אביב הגיע, פסח בא

חשוב שתבנה לך סביבה תומכת חלופית משפחה (אחים, הורים, בני דודים), חברים טובים ואולי הומואים אחרים במצבך.

יש היום סדרים כלליים בבתי כנסת ובכל מיני מוסדות, אפשר גם ללכת עם חבר.

מה שדרוש זה קצת שינוי כדי שהדברים ייראו אחרת. יש מוצא מכל סבך :))

פורטי40

New member
כשעברתי לגור בחו"ל פתאום נעלמו החגים. פתאום היתה זאת האחריות שלי לציין אותם וליזום משהו כדי לחגוג אותם. אחרת הם פשוט עוברים תוך התעלמות.
בהתחלה הייתי נואש כשראיתי את ההבדל העצום בין חג בחיק המשפחה ובין חג עם חברים ו/וא בני דודים רחוקים. אבל במשך השנים התרגלתי. כשעבדתי במשרה מלאה, השתדלתי להגיע אל הורי (ז"ל) לפסח וגם לימים נוראים.
עכשיו אני חופשי לבוא לחגוג את החגים בארץ ואני שוב עם משפה ועם בן זוגי שתמיד בא איתי לחגוג אצל אחי או בנותיו.

גנימדס

New member
הנה זה בא, הנה זה בא. החגים המשפחתיים הם תמיד מקור לרגשות שלילים.
תארת בכמה שורות כל כך הרבה מעוולות החג....

1.משפחתיות- אני אשמח לראות אדם שמאושר לבלות עם משפחת המקור שלו. איכשהו זה לא המאורע הכי נעים, כשמוסיפים גייז לצלחת אז בכלל...... אלה שבארון דרשים לענות על שאלות חסרות טעם שאבד עליהן הכלח. אלו שלא בארון- תמיד יתקלו בדודה/סבתא שחיבת להוכיח שהיא חסרת טאקט. אלו שממש ממש ממש לא בארון גם בפני סבתא פייגה -מתבאסים על שהם רווקים והשאר לא. אלו שזכו בבני זוג לא תמיד יכולים להביא אותם....
שלא לדבר על כך שאי אפשר להסתדר עם כולם, גם אם יש לכם אותו DNA.

2. ומי שלא חוגג ליל סדר עם משפחה, מרגיש את החיסרון, את הבדידות. בן זוגי השנה נשאר בגפו בליל סדר וממש כואב לי לזנוח אותו כך, למרות שהוא אומר שהכל בסדר..

3."אין אוכל" היא הגדרה יפה. אני חושב שהאשכנזים החמירו על עצמם יותר מידי עם הקטניות. והמלאי מוגבל מאד (ירקות, תפוחי אדמה, ביצים ,בשר). אין לי מושג למה מדברים על השמנה בפסח. מבחנתי מדובר בדיאטת כסח קיצונית.
שונא את זה.

4.הנקיונות!!! כאשר גרתי בבית אמי היא שעבדה את המשפחה לנקיונות סיוטיים שלא נגמרים. אחד המראות הקשים ההי רלאות את אחותי מצחצחת את פמוטות הכסף הענקיים לכבוד פסח. זו מלאכת נמלים בלתי נסבלת שלא קשורה בכלל לחמץ. גם סדור הארונות לא, ולפי מיטב זכרוני ב"שולחן ערוך" כל מה שכתוב זה שצריך לנקות בעקר בכיסי הבגדים שם מחביאים אוכל (מי?) . האובססיה של הניקיון יכולה לפעמים להיות שעבוד בפני עצמו.

אז לשאלתך האחרונה-
אני בספק אם מישהו מרגיש אחרת.

רק שאתה זכית בעוד תוספת לעיסה הרגשית- גירושין הם עסק לא קל בכלל. לאף אחד , ובחגים הריחוק הזה מורגש עוד יותר.
מצטער

נפלת על הראש, או שהתחלקת על השכל?

קודם כל חילוני ממוצע לא יודע או חושב שהכל אסור לו.
במקרה הטוב הוא חושב שהתורה מחייבת רק את הדתיים.
במקרה הפחות טוב חילוני משכיל חושב שהתורה היא סתם המצאה אנושית.

אז זה כבר יותר טוב מחילוני, וגם כן מרוב הדתיים שעושים בלי לחשוב.
זה לא כמו מסורתיים שעושים מה שבא להם, כי חלקם עושים פשוט מה שהם יכולים.

ובכל מקרה יש רבנים שהתירו, ולא חייבים ללכת אחרי רבנים שיודעים רק לומר אסור כל הזמן.
נכון שלמי שאינו נימול אסור לאכול קרבן פסח, אבל אני לא מבין מה הקשר לקטניות.

כדאי לך לאמץ את הגישה של לעשות את מה שאני מסוגל ואת המקסימות שאפשר.
כי עם גישה כמו שלך, אמנם עכשיו אתה עושה הכל, אבל בקלות תוכל ליפול לצד של לא לעשות כלום.

מקווה שהשאלה לא חטטנית מדי בו זוגך יהודי? ואם לא, איך הוא משתלב? נהנה מהחגים?

גנימדס

New member
אביב הגיע, פסח בא

פעם כשהיינו ילדים לפסח היתה משמעות אחת, ברורה :
שבועיים וחצי של חופש!!!
חופש=כיף....
אז מה הפלא שכולם חיכו לפסח?

היום לא לכולם יש חופש. ופסח מקבל משמעויות אחרות, חלקן חיוביות - וחלקן שליליות.

שלא לדבר על ליל הסדר....המקום להפגש עם המשפחה, והשאלות הכי מציקות,
ולחלק- המקום להתחמק מהמשפחה (אוי ! בדיוק יש לי מלואים! חבל!)

יש כאלה ששונאים את פסח, שונאים את דיאטת המצות הצפויה, ורק לחשוב על ליל הסדר עושה להם רע.
ויש כאלה שפסח בשבילם זה חג של רוגע, תחושת ספוק מהנקיונות שבוצעו, זמן לקחת חופש מהעבודה , לטייל (יש שני טיולים ארגוניים !!!) חג של אביב, סנדלים, ים ומה לא.

אז מהו פסח בשבילכם?
מהו ליל הסדר בשבילכם?
קדימה ח'ברה, עד יום שני בצהרים אני רוצה לראות כאן שרשורפלצת!!!!!

פורטי40

New member
שאל, בני, שאל ונען
לא. הוא לא. אבל הוא למד את התרבות שלי, מכיר חגים והמהנהגים והמצוות, מציצית,טלית, מזוזה ותפילין ועד חרוסת, מרור ואפיקומן, ואפילו מצביע על עירוב של שבת מסביב ליישובים ולאורך הטיילת בתל אביב

הוא נכח איתי בסדרים רבים של פסח (בשנה שעברה אצל חב"ד), מצפה לחנוכיה דולקת במטבח אצלנו ולסביבונים וסופגניות במסיבות, מכיר מילויים ובצקים שונים לאוזני המן, מכיר בארץ את השקט ואת רוכבי האופניים של יום כיפור. לא שהוא מאמין בתוכן הדתי של החגים, אבל נהנה מהמנהגים והטקסים.

פורטי40

New member
השנה נחגוג בכפר קטן בגליל המערבי

שם גרים קרובי משפחה שאצלם נתקבץ כולנו לליל הסדר. נלון שם בסביבה כפרית, בית גדול עם חצר גדולה מלאה יצירות אומנות, ארבעה כלבים ושני חתולים.
אצלי כבר מזמן לא שואלים שאלות מציקות, אלא עוטפים אותנו באהבה ושואלים את בן זוגי איך בעיניו החג היהודי הזה, ואיפה היינו בחג בשנה שעברה (בליל סדר של חב"ד בטורונטו).
עכשיו אני קולה ארבעה סוגי אגוזים, ועוד מעט אלך לקנות תפוחים ותמרים בסופר שנפתח במוצאי שבת - לחרוסת. אני ממונה על החרוסת, כרגיל

אני אוהב מצות! כשאני לועס מצה פריכה מרוחה בחמאה, אני מדמה לעצמי שזה כנראה טעמה של אמברוסיה (מזון אלים אגדי). אני גם עושה מצה-ברה, שברי מצה שרויה עם ביצה ומלח מטוגנים בהמון חמאה. וגם מצה עם חזרת אדומה וגם מצה של "כורך".
בלילה הסדר בשנה שעברה קראנו את כל ההגדה, ועשינו הכל מ "קדש" ועד "צפון" ו "ברך". השנה נהיה עם אנשים פחות דתיים, וכנראה נשיר שירים רבים גם בשני קולות ואולי אפילו בשלושה, משום שכולם מוסיקליים במשפחה.
והאביב! אוי האביב עם הפריחה בכל מקום. אפילו בחוף הגייז בתל אביב, על הצוק שמתרומם מעל החוף צילמתי מרבד של פרגים ופרחי נר-הלילה. הנה תמונה תקריב של פרג ונר-הלילה.
הריח של פריחת האיזדרכת משכר אותי. רק לפני שעתיים שיחקתי עם נכדי אחי בגן משחקים פה בתל אביב, והשתכרתי מהפריחה המתפרצת.

גנימדס

New member
פסח שלי

קצת ספרתי בהודעה הראשית.
אהבתי את תחושת החופש.
עם זאת כשהתגייסתי נדהמתי לגלות שיכול להיות שלא יהיה חופש בפסח כלל....החג קבל משמעות שונה והדגש הושם על דברים אחרים...

1.צום של שבעה ימים. בעיני זה ממש נורא, אני חושב שהאשכנזים הלכו רחוק עם האסור של חמשת מיני דגן ושללו כל מאכל אפשרי, והדבר בעוכרינו. בפסח אני מרגיש כמו יום כפור ארוך.עד שבשלב מסוים לפני שנתיים לא היה מה לאכול ומישהי הכינה נקניקיות עם אורז, ואז העזתי לראשונה לטעום מזה.
מאז אצלי לפסח יש משמעות אחרת של השאלה "קטניות כן או לא". עם קצת רגשות אשם כשאני עובר על אכילת קטניות.

2.ליל הסדר....המשפחה שלנו קטנה מאד. כך שליל הסדר הוא סך הכל ארוחת שבת עם הגדה.... פעם עד נהגנו לחגוג עם אחיה של אימי, אבל עברו הרבה מים בירדן ושתי המשפחות לא נפגשות בליל הסדר. משפחתי המצומצמת כבר יודעת שאני הומו כך שאין שום דבר חדש.

פורטי40

New member
אגוזים, טחינה, מאכלי חלב, ביצים, בשר

עוף, דגים, סלטים, גבינות, מצות (טוב, לא כל אחד אוהב), לחמניות של פסח, עוגיות ועוגות של פסח, גלידות שוקולדים. לא בדיוק צום

מה חסר, גנימדס? אולי לחם ופאסטה, חומוס ושעועית?

בחו"ל אני רואה את המתחים של הלא-יהודים לקראת חג המולד (כנראה מצפים ממני שאכתוב "להבדיל" -במלעיל - אז הנה, כתבתי). ההתלבטויות האינסופיות בנוגע למתנות, כמה להוציא על בני משפחה , חברים, השאלה הניצחית אצל מי מתכנסים, המרחקים העצומים שיש לנסוע (לטוס!) כדי להגיע לארוחות המשפחתיות, השאלה "הגורלית" עד כמה לקשט את הבית מבית ומחוץ... וגם... האם להביא את בן הזוג לארוחה? איך יגיבו? מה יענו לילדים הקטנים ששואלים , "מי זה ולמה לא הבאת חברה?". סדנא דארעא חד הוא.

למעלה