המשך- מצעד שירי אהוד מנור

feldman89

Well-known member
מקום 162

מחר ועוד מחר- שוקולד מנטה מסטיק

בשנת 1977 הבנות החליטו שמאסו בלהיטים ומוסיקה עממית והן רוצות יותר לעשות אומנות. לכן הן עבדו על שירים לועזיים מתחילת המאה ה- 20 שתורגמו לעברית כמובן עבור מופע יחיד שנקרא "הלילה הראשון". עבור המופע נכתב גם שיר אחד עברי מקורי והוא מחר ועוד מחר שהולחן על ידי אלדד שרים וכתב אהוד מנור כמובן. המופע תועד על אלבום אך לא הצליח במיוחד. אני אוהב מאד את השיר הזה שהוא אחד מהשיאים של ההרכב הנהדר. ואם אתם שואלים איפה "אמור שלום" אז צר לי לבשר שהוא לא במצעד כמעט נכנס.

feldman89

Well-known member
מקום 161

כניעה ללא תנאי- אבי טולדנו

שוב אבי והפעם בשיר לא ממש מוכר מאלבומו "אני רק עובר" שראה אור בשנת 1984
אני באמת מצטער שהוא לא אהוב כאן במיוחד(למעט אריה ויעל שמתחברים אליו), באמת שהוא זמר ראוי והחיבור שלי אליו רק גדל. זהו שיר יפהפה

feldman89

Well-known member
מקום 160

מה יביא איתו הרוח- יהורם גאון ובעז שרעבי

שילוב בין זמר ענק כמו בעז לבין זמר ענק נוסף כמו יהורם לא יכול להתפספס. שיר זה נכתב בעבור אלבומו של יהורם "ירח מלא" שיצא בשנת 1989 ולא הצליח כמו אלבומיו הקודמים. השיר זכה להצלחה נאה והאמת בצדק וזה למרות שהוא לא כמו הרבה שירים אחרים של בעז ויהורם, הוא נשאר נהדר וחינני

feldman89

Well-known member
מקום 159

לא ממבט ראשון- הכל עובר חביבי

אני בין היחידים כנראה שממש אוהב את ההרכב הזה, הרכב שמזכיר את מנהטן טרנספר האמריקאיים בצליל ובייחוד המוסיקלי. לצערי אין קישור לשיר הזה שלקוח מהאלבום "לעבור את הגבול".

ForeverMC

New member
אני ואורי גם אוהבים את שלומית אהרון

לא מכיר מספיק את השיר הזה

feldman89

Well-known member
מקום 158

טוקיו גדולה- ריקי גל

אחד מהשירים המפורסמים של ריקי המקסימה באלבום הבכורה המצליח שלה "ריקי גל" שהוציאה 17 שנה לאחר שירותה בלהקת חיל הים. השיר הזה נבלע לדעתי בצל שירים אחרים אך אני אהבתי אותו מאד מרגע שהכרתי אותו בערך לפני 12 שנים. זמרת נפלאה ריקי

inbal321

New member
מעולההההה

את השיר הזה הכרתי דרך אותו פלייליסט בוואלה שהזכרתי מקודם

feldman89

Well-known member
מקום 157

מעבר למילים- חלב ודבש

לרוב שמרית אור היא שכתבה להרכב הזה שירים אך כנראה שגם אהוד שם לב להרכב בשלב מאוחר יותר. שיר מעולה במיוחד שיצא בשנת 1983 נדמה לי ולא נכלל באף אלבום של ההרכב

feldman89

Well-known member
מקום 156

בן- נתנאלה

זמרת שאני אוהב וכועס מאד שלא ניצלה את הכישרון רק בגלל אהבתה לגבר שבדי
השיר הזה נכתב במיוחד לפסטיבל שירי ילדים מס' 5 בדצמבר 1974 ולמרות שהגיע רק למקום ה- 5 הוא הפך בצדק ללהיט. השיר נכתב על הבן של אהוד- ידי ואהוד סיפר לא מעט שכל השירים שלו הם אישיים וזה ניכר בכתיבה אצלו

inbal321

New member
הכרתי דרך הפינה שלך, נחמד

קצת מצחיקה השורה "בן, אתה לפעמים מעצבן"

feldman89

Well-known member
מקום 155

בת 16 הייתי- מנגו

כן, אני לא יודע מה קרה לי אבל השיר הזה ממוקם מעל הרבה קלאסיקות אחרות. שיר פופ מדבק וקליט שיצא כסינגל מתוך האלבום היחיד שהוציא ההרכב בשנת 1989 ונקרא "מנגו". יש להרכב החמודי הזה שירים מקסימים אך זה השיר היחיד של ההרכב במצעד

feldman89

Well-known member
מקום 154

גלי- רבקה זהר

מפגש ראשון עם זמרת מצוינת- רבקה זהר(גם עליה אני כועס קצת על שלא ניצלה את מלוא הפוטנציאל). השיר הוא שיר מפסטיבל שירי ילדים מס' 2 שהתקיים בדצמבר 1971. השיר לא נכלל באלבום של רבקה כלשהו ויש גם ביצוע מתקליט הפסטיבל לילד הפלא- נועם קניאל. לימים גם ירמי קפלן המצוין ביצע את השיר באלבומו השני

למעלה