של הפורום.... באמת כל כך חשובה העמדה הזו של להיכנס בכותבת (שנמצאת באבל) שוב ושוב ולחרב את רוח השרשור שהיתה שמחה ואינפורמטיבית?

רביעית, הבלגה מצדך היתה מונעת את תחושת ה"עליהום" הלא נעימה שיצרת פה שעשויה להרחיק את מעט הכותבות שנשארו פה. היה כל כך נעים לראות פה פתאום שוב ניק מוכר מהעבר. עם כזו קבלת פנים - נראה לי שלא נזכה לראות אותה פה הרבה.

וחמישית, בתור המנהלת פה, עם ניק צבוע בכחול-חשוב, בעיני חלות עליך חובות מיוחדות של אמפטיה, סבר פנים נעימות, קבלה והכלה. מנהלת שנכנסת ככה בכותבת אחרת בשרשור פומבי, קל וחומר כשאין ממש סיבה, זה ממש

ולאור כל הנ"ל - יכול להיות שעייפת והגיע הזמן לפרוש ולהעביר את שרביט הניהול הלאה?

נ.ב. ההודעה הזו היא שלי בלבד. לא תיאמתי אותה עם "תמר של אור" והיא אולי תעצבן אותה. את שלל העגבניות - נא להפנות אלי בלבד. אם אפשר - כתושות בבלנדר יחד עם קצת וודקה, מלח ופלפל - שייצא "בלאדי מרי"

מעיןבר

New member
אויש באמת, לא כל הודעה שאני כותבת פה והיא

קצת פחות נעימה למישהי אומרת משהו על היכולת שלי לנהל את הפורום או על כמה אנרגיות יש לי או אין לי.
גם לא כל תת השרשור הזה היה מטעם איזו ליגה מומצאת למלחמה באלכוהול, היתה הודעה יחידה שנענתה כמו שנענתה וזכתה לתגובה שזכתה לה אבל לא נכנסתי בשום כותבת בשום שלב עד לשניה זו. אם כבר נכנסו בי ונזהרתי מאוד מאוד שלא "להיכנס" בחזרה לאור הנסיבות ואני נשפטת לאור התגובה אלי ולא לאור מה שכתבתי. מציעה שתוותרו לרגע על האינסטינקט להגן על מישהו מפני המנהלת האיומה ותנסו לקרוא את מה שכתבתי בעיניים קצת יותר נקיות במקום לעוות את הניסוחים שלי ולהוציא אותם מהקשרם או לכתוב מגילות של פרשניות עלי.

נכון שאת ותמר של ותיקות ויודעות..אז מה יש הנוהגים

להיות חצופים וגסי רוח בכביש זה הופך את זה ללגטימי, יש מי שעדין משליכים פסולת באתרי טיוןלים אז מה....זה לגטימי....
קראתי שוב את התנהלותך והאמת היא איומה.....היא תגרנית, וכחנית ורובוטית לחלוטין
היית יוצאת כ"כ גדולה אם פשוט סתם בפשטות היית שולחת חיבוק מתנצל אחרי ההודעה הראשונה
אבל היה לך ככ דחוף להמשיך להתווכח, להתנצח להראות כמה את צודקת.....
סבבה לך, אם זה מאיר על מישהו זה בוודאי עליך ולא על תמר (שגם אני לא תיאמתי איתה כלום)
והתגובות שלך מלבד היותן חברות אמפטיה באופן כמעט תמוהה...בעיקר ימנעו מעוד משתתפות להעלות פה משהו
כי למי בא שהליגה לענייני צדקנות תכנס בו קלות כשהוא לא סתם במצב רוח רע או ביום לא טוב אלא שרוי באבל עמוק
ואני תמהה באמת מה גרם לך לעשות את זה...דאגה כנה, מצב רוח רע במיוחד, קטנוניות.......או השד יודע מה...
וכן למען האמת זה היה שרשור עם פוטנציאל להיות כייפי אבל הי למה שיהיה פה כיף אם אפשר לסגור איזה חשבון קטן או סתם
לפרוק איזה מצב רוח רע על מישהו שסה"כ פתח שרשור כייפי ולא ביקש עצות...(וכן אני יודעת שבפורמים אתה מקבל תגובות כאלו שגם לא רצית., מצד שני
בתור בוגרת פורמים ותיקה, ובשלה היה אפשר לחשוב שזה שזה קיים לא הופך את זה ללגטימי בעינייך)

ותמר של...תודה בזכותך שתינו קצת אייריש קרים לא מזמן תודה
מה שלא קרה פה די הרבה זמן

בבקשה

וחייבת לחדד שאני לא מצפה ליחס מועדף בשל מצבי, ממש בדיוק להיפך
לא רוצה שיתנהלו לידי ברגישות יתר אבל גם לא באטימות
התגובה הראשונה של מעין, לא רק שהיתה צדקנית ופטרונית ולא ענתה לשאלה שנשאלה, אלא גם נכתבה מתוך הנחה שאין לי שיקול דעת היות ואני שרויה באבל, מה שמחזיר אותי לראשית דבריי

debby12

New member
מנהל
מ.ש.ל.

והודעתי נכתבה מתוך מחשבה על הפורום הזה, לא מתוך אינסטינקט להגן על תמר.

היא לא נראית לי כמו אחת שצריכה אותי כדי "להגן" עליה.

נו בחייאת

אין על מנהלת שום חובה להיות סופר אמתטית וחביבה. בטח לא בפורום כזה. מותר לה לכתוב מה שיהא רוצה ואיך שהיא מוצאת לנכון, כל עוד היא עומדת בכללי הכתיבה. אם הכל היה כאן פוצי מוצי מזמן מזמן מזמן לא היה כאן פורום.
מעין נמצאת כאן מהיום שבו הפורופ הוקם (הקימה אותו), תחזקה אותוף, ונשארת כאן גם בשלבים האלה, כשהוא רחוק מאד מאד משיאו. לא מכירה הרבה אנשים שהיו מוכנים לשאת על עצמם את העול הזה, בהתנדבות. ושלא תטעי, לנהל פורום זה עניין שדורש הרבה מאד מחוייבות.
להיכנס בה כאן בגלל הודעה אחת היה לגמרי לא לעניין. מה גם שלטעמי ההודעה היתה במקומה, נכתבה ברגישות מספיקה, בלי לנסות לתת יחס מיוחד למי שברור שלא מעוניינת בכזה.

debby12

New member
מנהל
הפוך גוטה, הפוך

הדיון בעיני הוא על ניהול הפורום מהצד של הפורום - לא מהצד של כותבת כזו או אחרת ומה מגיע לה.

זה שהיא הקימה את הפורום ומנהלת אותו עשור או כמה שזה לא יהיה (אם לא סופרים את השנה-שנתיים שהיא לא היתה פה מסיבות אישיות-לגיטימיות ועדיין בחרה שלא להניח את שרביט הניהול - מה שגם היה בעיני רחוק ממועיל לפורום) זה בעיני יכול בהחלט להיות שיקול ל*טובת* חילופי משמרות, לא נגדו.
וזה בלי קשר לעובדה שהיא ראויה למלוא ההערכה על הניהול המסור במשך רוב השנים האלה, ושהיא תמיד תהיה "אזרחית כבוד" פה.

זה לא רק בגלל "כמה הודעות בשרשור אחד". במקרה השרשור הזה העלה את זה. העייפות ניכרת בעיני בעוד הרבה פנים. לדעתי למשל גם יהיה מועיל אם לפחות אחת המנהלות פה תהיה קרובה יותר ל"אחרי לידה" גם אם שומרים על הכלל הנהוג פה שפה אנחנו מתמקדות בעצמנו. למשל, לפני שבוע מישהי פתחה פה הודעת מצוקה-אחרי-לידה ואף אחת לא טרחה להגיב לה, גם לא המנהלות - הנה כאן: [URL]http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=973&messageid=177124942[/URL]. אז זה נכון ש"אין חובה להגיב" אבל לדעתי מנהלת רעננה יותר ואולי אחת שקרובה יותר ל"אחרי לידה" היתה עונה ואולי זה היה מפתח דיון שהיה מעשיר את הפורום ומוציא את פותחת השרשור נתרמת יותר (אולי השואלת גם היתה בוחרת להישאר פה בתור כותבת).

ואת צודקת בהחלט. אין חובה שמנהלת פורום תהיה אמפטית, נעימה או חביבה. "זכותה" להתנהג כמו שאת רואה בשרשור הזה. השאלה היא אם מימוש הזכות הזאת, ובאופן כללי אם ההיצמדות לזכות להיות "פרדידנט פור לייף" מועילים לפורום הזה. ובעיניי התשובה היא "לא" לשתי השאלות.

שבעה קבין של חמלה ירדו לעולם,

ואף לא אחד מהם מצא את דרכו לתגובתך.
איזו אמירה אומללה, כמה חוסר רגישות. ועוד להתווכח כשמעמידים אותך על כך שהדברים פוגעים.
&nbsp
גם אני לא מתואמת, לא עם תמר ולא עם אף אחד אחר.

למעלה