סלט טונה פיקנטי
מה צריך:
חצי קילו דג טונה.
בצל גדול קצוץ לקוביות קטנות.
6 עגבניות אדומות קצוצות לקוביות קטנות ללא הקליפה.
4 שיני שום קצוצות
1 פלפל אדום גדול קצוץ לקוביות קטנות.
1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק דק (לאוהבי הפיקנטי חריף)
פפריקה מתוקה
מלח
כפית חומץ /מיץ לימון.
שמן
1וחצי כוסות מים
למשרה של הדג / אסור לוותר
כפית שטוחה כמון
רבע כוס יין יבש /אדום / לבן
כף מלח גס
3 עלי דפנה
מים עד כיסוי הדג.
להשרות את פרוסות הדג ל4 דקות לשטוף ולשים במסננת להגרת נוזלים.
לשים מים בסיר ולבשל את הדג 20 דקות.ולסנן שוב את הנוזלים.
אחרי שהדג התקרר פוררו אותו עם מזלג .
להכנת הרוטב:
בסיר שטוח שימו מעט שמן והוסיפו את הבצל
לטגן עד שקיפות תוך כדי עירבוב. להוסיף את השום ולטגן עוד כמה דקות.
להוסיף את הפלפלים ולהמשיך לטגן עוד כמה דקות.
להוסיף את העגבניות ולערבב היטב .
להוסיף פפריקה מים ומלח.
להביא לרתיחה להנמיך להבה ולבשל את הרוטב רבע שעה.
להוסיף את הדג המפורר , לתקן תיבול ולבשל על אש נמוכה כ30 דקות.
את החומץ / מיץ לימון להוסיף 10 דקות לפני סיום הבישול.
יש לכם סלט פיקנטי טעים /נאכל חם או קר רק הביאו
והחגיגה מתחילה.
הערה
יש אפשרות לשים בבישול הירקות רסק עגבניות (לדעתי מיותר )
תיהנו ושיהיה בהצלחה
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2693446