שיר בסגנון שאנסון מרתק של אחד המבצעים הכי אהובים עלי במוסיקה הישראלית- מר אבי טולדנו! השיר לקוח מאלבומו "בגן ערפילי" משנת 1970. השיר זכה להצלחה נאה במצעדים אך נשכח מהתודעה וחבל, הוא באמת זמר נהדר
בשנת 1971 שיתפה פעולה הזמרת יפה ירקוני המדהימה(כן, אני מת על יפה עם כל הכבוד לשושנה שתהיה אף היא במצעד)עם אהוד בשיר שנכתב עבור "המנהיג". השיר יצא לרדיו כסינגל(תקליט שדרים) והצליח במידה טובה. מאוחר טיפה יותר הקליט מלחין השיר צביקה פיק את השיר בעצמו והכניס אותו לאחד מאלבומיו. אני מת על השיר הזה וחבל שאין קישור ביוטיוב לביצוע המקסים של יפה, בינתיים תהנו מהביצוע של צביקה המעולה
ליאור ייני הוא בדרן, שחקן וזמר ששירת בלהקה צבאית. בשנות ה- 70 הוא הקליט שירים שזכו להצלחה יפה ברדיו. זהו כנראה הלהיט הכי גדול שלו משנת 1972 מתוך הסרט "לאן נעלם דניאל ווקס" בו שיחק בתפקיד ראשי. כעבור שנים חידש אריאל זילבר(מלחין השיר) את השיר בביצוע מעולה שזכה אף הוא להערכה ומושמע עד היום ברדיו. השיר בביצוע של זילבר מופיע באלבומו הראשון "רוצי שמוליק" משנת 1976
נשארים עם זילבר והפעם השיר הקלאסי ברוש. השיר יצא לרדיו בשנת 1977 בערך כסינגל מתוך אלבום הבכורה המצליח שזיכה אותו בשלל תארים. אני אוהב את השיר הזה יותר ויותר ככל שעובר הזמן. נחשפתי אליו דווקא דרך ביצועה של מארינה מקסימיליאן בכוכב נולד 5(ביצוע יפה) ולמדתי לאהוב אותו. לימים חידש אותו הזמר הנהדר- אדם באלבומו "הימים שאנחנו יחד" שראה אור בשנת 1994 ולא הצליח לשחזר את ההצלחה הגדולה של אלבומים קודמים. לכן הבאתי את שני הביצועים
הנה קישור לביצוע המעולה של אדם: https://www.youtube.com/watch?v=jT_AZC4y35k