את צודקת, ברוב המוחץ שרו באנגלית וחבל לדעתי
השירה האנגלית מאוד בולטת בהארד רוק הגרמני, אבל אני לא באמת משייך את זה לקראוט. שזה מתערבב עם פסיכדליה או ג'אז אז זה קצת פחות בולט כיוון שהשירה איננה אלמנט מרכזי, ובאלבומים שאני מחזיק ומאוד אוהב זה לא באמת שירה במובן הקלאסי שלה.
עכשיו שאני חושב על זה OOF שרים רגיל לגמרי ורק באנגלית ועדיין שלושת האלבומים הרשמיים שלהם הם פנינים לאורך ורוחב של כל רצועה. לצידם GURU GURU לא באמת שרים, אבל הם יכולים לשיר באנגלית או שבדית או גרוזינית מצידי כי זה אף לא נשמע כמו שירה אלא כמו מילמול ספוג באסיד מעורבב עם דיסטורשן - כך שגם אם הם עושים את זה בגרמנית התוצאה המופלאה זהה.
לגבי הספייס פולק הקראוטי ששמרו על שפת האם - מצויין - ישנם אלבומים שיצאו מגרמניה שהם מבחינתי הטופ שבטופ, לא רק בקראוט אלא בכלל.
טעם זה עניין מאוד אישי, אני נמשך יותר ששרים בשפה המקורית. לרוב מרגיש לי די מאולץ שאני שומע דוברי גרמנית שרים באנגלית. האלבומים של BIRTH CONTROL או ELOY שאני מכיר הם דוגמא מעניינת, אחרי אלבום אחד נהדר אני עובר הלאה כי משהו בשירה באנגלית לא עובד גם שהמוסיקה טובה. מצד שני שני היו להקות שהקליטו אלבום פצצתי אחד בלבד עם שירה באנגלית והתפרקו, וחלקם אלבומים מפוארים לטעמי.
אגב, לגבי שלושת הדינוזאורים המרכזיים AMOM DUUL 2, FAUST, CAN, אני מאוד אוהב את שלושתם, אבל חוזר הכי הרבה לאלבומים של FAUST והם בהחלט שרים באנגלית, אבל גם אצלם זה לא באמת שירה אלא יותר אמצעי תיקשור מוסיקלי כמו כלים אחרים שהם משתמשים בהם.