שנה

RIDE TO LIVE

New member
מסתבר שגם מתים יכולים לשחרר סינגל חדש - BOWIE


מישהו כתב : this genius is releasing new songs even though he's dead and i cant even release one while alive lol

 

arieltr

New member
TOGETHER אלבום משובח ביותר

מסתובב אצלי המון האלבום הזה. הגיטרה המאוד גילמורית, האורגן הנפלא, והסולן שאני מאוד אוהב את הקול החלוד משהו שלו - כל אלו שזורים אחד בשני לאורך האלבום בצורה פשוט נפלאה.
הרוב המוחץ של אלבומי הקראוט שאני מחזיק נצמדים לשפה הטבעית שלהם. לרוב די צורם לי שאני שומע קראוט שרים באנגלית, זה לא עובד ורק גורע לטעמי, אני תמיד אעדיף את שפת המקור שנשמעת יותר אותנטית ומתאימה, אבל תמיד יש את היוצאים מן הכלל, והאלבום הזה של Jane הוא אחד מהבודדים האלה שזה מצויין.
כמה חודשים לאחר שהם שיחררו את האלבום המשובח הזה, הסולן הלך לעולמו, והאלבומים שבאו לאחר מכן לא מגיעים לפיסגה של TOGETHER.
הנה הרצועה היפייפיה SPAIN, רק להקשיב איך הגיטרה משייטת שם באמצע השיר דקה 5 ואז מעבירה הילוך, מגבירה להבה ובדקה 8 מתפרצת ובוכה לגמרי, תענוג חודר ללב:
[URL]https://www.youtube.com/watch?v=nsjZwUrCsjk[/URL]

אגב, הרצועה האדירה שפותחת את האלבום ולינקקת אותה למעלה כאן היא ככל הנראה עיבוד שלהם לשיר הענק של ארתור בראון שיצא שנה קודם לכן ב-1971 באלבום Galactic Zoo Dossier.
במקרה שמתי את הרצועה הזו לפני מספר ימים בהודעה ליקי, הנה היא שוב פעם, שווה לשים לב:
[URL]https://www.youtube.com/watch?v=tBX8lVJzXB4[/URL]

והיות והיקים יודעים לייצר דלתות חזקות בנויות לתלפיות, אז קח עוד דלת לעוד שביל מופלא:
[URL]https://www.youtube.com/watch?v=MHCYUZPG9SE[/URL]
 
ברוב המוחץ של אלבומי קראוט שרו באנגלית

ובטח הלהקות הגדולות כמו can- amon duul- birth control- guru guru- faust
ואחרות כמו out of focus
בגרמניה הם כמעט כולם bilingual דו-לשוניים אנגלית-גרמנית והשפה של מוזיקת רוק לגווניה היא באנגלית בדרך כלל
הקראוטרוקרס הושפעו מהביטלס ומ- velvet underground וטבעי שהמשיכו בשפה אנגלית
בגרמניה של שנות השבעים הנוכחות של האמריקאים הייתה גדולה עדיין עד נפילת חומת ברלין, היו הרבה בסיסים אמריקאים ברחבי גרמניה שמשם שידרו בתחנות רדיו שלהם מוזיקה בשפה האנגלית כמובן שהיגיעה לכל בית בגרמניה
מוזיקת קראוט כמעט לא הייתה מוכרת לקהל המקומי הרחב והגרמנים נחשפו לקראוט רק אחרי שהז'אנר נעלם
ורוב הלהקות היו חתומות בלייבלים אמריקאים
בסגנון קראוט-פולק ולא קראוט-רוק היו כמה הרכבים ששמרו על שפת-אם
 

arieltr

New member
את צודקת, ברוב המוחץ שרו באנגלית וחבל לדעתי

השירה האנגלית מאוד בולטת בהארד רוק הגרמני, אבל אני לא באמת משייך את זה לקראוט. שזה מתערבב עם פסיכדליה או ג'אז אז זה קצת פחות בולט כיוון שהשירה איננה אלמנט מרכזי, ובאלבומים שאני מחזיק ומאוד אוהב זה לא באמת שירה במובן הקלאסי שלה.

עכשיו שאני חושב על זה OOF שרים רגיל לגמרי ורק באנגלית ועדיין שלושת האלבומים הרשמיים שלהם הם פנינים לאורך ורוחב של כל רצועה. לצידם GURU GURU לא באמת שרים, אבל הם יכולים לשיר באנגלית או שבדית או גרוזינית מצידי כי זה אף לא נשמע כמו שירה אלא כמו מילמול ספוג באסיד מעורבב עם דיסטורשן - כך שגם אם הם עושים את זה בגרמנית התוצאה המופלאה זהה.
לגבי הספייס פולק הקראוטי ששמרו על שפת האם - מצויין - ישנם אלבומים שיצאו מגרמניה שהם מבחינתי הטופ שבטופ, לא רק בקראוט אלא בכלל.

טעם זה עניין מאוד אישי, אני נמשך יותר ששרים בשפה המקורית. לרוב מרגיש לי די מאולץ שאני שומע דוברי גרמנית שרים באנגלית. האלבומים של BIRTH CONTROL או ELOY שאני מכיר הם דוגמא מעניינת, אחרי אלבום אחד נהדר אני עובר הלאה כי משהו בשירה באנגלית לא עובד גם שהמוסיקה טובה. מצד שני שני היו להקות שהקליטו אלבום פצצתי אחד בלבד עם שירה באנגלית והתפרקו, וחלקם אלבומים מפוארים לטעמי.

אגב, לגבי שלושת הדינוזאורים המרכזיים AMOM DUUL 2, FAUST, CAN, אני מאוד אוהב את שלושתם, אבל חוזר הכי הרבה לאלבומים של FAUST והם בהחלט שרים באנגלית, אבל גם אצלם זה לא באמת שירה אלא יותר אמצעי תיקשור מוסיקלי כמו כלים אחרים שהם משתמשים בהם.
 
שפה שלא מבינים זה מחסום חשוב

לא מכירה הרבה אנשים שמוכנים לשבת עם מילונים להבין את הטקסטים של שירים בשפה זרה להם, ובמקום לקרב אותם למוזיקה אולי הם פשוט יוותרו
אם נקח רק את הדוגמאות של can- amon duul- OOF ששם יש טקסטים ארוכים וסיפור שלם כמו ב- YETI למשל או blue sunday morning של OOF או כל השירים של can עם טקסט ארוך לפעמים קשה יהיה להבינם בלי השפה
מסכימה שאפשר להסתדר כמו אצל popol vuh כשאין הרבה ליריקה
 

RIDE TO LIVE

New member
גם עלי אחד האוהבים וכמובן יש לי אותו בתקליט, יופי של סאונד

Embryo חזק !
אבל אין כמו NEU!

 

RIDE TO LIVE

New member
יכולים, בעיקר Neu!

שלום חובבת

לא קבלנו לינק ממך כבר הרבה זמן ...
קבלי אחד בחזרה

 
למעלה