זמרת מעולה בשיר מתוך אלבום הבכורה שלה "קטיפה" משנת 1984. השיר לא היה להיט אך גם במקרה כזה השיר אותנטי וראוי להערכה. אני תוהה מדוע לא הצליחה כי היא ממש מיוחדת
במחשבה אחת אני מודה שהמיקום קצת עושה לו עוול ומצד שני זה מצעד שצריך לכלול הפתעות קצת. שיר זה נכתב לפסקול הסרט "השוטר אזולאי" בשנת 1971. שיר ענק שפשוט כיף להאזין לו
בשנת 1987 בחרה רשות השידור של קול ישראל בירדנה כמי שתייצג את ישראל בתחרות האירוויזיון(בימים יותר יפים של התחרות). ירדנה הסיכימה בסופו של דבר והחלה בחיפוש אחר שירים רבים. מתוך עשרות שירים ששמעה, סיננו את הרשימה ל- 4 שירים לבחירת הקהל. השיר בן אדם היה שיר מספר שתיים בתחרות הקדם ובכל מקומות השידור קיבל את מלוא הנקודות. השיר היה בהשפעת הרוח הצוענית אך ירדנה אמרה לימים כי הוא הלחן דומה לתפילת יום כיפורים. המלחין הוא בוריס דימנשטיין שהוא היה מורה למוסיקה. ירדנה זכתה ליחס חם מהתקשורת העולמית באירוויזיון עצמו ואף הוזמנה להופיע באוסטרליה ששידרה את התחרות כבר מאותה תקופה. השיר הגיע בתחרות למקום ה- 7 עם 85 נקודות וזינק לראש המצעדים של רשת ג' ולהיט בראש. השיר כלול באלבומה המצליח "עוד יום אחד" משנת 1988- שהיה אלבום פלטינה כפולה ומכר מעל 100,000 עותקים
ממשיכים עם ירדנה ועולים שנה אחת קדימה- 1989. במרץ 1989 יצא אלבומה ה- 8 "דמיון מזרחי" שכולו מכיל שירים שכתב אהוד מנור ללחנים ערביים במקור. ירדנה סיפרה שהעבודה עם האלבום הצועני יצאה לה בקלות יתרה ואז היא חשבה לאתגר את עצמה והלכה לכיוון הערבי. היה לה קשה להתחבר למוסיקה הערבית ולכן היא הלכה על כיוון מוסיקת רוק עם נגיעות ערביות. זה האלבום הכי מושקע שלה מבחינה כספית ואת ירון בכר היא בחרה כמפיק לאלבום. האלבום זכה להצלחה נאה ביחס לתקופה שהיתה- האינתיפאדה הראשונה. האלבום הצליח גם מחוץ לישראל(ארצות ערב ובעיקר מצרים, יפן, אירופה) ואומץ על ידי כוחות הברית האמריקאיים בזמן מלחמת המפרץ. בשיר הנושא המופלא- "דמיון מזרחי" היא אף שרה בבית אחד בערבית. אני אוהב את השיר הזה עוד מגיל 3 כי אמי קנתה את האלבום ועד גיל 5 שמעתי אותו נון סטופ. השיר לדעתי יצא לרדיו כסינגל בקיץ 1989 ובוצע בהופעותיה באותה תקופה
שוב חנן הנהדר ועוד להיט מתוך האלבום "אמצע החיים". ממש נעים להקשיב לשיר היפהפה הזה שלא מקבל מספיק קרדיט. הוא מסוג הזמרים שהקול שלו עושה את השירים יפים במיוחד