שאלה

שאלה

היי בנות
האם מישהי כאן לקחה ליריקה 25 מ"ג.
אני לוקחת אלטרולט 10 מ"ג ועדיין יש כאבים אז רופא הוסיף לי ליריקה.
האם זה אמור לעזור, מישהי לקחה אותם יחד.
תודה וסוף שבוע ללא כאבים.

אישית לא לקחתי מעולם ליריקה

אבל זו תרופה מאוד מקובלת לפיברו. נסי לעשות חיפוש בקובייה בצד שמאל עם המילה ליריקה. מבטיחה שתראי ישועות.

מבסרט

New member
אני נוטלת ליריקה שנים

היא בהחלט עוזרת נגד כאבים, וגם נגד חולשה.
הבעיה עם הליריקה היא שהגוף מתרגל אליה ואז צריך להעלות את המינון.
בכל מקרה, אני ממליצה לנסות.

נראה לי שזה כך לגבי כל תרופה

גם עם הסימבלתה אני חווה את אותו הדבר. הגוף מתרגל להכל בסופו של דבר. השאלה תוך כמה זמן ובסופו של דבר לכמה זמן התרופה שלוקחים יעילה..
&nbsp
&nbsp

ו אולי

New member
יש תרופות שכן ויש שלא

יכול גם להיות שתרופה כבר לא עוזרת או שצריך להעלות את המינון כי המצב הרפואי החמיר/השתנה ולכן הטיפול הקודם כבר לא מתאים.

eds hummingbird

New member
זה ככה עם כל תרופה.

כל תרופה שנלקחת באופן ממושך מאבדת השפעה עם הזמן.
הגוף מתרגל והמחלה "מתחסנת" נגד התרופה. כך גם עם אנטיביוטיקה, אקמול וכל תרופה שהיא לאורך זמן. לכן ממליצים לעשות הפסקה של חודש כשאר יש עצירה בהשפעה.

Sigal H

New member
חצי תשובה

נטלתי גם ליריקה וגם אלטרולט, אבל אני לא זוכרת אם ביחד או בנפרד. כל כך הרבה מים עברו...
&nbsp
היו לי שתי תקופות שנטלתי אלטרולט, עם הפסקה באמצע. המינון משתנה לפי התוצאה המתבקשת. לא זכור לי שהוא עזר במיוחד לכאב, אבל הוא היה טוב בסבב הראשון כטיפול מונע למיגרנה, ובסבב השני (הנוכחי) - במינון גבוה יותר - לשינה. איך אני אוהבת לנצל תופעות לוואי לטובתי

&nbsp
באשר לליריקה, היא ממש הייתה עבורי זריקת יכולת תפקוד. אפילו רקדתי באיזה אירוע - הישג כמעט חסר תקדים. בסוף הפסקתי בגלל תופעות לוואי שהפריעו לי בתקופת הבגרויות (בעיקר אפיפות ואיטיות מחשבה), אבל חוץ מזה היא באמת הייתה אחת התרופות הטובות שניסיתי.
&nbsp
רק זיכרי שלליריקה, כמו הרבה תרופות אחרות, יש תקופת הסתגלות של שבועיים עד חודש בערך ועולים במינון לאט לאט. צריך להאזר בסבלנות ואם יש לך בקרוב משהו חשוב שצריך לעשות קודם - קחי את זה בחשבון ותתחילי אחריו כדי לא להיאבק בטחנות רוח של תופעות הסתגלות (אני, למשל דחיתי בשבוע וחצי את ההתחלה כדי לעבור קודם איזה מבחן פסיכוטכני גדול שהייתי חייבת להצליח בו. החלטה טובה בהתחשב בכך שכשהתחלתי, במשך שבועיים ישנתי 17 שעות ביממה בערך. טוב, אחרי חודשים של חוסר שינה מכאב כל כך הייתי צריכה את השינה הזו).
&nbsp
אם הרופא המליץ לך על השילוב, לדעתי שווה לנסות.
&nbsp
שולחת לך חופן חיוכים ואור ושיהיה בהצלחה

צר לי לאכזב

אבל שיפור איכות השינה היא חלק מהדברים שאלטרול ואחותו אלטרולט עושה, זו לא נחשבת תופעת לוואי.
לפני שהיתה לי המחלה עם הפגיעה בשינה וקיבלתי אותו גם כן למניעה של מיגרנה מתמשכת וקבועה, ישנתי כמו אפרוח בתוך הביצה שלו.

Sigal H

New member
אה-הה

כל תופעה היא תופעת לוואי, אם היא עושה משהו אחר ממה שקיווית שייעשה. חוק אצבע שכרגע המצאתי כדי לא להודות בתבוסתי המרה לנוכח מציאות טיעונך.
&nbsp
(וויתרתי על ההיגיון להיום, הוא מוסר ד"ש ושיחזור כשיתחשק לו)

ואם כבר על אדי ההיגיון, נראה לי שכדאי להמציא מילים

יותר מדויקות: א. לתופעות לוואי רעות שלא צפית.
וב. לתופעות לוואי שלא צפית אבל הן מגניבות, וטובות.
כי המושג "תופעות לוואי" הוא כוללני מדי ואולי עושה עוול לחלק מהן. ונראה לי יהיה שימושי לעשות את ההפרדה הזו.
יש רעיונות?

את ההצעות הטובות ביותר נשלח לאקדמיה ללשון

וברוח שטות של שעת לילה הזויה אם לא מכירים את השיר תופעות לוואי של הנמשים של אמיל, אז כדאי :) לא מומלץ (ואולי כן..) לחרדתיים מת. לוואי.

ו אולי

New member
"תופעות לוואי"

הרבה פעמים בתרופות פסיכיאטריות בחירת התרופה נעשית עפ"י "תופעות הלוואי" שלה. הגברת/הפחתת תאבון, הגברת העוררות/ישנוניות וכו' יכולים להיות עזרה מבורכת או מגבלה, תלוי במצב.
&nbsp
אני לא יודעת ספציפית לגבי האלטרולט, אלא מכירה את זה מתרופה אחרת דומה, הגברת הישנוניות היא חלק מההשפעה המיידית שבד"כ חולפת במשך הזמן, או לפחות נחלשת, להבדיל מהאפקט האנטידיכאוני שנבנה במשך כמה שבועות ואח"כ אמור להשאר באופן קבוע.
&nbsp

eds hummingbird

New member
השפעות שונות

ליריקה ואלטרולט פונים לגורמים שונים בגוף שמשפיעים על הכאב..
אחד משפיע יותר על הפן הנוירולוגי בעוד השני פונה יותר לפן השרירי.
זה ממה הבנתי מהרופא שלי.
שווה לנסות. אם תראי בעיה עם השילוב(כי לפעמים הוא יכל להחליש ולעשות בחילות) תפני לרופא. במקרה הכי גרוע הוא יעשה שוב תחלוף של תרופות.

מקווה שיעזור לך.
:)

מי07

New member
אפשרות להעלות מינון

הי
אני גם התחלתי עם אלטרולט 10 מ"ג, בהתחלה עזר מעט ואחרי כחודשיים לא השפיע בכלל למרות שהרופא שלי טוען שאין הסתגלות לתרופה. בכל מקרה הוא הציע לי לשנות להעלות מינון לאלטרול 25 מ"ג או להחליף לסימבלטה או ליריקה.
אחרי מחשבה, אישית העדפתי לנסות עלייה במינון. אחרי שבועיים של תופעות לוואי לא משהו (בעיקר עייפות, בלבול, חוסר מיקוד) התחלתי להרגיש את ההבדל. עדיין יש ימים טובים יותר וטובים פחות אבל בגדול יש שיפור. מה שכן אני מרגישה שעוזר מאד לשינה עמוקה יותר. החסרון שלפעמים אם אני לא ישנה מספיק באותו לילה (לפחות 7 שעות) אז מאד קשה לי לקום ולהתאפס בבוקר.
ברור שכל תרופה משפיעה באופן שונה על כל אחד וצריך לקחת בחשבון תופעות לוואי.
בהצלחה!

inballa1

New member
האם רופא משפחה?

כשאתן כותבות שהרופא נתן לכן ליריקה, אלטרולט ותרופות אחרות לפיברו או תת"כ, הכוונה לרופא משפחה? או שאתן מטופלות בנוסף גם אצל רופא שמתמחה בתחום? כי עד כמה שאני מבינה אין דבר כזה. אני אצל רופאת משפחה, אליה עברתי מרופא שלא הבין יותר מידי בתחום. אבל גם היא לא מתיימרת, אמרה לי להמשיך עם סימבלטה, וללכת לנטורופת...

היי

בטח לא רופאת משפחה, נראה לי שרופא משפחה לא יכול לטפל בפיברומיאלגיה.
אולי לאחר שיש איבחון ותחילת טיפול אצל ראומוטולוג.
בכל אופן אני מטופלת אצל ראומוטולוג מטעם קופ"ח אשר ב - 3 מפגשים החליט שיש לי פיברו קשה.
נתן לי אלטרולט, במקביל התחלתי טיפול במרפאת כאב ושם הוסיפו לי את הלירקה.

inballa1

New member
תודה, אנסה זאת גם

אני הלכתי לראומטולוג, למעשה לשניים, לצורך אבחון, דרך המושלם, ואני לא במעקב אצלם. כנראה שכדאי ללכת גם דרך הקופה, ולנהל מעקב.

למעלה