מרים :

argamon

Member
אחת הזמרות עם שם ומשפחה מבלבלים:

במשך שנים כשלא ידעתי להפעיל מחשב וגם לא היה לי מחשב, ועד לפני כשנתיים כשראיתי את שמה הנכון,והוא מרים מקבה, גדלתי על הטעות ששמה הוא "מרים עקבה".
נסו להגיד בקול את השם "מרים מקבה" ותגלו שאתם אומרים "מרים עקבה"
אלו טעויות שמיעה נפוצות שהיו לי ולפי הידוע לי לעוד אנשים.
לדוגמה:
> עורך דין דן אבי יצחק שדובר עליו הרבה בתקשורת בפרשה כלשהי , שמו נשמע בשידור הרדיו והטלוויזיה כמו " דנה ויצחק" . נסו גם כאן להגיד בקול בצורה מהירה את השם "דן אבי יצחק" ותגלו שאתם אומרים "דנה ויצחק".
> מגישת תוכניות הרדיו בעבר, עדי רבן, ששמה נשמע "אדירה בן", וגם במקרה של עדי רבן גדלתי על הטעות ששמה הוא "אדירה בן" .

argamon

Member
ציקי , בעניין "אור הגולן"

את עניין אורה גולן שכחתי. גם לי זה תמיד נתן את הרושם שאומרים "אור הגולן" ואני כתבתי להם על זה והשיבו לי שיטפלו בזה וזמן קצר לאחר מכן החלו להשמיע בפרסומות את השם "אורה גולן במרווח בין השם הפרטי ושם המשפחה.

>>
נזכרתי בעוד משהו : הייתה פרסומת של הטוטו ברדיו שנשמע כאילו נאמרת "טוטו בוא ונמלא עוד טורבה"
העניין הזה של "טורבה" שיגע אותי כי אף אחד מידידי לא ידע מה זה ה"טורבה" הנאמרת.
התקשרתי להנהלת ספורטוטו,,,,, וגם הנציגה לא ידעה עד שהעבירה אותי למישהו בכיר שהסביר לי שהכוונה "בוא נמלא עוד טור בה" זה דירבון למלאות עוד טור ניחושים. והרצון הוא לדרבן את ממלאי הטפסים למלאות עוד ועוד טורים

argamon

Member
אפונה, את זוכרת את "זיתא" ?

הייתה פרסומת הזויה של חברת "זייתא" לשמן זית שנשמעה כאילו אומרים "שמן זית "זיתא" זה הקטע , אם זה לא זה אז זה זה וזה וזה. כיוון שאני אוהב להתעסק עם דברים כאלו , התקשרתי גם אליהם כי אף אחד לא ידע להסביר לי את ה"זהזה וזה זה זה" המוזרים שנאמרו במהירות של מטוס קרב על קולי. הם הסבירו לי שהתכוונו ל- "אם זה לא "זיתא" אז זה לא זה", והודיעו לי שהם משנים את הפרסומת ליותר קליטה ואכן שינו את זה.
במקום עבודתי הכירו אותי שאני מתעסק עם דברים כאלו ולא פעם שאלו אותי בחיוך,"ארגמון, שמעת איזה משהו מרגיז חדש ברדיו?"

argamon

Member
אפונה ,זו פרסומת אחרת :

זו אכן החברה אבל הפרסומת הייתה אחרת. זה רץ הרבה בפרסומת בזמנו אבל אני לא מוצא על זה ברשת

אני תמיד מקבלת נקע באוזן כשאני שומעת"בחרמיאל"

ברדיו - וזו בהחלט שגיאה צורמת ביותר -לגבי שמות מקומות או שמות אנשים לא משנים את הניקוד המקורי.

Y. Welis

New member
היתה עורכת בשם רות כידן, שנשמעה לי כמו 'קוד

קידה'...

בכלל אני זוכר שמות טכנאים, שכמובן חייבים להיות מוזכרים בארץ בשידור (איגוד מקצועי חזק; בשום מקום אחרי בעולם אין חובה להזכיר). כמו 'קיקו נדב' בגל"צ. רובם עובדים עד היום - שלושה עשורים ויותר.

Y. Welis

New member
ושדרנים כמו גור צלל-יכין, משה הר-געש (אמיתי)

וכן גיא קב-ונקי. איכשהו כל השמות האלה באו תמיד לגל"צ.

עוד זוכר פעם שאיזה שדרן שם שאל את דובי לנץ, אחרי ששידר שיר של ה-doobie brothers, אם הם קרובים שלו...

למעלה