מפגשים ואירועים לפסח

גנימדס

New member
שאלה חשובה

1. אני מפרסם את מה שאני שומע עליו, אך אני לא יכול לשמע הכל. הארגונים ,"גברא" "איגי דתיים" ו"קהלה דתית" מוזמנים לפרסם גם.
2. בשבועיים שאני מנהל פורום "כמוך" לא פרסמו כאן דבר.(קצת מוזר בהתחשב באמונים ש"כמוך" שמרו לפורום) יכול להיות שזה בכוונה מתוך רצון להביע עמדה ויכול להיות במקרה, כך או כך אם לא מפרסמים משהו אי אפשר למחוק אותו...
3. גם ארגון כמוך מוזמן לפרסם את אירועיו ואת תכניו. עם זאת תכנים שמעודדים פגיעה עצמית ימחקו לאלתר. כמו שהתהרתי בהודעה "כללי פתיחה" לא מזמן.
4.אתה מפרסם את כמוך בהודעה זו ממש, והודעתך לא תמחק. אתה מוזמן הלהמשיך ולפרסם את האירועים שלהם כאן, אין שום בעיה בדבר.

שבת שלום.

זו לא את

New member
אני חושב שאתה צריך לכתוב בלוג ...

יש לך מה להגיד,
ואתה מאוד משעשע,
אם תצטרך הדרכה תרגיש חופשי לפנות אלי.

האם אלוהים הוא גבר

או שאולי הוא אישה...?
כי אם הוא אוהב את עם ישראל, זה אומר שהוא הומו?
או שאפשר לפרש על פי שיר השירים, שעם ישראל הם המלכה האישה והרעייה...

גנימדס

New member
מדובר בסצנה מתוך סרט הצוחק על הנצרות

אולי כדאי שתכיר את הסרט "בראיין כוכב עליון" של מונטי פייתון שמציג אתחייו של ישו(=בראיין) וכל הסרט מכוון חיצים לעגניים אל הנצרות דוקא!
אומנם הסצנה הזו צוחקת על "לא תשא את שם ה' לשווא" אך הלעד הוא יותר על עונשי המוות הלא פרופורציונאלים והדמות הראשית שזורקת את האבן היא בעצם חיקוי לעגני למריה,אם ישו.

עם קצת סבלנות הכל נראה אחרת.

אם אין לו גוף או דמות, אז מה אתה בעצם אומר?

כי באותה מידה שהוא לא גבר, הוא גם לא אישה.

"וַיִּבְרָא אֱלֹהִים אֶת הָאָדָם בְּצַלְמוֹ
בְּצֶלֶם אֱלֹהִים בָּרָא אֹתוֹ
זָכָר וּנְקֵבָה בָּרָא אֹתָם"

מסקנה, צלם אלוקים = זכר ונקבה.

על כך יש הרבה בתורת הקבלה, שאומרת שיש בחינות של אמא ואבא באלוקות וכדומה... אני מניח שאתה מבין בזה יותר ממני.

גנימדס

New member
טיול חול המועד פסח של חברותא

טיול חברותא! כשר לפסח, אווירה של חג וחגיגה, נוף מרהיב ובעיקר -- אנשים טובים. טיול ואז מנגל.
כל המעונין להרשם יכול לעשות זאת דרך הכתובת המצורפת:

גנימדס

New member
תלוי בהתגלות

האגדה אומרת שלאלוקים יש בת זוג-השבת....
או לחלופין - כנסת ישראל ( וכך מדובר בספור אהבה של סטרייטים ש״שיר השירים״ מהווה משל אליו)

עם זאת זה אלוקים-שמת לב? בלשון רבים.... כלומר לא גבר ולא אשה, יחיד שהוא גם רבים.....

ויש לו גם צד נקבי שמתגלה בצורה לא נדירה במיוחד.......

וכי למה הכונה ב״שכינה שורה״? או ״בת קול יצאה משמיים״?

אז מה קרה בעצם? איך הפכנו את אלוקים לגבר? אולי בראש האנושי שלנו קל יותר לתפוש שגבר מנהל את העולם ?

שיהיה לכולנו חג שמח וכשר!

רiאיש

New member
אני ממש לא מסכים

ראשית, לדעתי ללעוג לדת אחת זהה ללעוג על דת אחרת - שניהם פסולים, ובין אם הסרט היה לועג ליהדות, ובין אם לנצרות - הדבר היה, לדעתי, פסול.

לדעתי הסרט לא צוחק על דת - אלא על המאמינים, האנשים שמפרשים בצורה שגויה או מעוותת את דברי התורה, שנתלים בכל רואה שחורות ובוחרים לראות בו נביא, ומוכנים לעקוב אחרי כל אחד בלי לחשוב פעמיים. בריאן מוצג כדמות הנורמלית היחידה בסיפור. בריאן הוא האדם הרגיל שלא מצליח להבין למה העולם מסביבו מתנהג בצורה כל כך חסרת הגיון, הוא מעודד אנשים לחשוב בשביל עצמם ("כולכם אינדיווידואלים! כן! כולנו אינדיווידואלים!") ולא להיות תלויים במה שאומרים להם, אך כולם מסרבים להקשיב, מחפשים את האדם שיגיד להם מה לעשות, ונוטשים אותו במהירות בשביל האדם הבא.

דיון מעניין על הסרט בין קתולים אדוקים (אחד מהם מרווין סטוקווד הבישוף מסאות'ווארק שבאחרית ימיו עשו לו אאוטינג) ובין שניים מחברי מונטי פייתון בו הם מנסים להסביר מדוע הסרט איננו סרט כפירה:
http://youtu.be/Ku3GcPrW9xg?t=3m2s

וזה כבר סתם מערכון שצוחק (בהתבסס על הדיון הנ"ל) על הסגידה לפייתונים עצמם: http://youtu.be/XUOfi-8Op1c

עניין של הומור

כל מי שיש לו חוש הומור, ומסוגל לצחוק על עצמו. זה סימן לבריאות ולכך שיש ביקורת ולא עושים הכל כי ככה אמרו...

חמוד

יש מחלוקת אם אלוקים הוא גם גבר וגם אישה, כמו שהוא ברא את האדם בצלמו, זכר ונקבה ברא אותם. כלומר צלם אלוקים = זכר ונקבה.

יש דעה שאדם הראשון היה דו פרצופי, כלומר גם גבר וגם אישה. ויש דעה שאומרת שהוא היה אנדרוגינוס, כלומר לא מיגדרי. לפי זה מעניין לחשוב איך איך המחלוקת הזאת משפיעה על התפיסה שלנו את הקב"ה.

גנימדס

New member
תודה

בשפות השמיות זו בעיה,
אתה חיב להתיחס ליישות כלשהי כ"הוא" או "היא". גם אנדוריגונוס יכול להיות זכר או נקבה בהתיחסות המינית שלו.

שים לב באלו פעלים אתה משתמש :"ברא" "הוא" .........

וסתם אנקדוטה:
יצא לי לעבד עם מפגרים שנולדו אנדוריגונוס והוריהם גדלו אותם כזכר לכל דבר, וכך גם התיחסנו אליהם בלי קשר לסמננים חצונים.

שאלה באמת

זה כמו שבאנגלית you יכול לציין יחיד או רבים, כי יש לו גם הטייה סתמית בעצם.

כך בעברית שימוש בלשון זכר משמש כלשון סתמית, ולא בהכרח מציינת פנייה אל או של זכר.

עדיין, ואולי

יכול להיות שזה סתם עניין לשוני, ולא משהו מכוון.

אני פשוט לא ממש מבין בענייני לשון...

גנימדס

New member
מסיבת גברא- מוצ"ש שבת חוהמ"פ

מוצאי שבת חול המועד- הליין של "גברא" פותח את שעריו בעשר.
כל דיכפין יבוא ויפסח.

למעלה