שלום לכולם
אני לא נמצאת בזוגיות אבל אני אוהבת לשים לב לכל מיני מצבים זוגיים ולנסות להבין מהם דברים
אשמח לדעת מה אתם תחשבו בקשר לסיטואציה הבאה .

יש לי מכרה שבעלה קם מוקדם בבקרים אז היא מבקשת ממנו שיעיר אותה בשעה מסוימת אבל כמעט ברוב מקרים הוא מעיר אותה מאוחר יותר בטענה שלא יקרה כלום אם היא תקום יותר מאוחר (זאת אומרת הוא עושה את זה לטובת) אבל לה לא נוח עם זה .
אז עזבו עכשו שלא תסמוך עליו ותקום לבד או בעזרת משהו אחר

מה שמעניין אותי אם בעלה מתנהג בצורה נכונה לדעתכם ?
כי אותי למשל התנהגות שלו מכעיסה ואם הוא היה בעל אז אין מצב שסידור הזה היה ממשיך

חחח ברור אבל עניין הזה מעניין אותי

אם מישהו עושה משהו נטו לטובת בן או בת הזוג אבל זה בניגוד למה שהוא\היא רוצה
זה טוב או רע ?

Ginger L Honey

New member
לא יודעת אם טוב או רע

אבל אולי הוא מנסה לומר לה, שלא להפיל את האחריות עליו ושתדאג להתעורר בעצמה.

זה לא מצב

הוא פשוט חושב שהיא לא ישנה מספיק בלילה אז מגיע לה לישון עוד קצת אבל לה יש כל מיני דברים שהיא רוצה לעשות בבקרים אבל היא מסוג אנשים שתמיד ימצא מה לעשות אז אולי זה כן לטובתה . בעיה מי מחליט מה טוב בשבילך . נגיד אני גם חושבת שהיא צריכה לישון עוד ואין סיבה שהיא תקום מוקדם אבל מצד שני זה מה שהיא רוצה ,אז פשוט תעשה את זה

Ginger L Honey

New member
לפעמים בני-זוג דואגים ומחליטים עבור השני

ונכון, לפעמים ההחלטות האלו לא במקום.
למשל, בעלי קבע לי פעם תור לרופא מבלי לשאול אותי אם התאריך והשעה שקבע מתאימים לי, ואפילו בלי לשאול אם אני בכלל רוצה ללכת לרופא. כי הוא יודע שאני מעדיפה שלא ללכת.
זה גרם לי להרגיש כמו ילדה קטנה שמחליטים עבורה וטיפה כעסתי עליו.
אבל אני יודעת שהוא עשה את זה בגלל שהוא דאג לי.
&nbsp
אז לפעמים זה טיפה מעצבן, כשמחליטים עבורך. אנחנו יכולים לבחור האם לעשות מזה ביג-דיל או לא.
ואם זה באמת היה מפריע לה, היא היתה משתמשת בשעון מעורר

sweetdreams

New member
אם זה באמת מה שהיא היתה רוצה אז זה מה שהיה קורה

ואחרי פעם אחת שהוא היה עושה לה את זה, יהיו הסיבות שלו הכי טובות שבעולם, היא היתה מודה לו על ההתחשבות, אבל מבהירה שאין בכך צורך, ומה שהוא חושב שטובתה זה לא מה שטוב לה בפועל, ועל כן מעכשיו היא תדאג להתעורר לבד בעזרת שעון מעורר.
&nbsp
אבל אם זה המצב שהתייצב אצלם, אז כנראה שגם לה קצת נוח עם זה כמו שזה, וכנראה שגם היא נהנית מזה שהוא דואג לה ולוקח על עצמו לפרגן לה עוד כמה דקות שינה בבוקר, וזה חלק מהדינמיקה הזוגית שלהם יותר מאשר חמש דקות שינה בבוקר לפה או לשם.
&nbsp
בקיצור, אין לך מה לדאוג למכרה שלך ולבעלה, הם ככל הנראה בסדר גמור, ואת סתם מתערבת איפה שלא צריך.

גם אותי זה היה מכעיס

גם אם הכוונה היא טובה, היא אדם בוגר ומסוגלת לעשות את הבחירות שלה בעצמה. בתור התחלה, שתפסיק לסמוך עליו בתור שעון מעורר אנושי. לטווח הרחוק ראויה כאן שיחה רצינית על מתי זה בסדר להחליט בשביל הצד השני ומתי לא.

כל הקטע

שאת שואלת האם התנהגותו נכונה
&nbsp
נכונה למי?
לך?
לו?
לה?
&nbsp
זו לא השאלה הנכונה לשאול...
אין דבר כזה התנהגות נכונה...
&nbsp
בסך הכל לדעתי
הוא מרחם עליה ועושה לא טובה, וזה ממש נחמד ורומנטי

&nbsp
אה וברוכה הבאה לפורום

חחחח גם החבר שלי נהג לעשות את זה

אני עובדת לפעמים משמרות לילה. בד"כ פשוט מוותרת על השינה באותו לילה ומושכת עד עשר בלילה הבא ואז קורסת למיטה, אבל יש פעמים שאני עייפה מדי ואני מחליטה לישון שעה-שעתיים אחרי המשמרת ואז להמשיך את היום, בעיקר כדי להימנע מכאב הראש והסחרחורות בערב. אם החצי בבית ביום כזה, הוא כמעט תמיד יכבה לי את השעון המעורר וייתן לי להמשיך לישון...
לי זה קשה כי אני מאד מתוסכלת כשמתבזבז לי יום, אני מרגישה נורא כשזה קורה. מבחינתו הוא עושה בשבילי את הדבר האידיאלי, כי אין שום דבר בעולם שהוא אוהב כמו לישון, הוא מוותר על הרבה דברים בחיים בשביל לישון. כשאמרתי לו שאני שונאת לבזבז את היום בשינה הוא נדהם, "לבזבז? לנצל היטב את מתכוונת!"
עכשיו הוא כבר לא עושה את זה, כי דיברנו על זה והוא הבין עד כמה זה לא נח לי. אבל הוא כן מדגיש בפניי כל פעם שאני מתעוררת שיש לי את האופציה לחזור לישון.

שתקנה שעון מעורר

הכל עניין של תקשורת-שתדבר איתו ותסביר לו שהיא מבקשת להתעורר בשעה מסוימת בגלל שהיא רוצה לקום בשעה הזו ואם הוא ממשיך להעיר אותה מאוחר- שתשים שעון מעורר...

למעלה