עדכון לגבי הEP

עדכון לגבי הEP

ה-EP "ניו יורק בשמש" עלה לסלקום ווליום בבלעדיות עד יום שבת. אם יש לכם חשבון שם אתם כבר יכולים להנות ממנו.
http://volume.cellcom.co.il/#/Album/0/1443837/

לינק להורדה של ה-EP ישלח ביום ראשון לכל מי שתייג תמונה של הדיסק בעמוד הפייסבוק של עברי, אז אלה הימים האחרונים לעשות את זה במידה ועדיין לא עשיתם.
כל הפרטים כאן

didi2510

New member

לא יודעת מה איתכם, אבל כששמעתי איזה שירים יהיו ב EP ממש התבאסתי ש"בלה בלה בלה" לא נכנס לרשימה..
השיר הזה אחד היפים ולדעתי שווה להילחם למענו שייצא כשיר באיכות נורמלית, אם לא כסינגל אז לפחות לנו להורדה או משהו בסיגנון!
זה שיר שאצלי לפחות חדר לגרעינים הבזאליים או מה שזה לא יהיה שיש לנו שם במח

אז מי איתי??!

מצרפת את הקישור לקליפ (באיכות הכי "טובה" שיש ברשת) בתור מחאה, למי שלא שמע עדיין

http://www.youtube.com/watch?v=jKYUiNZNw08

קיצר כל מי שאיתי תגיבו ונקווה שיקשיבו לנו כאן יושבי הכס :]

זה שיר מעולה! אבל אולי טיפה בעייתי

בגלל התוכן שלו...

אני בכל אופן אשמח לשמוע אותו יוצא בצורה רשמית איכשהו, עם כל היופי של הפתעות בהופעות

dror2009

New member
אני ממש מסכים איתך דיאנה...

ממש חבל שהשיר הזה לא נכנס לדיסק וגם לא לEP.
ממש חכיתי לשמוע אותו בגירסת הדיסק.

avivs

New member
פעם ראשונה שאני שומע את השיר.

מחזור צולע של חומרים ישנים. הוא שוב שר ״החדר המוזר״ כמו שכמעט כל דבר שני באלבום האחרון היה ״מוזר״ ״משונה״ ו״מטורף״. יש לי סלידה מכל הקטעים האלה של חוסר ההשקעה בתיאורים, ושירים שהמילים בהם הם ציטוטים של עצמו משירים קודמים.
אז מבחינתי השיר הזה הוא באמת בלה בלה בלה.
סורי.

אני ממש רוצה לדעת על מה אתה חושב

שהוא כתב את השיר...

כי בצורה שאני פירשתי אותו הציטוט דווקא מתאים מאוד.

avivs

New member
זה מכלול של דברים.

הבנאדם חוזר על עצמו שוב ושוב. באלבום האחרון אפשר לשמוע את זה בלא מעט שירים, ואנשים שפחות אוהבים אותו ממני אמרו לי שהם מרגישים שמדובר בשאריות של אלבומים ישנים. אז אני מאוד אוהב את האלבום החדש, ושומע אותו המון, אבל בכל זאת התחושה היא שהוא ממחזר את עצמו, ועושה את זה בצורה די בוטה, עד כדי ציטוט עצמי (ועזבי אם זה מתאים בשיר ספציפי או לו, זה פשוט קורה יותר מדי).

אני מסכימה איתך בדבר אחד..

יש באלבום הזה די הרבה "מוזר" ו"משונה" - כן. אבל הפירוש שלך (או של שיעורי הספרות...), שהמילים האלה אומרות שהוא לא יכול לתאר את הסיטואציה ולכן ככה הוא מגדיר אותה, נשמע לי קצת תלוש. למען האמת לא ממש אכפת לי אם הוא לא יודע או לא רוצה, יש מספיק סיטואציות בחיי היום יום שבהם אנחנו אומרים על משהו או מישהו שהוא מוזר ומשונה.

לגבי הציטוטים - זה לא ממש מפריע לי, במיוחד לא בשיר הזה אבל גם באופן כללי. לדעתי לקרוא לזה מיחזור זו טעות. אני לא חושבת שבטעות יצאה לו שורה שהוא כבר כתב בעבר. אני די בטוחה שהוא מכניס אותן לשיר כי מבחינתו יש לזה משמעות מסויימת במה שהשיר מדבר עליו וההתכתבות הזו עם העבר נראית לו רלוונטית. אתה כמובן לא חייב להסכים איתו, כל אחד מפרש ומקבל את השיר באופן שונה...
בשורה התחתונה זה שיר שהוא שר מידי פעם בהופעות פסנתר במשך שנים. בשנה האחרונה הוא דווקא לא שר אותו ושר כמה חדשים שנכנסו לאלבום. לך תדע, אולי בסופו של דבר השיר הזה לא נכנס לאלבום כי הוא העדיף את ההתכתבות של "מזל טוב ישראל"... אולי, אבל כנראה שלעולם לא נדע..

didi2510

New member
מסכימה עם שירן

נשמע לי הגזמה פראית להגיד שהשורות שהוא חוזר עליהם זה מיחזור. לי זה נשמע נורא מכוון וקשור למה שהוא מנסה להעביר בשירים.

לגבי האלבום, אני באופן אישי אהבתי את האלבום באופן כללי למרות שלטעמי הוא די מלנכולי ופחות התחברתי לשירים המלנכוליים יותר כמו יאן, תמונה משפחתית ולרגע קטן. אבל שוב כל אחד טעמו הוא ואיך שהוא רואה את הדברים, לדעתי לקחת את זה רחוק מידי.

אני דווקא חושבת שטוב שהוא לא באלבום.

הוא אחלה שיר, ממש נדלקתי עליו איך ששמעתי אותו. אבל היה לי ברור מהתחלה שאין סיכוי שהוא יהיה באלבום.
הוא בוטה מידי, ישיר מידי ואני חושבת שהקו של האלבומים של עברי יותר שמרני או נקי. יש שירים שיותר מתאימים להופעות ולא לאיזושהי יצירה שלמה שנקראת אלבום. בדיוק כמו "אלף בנות דתיות" או "לידו" שאין סיכוי שיהיה באלבום שחם לה בין הרגליים...

didi2510

New member
אי אפשר לדעתי להשוות בין הבוטות בשיר הזה

לבין אלף בנות דתיות.. אלף בנות דתיות ממש בוטה ואני מבינה למה לא שיחררו אותו לציבור, והשיר הזה הוא יותר לייט לדעתי בבוטות שלו וביקורתיות, אבל זה כיף שיש שירים ביקורתיים לטעמי.. אם כבר , אז מזל טוב ישראל יותר ביקורתי מ"בלה בלה בלה" לדעתי!

לדעתי הגזימו קצת עם הצינזור של השיר הזה וחבל הוא נורא מעניין ויפה

המטרה היחידה בשירשור הזה מבחינתי זה שיוציאו את השיר הזה בגרסת אודיו כלשהי שתהיה ברורה לשמיעה וניתנת להורדה כלשהי..

יש הבדל בין ביקורתי לבוטה.

מותר להעביר ביקורת בשירים, כמו בכל אמנות אחרת, ואם כבר - בעיניי, גם אלף בנות דתיות זו ביקורת ולא בוטות, אבל התוכן של "בלה בלה בלה" לא מתאים לאלבום. ויתרה מזאת, לא מתאים לרוח של האלבום "מישהו פעם". צריך לחשוב גם על היצירה השלמה, ולא על השיר המסוים. ואם כבר, אז לאן נעלם "חברות הכי טובות"?!?!

למעלה