בדיקות והמלצות רופאים לשבוע חדש

בוטן1980

New member
שקיפות עורפית

הייתי עכשיו אצל הרופא לשמיעת דופק!
הריון ראשון ומכאן ההתלהבות.
בכל מקרה, הופתעתי לשמוע שבדיקות רבות אינן כלולות בסל הבריאות שמציעה קופת חולים כללית, כמו לדוגמא שקיפות עורפית, סקירה ראשונה, סקירה שניה (מורחבת).
בכל מקרה, השאלה שלי היא לגבי שקיפות עורפית. הבנתי שניתן לבצע את הבדיקה או דרך מכוני הסדר או באופן פרטי.
מה אתן עשיתן? פרטי או דרך מכוני הסדר?
אם פרטי- הרופא הציע לי אחד מהרופאים הבאים, אשמח להמלצות: ד"ר אגמון ארנון, ד"ר אילן גל, ד"ר יוסי הרטוב, פרופ' וולמן, ד"ר גידי פייט

schifkit

New member
לדעתי לעשות בפרטי

והנה טיפ-
הרבה רופאים (או יותר נכון המזכירות שלהם) מסכימים לרשום בקבלה שזה ייעוץ, בכללית מגיע לך 3 ייעוצים פרטיים בשנה ועוד ייעוץ בתקופת ההיריון.
עם ההחזר זה יוצא פחות ממה שעולה בהסדר (שבהסדר נראה לי עולה 220 ש"ח למרות ששמעתי שהכניסו את זה עכשיו לסל ואז זה פחות?)

lentik

New member
ממש אין צורך לעשות שקיפות בפרטי

בדיקה פשוטה מאוד

schifkit

New member
אני ממש לא מסכימה איתך

זו לא בדיקה פשוטה.
יש חשיבות לכל מ"מ ורופא לא מיומן או עם ציוד לא מס]יק חדיש וטוב יכול לפספס.

אצלנו בשקיפות הוא עשה גם מיני סקירה ובדק את מה שאפשר לבדוק עד השלב הזה, כמו כן בדק המצאות גשר אף שזה עוד אינדיקציה (שזה שוב במ"מ בודדים אם לא פחות ורופא לא מיומן לא יבדוק את זה)

למטה מישהי כתבה עלויות, אני זוכרת שעשיתי את השקיפות וזה היה בדצמבר, העלות דרך הכללית (מושלם לא פלטינום) היתה 220 ש"ח. אם אני הולכת לרופא פרטי ומקבלת החזר על ייעוץ יוצא לי כ100 ש"ח ולדעתי זה מאוד שווה.

אבל שכל אחת תעשה את השיקול שלה בהתאם למה שחשוב לה ובהתאם למצב הכספי. אני למשל בחרתי לא לחסוך על בדיקות ורופאים ולעומת זאת אני למשל לא אוציא 5000 ש"ח על עגלה סתם כי היא יפה.
אם המצב הכלכלי מאפשר או שיש ביטוח פרטי אני ממליצה לעשות בפרטי.

shira29

New member
חשוב לבחור רופא טוב

ולא חסרים רופאים טובים בקופות.
גם לי עשו מיני סקירה בשקיפות, רופא מאד מקצועי (את הסקירות והשקיפות עשיתי אצלו גם בהריונות הקודמים), עצם אף זה חלק מהשקיפות. הרופא מאד התעכב על הלב והמוח, בדק את הנוזל ב- 3 מדידות מ- 3 זויות שונות. היה מאד מקצועי והכל דרך הקופה.

froggit

New member
לא מדויק

כמעט כל הבדיקות מכוסות ע"י כללית מושלם/פלטינום(כיסוי די זהה השתתפות עצמית יותר נמוכה):
- שקיפות - אצל רופאים בהסדר. עלות כ-100 ש"ח.
- שקיפות בדיקת דם- תבחין משולש עולה כ-100 ש"ח (50 בפלטינום). בדיקת אינהיבין ( של התבחין המרובע/integrated test) אינה מסובסדת, עושים פרטי במעבדות זר למשל ועולה כ250 ש"ח. לא חייבים לעשות אותה.
- סקירת מערכות מוקדמת/מאוחרת - אצל רופאים בהסדר. עלות כ-100 ש"ח. מסבסדים סקירה אחת בהריון. את הסקירה השניה אפשר בהחלט לעשות במרפאה/מרכז בריאות האיש ה והיא עולה כ30 ש"ח (כמו טופס 17).
- מי שפיר ממומן ע"י הקופה עבור נשים מעל גיל 35 או נשים שהיו אצלן ממצאים בבדיקות.
- העמסת סוכר, הערכת משקל ויתר בדיקות הדם ממומנות ע"י הקופה.
כל בדיקה מעבר לזה, היא רק אם יש צורך ואז היא ממומנת ע"י הקופה.

אז יש מימון לבדיקות, לא כולן בסל הבריאות (וזה כבר עניין אחר) . כמובן שאת יכולה לעשות את כולן פרטי ולשלם בהתאם.

אפ פרטי שמעתי המלצות על ד"ר אילן גל, ד"ר יוסי הרטוב, פרופ' וולמן ואני הלכתי לד"ר מסלוביץ'.

בוטן1980

New member
תודה רבה ועוד שאלה

יש למישהי המלצות על רופאים במסגרת ההסדר של הכללית לשקיפות עורפית?

froggit

New member
באיזה איזור את גרה?

אני בטוחה שיש המלצות.
אני מאיזור השרון אז יש את ד"ר סילבר וד"ר פרונגלס שמקבלות באיזור צמת רעננה מרכז ליד אמדוקס, הן מאוד מומלצות אבל התורים ארוכים אז צריך לקבוע די הרבה זמן מראש.
יש את ד"ר סמולין, שעובדת איתן, הבנתי שעד לא מזמן היא עבדה בבי"ח, שמעתי דברים טובים אבל אני לא מכירה באופן אישי מישהי שהיתה אצלה.
זמירה ניסים ברעננה, דוידסון עדי בחדרה - הייתי אצלו בסקירה מורחבת בהריון הקודם.
יש גם ברמת אביב ברח' ברודצקי, כמה מומלצים אני לא זוכרת כרגע את השמות. אם זה רלוונטי אנסה לברר לך.

בכל מקרה, אם יש לך כללית פלטינום את יכולה גם ללכת פרטי ולקבל החזר ואז זה יצוא פחות או יותר אותו הסכום.
אפשרות נוספת היא ללכת פרטי ולבקש מהרופא שירשום על הקבלה שבאת לייעוץ ואז תוכלי לקבל החזר על ייעוץ גם דרך המושלם.

בוטן1980

New member
אני מתל אביב

תודה על היחס. אם יש לך המלצות בתל אביב לגבי שקיפות עורפית אשמח מאוד לשמוע.
לגבי פרטי - אני מבינה שאפשר להביא קבלה על ייעוץ אבל זה צריך להיות מישהו שהוא בהסדר של המושלם. לא?
חיפשתי באתר שלהם ולא מצאתי שמות של רופאים ששמעתי עליהם.

schifkit

New member
רופא ייעוץ לא חייב להיות בהסדר

בהסדר זה הרופאים שמקבלים ב100 ש"ח. את יכולה חוצמזה ללכת לכל רופא מומחה ולקבל אני חושבת 70 או 80 אחוז מהקבלה.

אני עשיתי שקיפות (וגם את כל הסקירות) אצל פרופ' שלו, הוא יושב בת"א ואני ממליצה בחום.

הוא לקח 700 ש"ח.

nina83f

New member
ד"ר סניור ליאון- פ"ת

אני "מטופלת" אצלו כבר כמה שנים, רק בתור רופא נשים פעם פעמיים בשנה לבדיקה שגרתית.
חשבתי שמן הסתם אמשיך אצלו את מעקב ההריון.
תקופת השיוך שלי נגמרת אצלו ממש עוד כמה ימים, ולפני שאני מתחילה את המעקב, רציתי לקבל עליו המלצות. נראה לי שאם כדאי להחליף, עכשיו זה הזמן.
בעקרון הייתי מאוד מרוצה ממנו, אבל לא בתור הריונית.
אשמח לשמוע המלצות וביקורת!

למעלה