שאלה קטנה

כרמיון

New member
בלת"ק - השני גרוש הצנועים שלי

אני לא מבינה במיוחד בתחום (מה זה, בעצם, מבינה? זו בסופו של דבר שאלה של טעם...) ולא קראתי את ההמלצות שמעלי. אז אני אכתוב מתוך טעמי האישי, שברגע שאני קוראת "שלג ראשון" ונזכרת בזה שהחורף רק התחיל, מיד אני חושבת על יין חם. וזה הכי פשוט בעולם לתחזוק ותפעול. כל מה שצריך זה יין אדום יבש באיכות סבירה, וכמה תבלינים בסיסיים - קינמון, ציפורן, ג'ינג'ר. להוסיף קצת סוכר ותבלינים ולבשל קצת יחד. אפשר לזרוק פנימה גם צימוקים שאפשר לדוג בסוף ויוצאים מתוקים וספוגים יין. חוץ מזה יש לי חיבה לבירות בלגיות בטעמים שונים, ושוקו חם עם רום. כל זה מיושם אולי פעם-פעמיים בשנה בישראל, אבל איפה שאת נמצאת בטח הייתי נהנית מזה יותר. ומה שטוב בכל זה זה שלא צריך קירור מיוחד או ציוד כלשהו או תחכום בערבוב, וזה גם לא יקר במיוחד. וואללה, עשית לי חשק...

כרמיון

New member
אה ונזכרתי בעוד שני דברים קטנים

כשגרתי באירופה, ראיתי שמכרו גם יין מוכן לחימום ולא צריך להוסיף לו כלום (מתוצרת גרמניה). זה גם לא היה יקר בכלל. אם עוד מוכרים את זה, אז זאת גם אופציה. ובימים החמים יותר, אני זוכרת שאהבתי לפעמים לקנות את הפחיות המוכנות של קולה מעורבבת עם ויסקי שמכרו בסופרים. כשאני חושבת על זה, יש להניח שבתקופה שגרתי באירופה שתיתי יותר מבכל תקופה אחרת בחיי (וגם אז נחשבתי למי ששותה מעט מאוד במושגים אירופאיים, כמובן... ככה זה...)

היין החם פה בכל פינה בעונה הזאת

של שווקי הכריסטמס ..
המקררים כאן קטנים אז את הבירות אפשר לאחסן בחוץ לפחות חצי מהשנה ולחסוך מקום
תודה

lcושרת

New member
מוסיפה את הערב לי לחיך - רום סיילור ג'רי (Sailor Jerry)

טעים לשתיה איטית
(הכוס הזו דווקא לא מתאימה - מומלץ בכוס נמוכה ורחבה) ומתאים לחורף או בקיץ עם קרח.

גיגלתי ונראה סקסי

מה הטעם של זה? רום תמיד מזכיר לי בקבוק קטן עם נוזל בצבע אדום בטעם דוחה שהיה פופולרי אצל עקרות הבית בשנות השמונים כתוספת לעוגות

debby12

New member
מנהל
אה - תמצית אפיה בטעם רום
. עכשיו הזכרת לי נשכחות

אבל ממש. מעניין אם עוד מייצרים את הדבר ההוא.

לי הוא דווקא מזכיר חופשה בקריביים או משהו כזה...

lcושרת

New member
מצחיקות - לנוזל האדום בבקבוקון, שמשמש לאפייה, אין ממש קשר

אבל קשה לי לתת תיאור של הטעם של רום
, חוצמזה ש...טעים לי (תמיד משעשעים אותי תיאורי טעמם של משקאות במדורי ביקורת מסעדות
)
אולי באמת, כמו שהמליצה כאן למטה גולי המעשית, כדאי לטעום קודם במסעדה/פאב/חנות אלכוהול ורק לאחר מכן לרכוש.
אם יעזור לך במתן כיוון - אני לא אוהבת את הטעם של ויסקי/וודקה ועוד כל מיני טעמים מתנפלים כאלו. רום, בייליס, קלבדוס וכאלה מאוד טעימים לי.

cheers

גוליגל

New member
ההמלצה שלי - לקנות רק דברים שטעמת ואהבת

קני דברים שטעמת בעבר או בהווה אצל חברים / במסעדות / בבארים.
פעם החלטתי שאני צריכה לייסד מלאי אלכוהול, קניתי דברים לפי המלצות של חברים ומה שנראה לי מגניב, הרוב נשאר סגור או נטעם פעם אחת. בהמשך גיליתי שאם אני רוצה לשתות (ובפרט, לשתות באופן לא חברתי), זה צריך להיות לי ממש טעים. ומבחינתי זה אומר דברים "רכים" (כמו ביילי'ז שמחזיק הרבה זמן גם לאחר הפתיחה בגלל אחוז האלכוהול הגבוה, פינה קולדה, ליקר קפה בסגנון קלואה), יינות לבנים יחסית מתוקים (שאחרי הפתיחה אני שומרת במקרר גם לבישול, בשביל בישול הם מחזיקים זמן משמעותי - שבועות רבים מבחינת), וגם - הפתעה - ערק. גיליתי שאני לא אוהבת בכלל ויסקי, קוניאק, וודקה וכל מיני "קשים" כאלה. יכולה לשתות אותם בשביל לדפוק את הראש אבל כל שלוק הוא סבל.
בקיצור - אם זה רק בשביל עצמך ולא בשביל לארח, תטעמי ותקני בהתאם. ואז כבר תבררי לגבי אחסון...
אם את אוהבת יין אדום - קני פקקים ומכשיר וואקום, לנו יש שנקרא vacuvin אבל בטח יש עוד מותגים. זה מוציא את האוויר מבקבוק היין לאחר שנפתח ומאריך את חיי המדף שלו משמעותית (אבל עדיין, מלשרוד 2-3 ימים, זה הופך לשבוע...).
בהצלחה וחיבוקים רבים.

תודה יקרה

יש לי שכנים מקסימים - היא מאירלנד, הוא מגרמינה, נראה לי מקום טוב לנסות:)
הזכרת לי שטל �� פעם קנה כזה דבר, אחפש אותו!

גוליגל

New member
תחפשי. זה משאבה בנפרד מהפקקים

בפקקים בסוף אני משתמשת בשביל לפקוק בקבוקי אלכוהול יוקרתי שהשעם שלהם כבר התפורר מרוב שהם וותיקים...(שתיינית כבדה כפי שאת רואה)

fossa

New member
אז ככה

אצלינו הולך בעיקר פשוט יין (בחורף אפשר לעשות ממנו יין חם עם קינמון ופיסות תפוז), ובקיץ בירות.

בפינת הקוקטיילים, אני אישית לא חובבת את כל הליקרים הקרמיים והמתוקים, מרגיש לי יותר ממתק מאשר אלכוהול.
מצד שני וודקה וויסקי גדול עלי.
המועדף ביותר הוא משקה שפופולרי מאוד בצפון איטליה, ונקרא aperol. זה סוג של קמפרי, בצבע כתום אז. מערבבים אותו בחלקים שווים עם יין לבן וסודה (שליש שליש שליש) - אם עשה שמפניה יין מבעבע אז הכי טוב, אבל אם אין אז יין לבן יבש גם סבבה. לי השילוב הזה של מתקתקות עם מרירות עם בעבוע מתאים הכי טוב למצב רוח שבו בא לי משקה |ייו|. המהדרין מוסיפים פנימה זית ירוק, כמו במרטיני בסרטים, שזה טאץ׳ נחמד אם עש לך כוח להשקיע

אולה *

New member
אפרול הולך בעיקר עם פלח תפוז
- ברוח הפורום

ובעיני הוא מתאים לכל מזג אוויר או מצב רוח.
אבל בעיקר בחופשת סקי.
&nbsp

תודה

גם אני לא מחבבת מתוק (בכלל, לא רק באלכוהול). מרטיני אני אוהבת - איך מאחסנים אותו אחרי הפתיחה?

fossa

New member
אצלי הוא עומד סתם בארון, לא צריך מקרר.

בקיץ (הישראלי..) לפעמים מכניסה למקרר, אבל לא לצרכי שימור אלא פשוט שהמשקה יצא צונן יותר

מעולם לא קרה לו דבר, אם כי לא ניסיתי פרקי זמן ארוכים יותר מחודשיים-שלושה של עמידה בחוץ (זה הזמן שלוקח לבקבוק להגמר אצלי)

כשגרנו בחו"ל היינו נהנים מבירות קלות

כמו באד לייד, שהיינו שמים לרוב במקרר. לצערי בארץ רוב הבירות כבדות לי מדי, ואנחנו לא שותים בבית (היחידות שיש לי בבית הן לצורכי הכנת לחם בירה).
יין אדום יש לנו תמיד כי אנחנו מבלים איתו לא מעט.
כשאנחנו מזמינים חברים אנחנו מכינים מוחיטו - לכן תמיד יש לנו רום ועלי ומכתש (כדי לכתוש את הנענע).

למעלה