snoopytush

New member

כל האנשים הללו שרוצים לשלוט על ההתנהגות של מספרים גדולים של אנשים אחרים- עושים זאת דרך ועל סמך החוויה של אותם אנשים אחרים. ולאחר שאנשים מונעים לחוות מצב מסוים בדרך דומה, ניתן לצפות מהם להתנהג בדרכים דומות. לגרום לכל האנשים לרצות את אותם הדברים, לשנוא את אותם הדברים, לחוש את אותו האיום – ואז התנהגותם כבר שבויה, אתה קנית ויש לך בעלות על קהל הצרכנים שלך או בשר התותחים שלך. ואז כבר הינך יכול לגרום לתפיסה זהה של כושים כתת אדם, או של הלבנים כמרושעים או מנוונים, והתנהגות תתבצע בהתאם"–ר.ד.ליאנג

snoopytush

New member

מוריסון: "יש הרבה סוגים של חופש, והחופש הכי חשוב הוא החופש להיות מי שאתה באמת. אתה מחליף את הזהות האמיתית שלך בתפקיד. אתה מחליף את החושים שלך בהצגה לסביבה, אתה שם על עצמך מסכה. אין שום סיכוי למהפכה בקנה מידה גדול אם לא תהיה מהפכה אישית ברמת הפרט. אתה יכול לשלול מאדם את החופש הפוליטי ועדיין לא תפגע בו, כל עוד לא לקחת ממנו את החופש להרגיש, האדם ייהרס."

snoopytush

New member

"תרבותנו היא תרבות של דיכוי. קיים קונפליקט בין מה שאנו נתבעים לו בשם הקונפורמיות ובין תביעות האנרגיות היצריות שלנו, המיניות במפורש. תרבותנו מדכאה לא רק את "היצרים", לא רק את המיניות, אלא את חריגת האדם מעצמו לכל צורותיה. בחברה של בני אדם חד ממדיים אין זה מפתיע שמי שמתנסה בהתמדה בממדים אחרים ואינו מסוגל להכחישם או לשכחם, נתון בסכנה – אם בסכנת הרס על ידי האחרים ואם בסכנת בגידה במה שידוע לו"–פרויד

"אנשים נהיים לא מה שהם אמורים להיות על ידי הטבע אלא מה שהחברה עושה מהם. הרגשות הנדירים והתכונות הנעלות של הנפש, כמו מתכווצים, קמלים, מעוותים ומקוצצים, כדי להתאים אותנו למגע עם העולם הקונפורמי"
ויליאם הזליט

"ה'נורמאליות' וה'הסתגלות' שלנו, הרבה פעמים אינם אלא הסתלקותה של התעלות הנשמה, בגידה בפוטנציאל האמיתי הגלום בנו, כי רבים מאתנו מצליחים הצלחה יתירה בקניית 'אני' מזויף כדי להסתגל למציאות מזויפת, שטחית וחסרת מעוף לחלוטין"–ר.ד.ליאנג

"רק אנשים מעטים נהנים מחירות אמיתית, כולנו עבדים לרעיונות או מנהגים"– אלפרד דה מיסה

למישהו יש מושג מאיפה במילה System הגיעה?
הרומאים שהמציאו את הביוב השתמשו אז במילה סיסטם והתכוונו למערכת הביוב.
כיום, מערכת החינוך, הסביבה, המזון אכן נמצאת נמצאת בתוך הביוב של עצמה. ( רוני כותב באמת אחרת)

כמובן, תרבות העדר...

כל הדתות שולטות בצורה כזו על עדת מאמיניהם,
כל חברות המותגים למינהן
כל הפרסומות עם שטיפות המוח
על "ההכרח" במוצר זה או אחר
הכל מונע מהמחשבה של שליטה על רצונם ותשוקותיהם
של קבוצות גדולות של אנשים.

snoopytush

New member
אני דווקא חשבתי על האליטות ועל איך

הם מכוונים את הציבור כמו בובות.
לפי האינטרסים שלהם ומזינים אותם במה שהם רוצים שיאמינו
ובמה שישרת אותם. שיתנהגו כמו עדר

בהחלט גם הן וציינתי זאת-

הן עושות זאת בעזרת שליטה על מקורות כוח ובפרסומות

snoopytush

New member
היי

אני לא מבינה בפגניזם.
ולא כתבתי את זה על הדתות אם כי זה משפט כללי
ואפשר לפרש אותו גם בהקשר של דתות אני דווקא
הזדהיתי איתו יותר ממקום של ההשפעה של האליטות
על הציבור.

kagome10

New member
שרשרתי לרונית

כי היא אמרה "כל". וזו מילה שיש לי אלרגיה עליה. אני לא מאמינה ב"כל".
את לא אמרת ש"כל הדתות שולטות בצורה כזו על עדת מאמיניהם,", בכלל לא דיברת על דת.

למעלה