בין כל האירועים הקשים המציפים אותנו, אסור לנו לשכוח לרגע שפורים הגיע.
שיהיה חג נעים ושקט, שיהיה חג שמח ועליז ומי ייתן ונדע ימים של שקט ושלווה.
רק טוב!!!

חג שמיייייח

חוגגים??? איפה היכן??? למה התחפשתם? אני יודעת שניקולההההה התחפש לדנידין הרואה ואינו נראה נה ננני ננננה נה. חנילההההה התחפשה לנסיכת האור ואני כמו תמיד לקרמובלה צייצנית נה ננני נננננה נה

שיהיה יום חמים ונעים
רק טוב!!!

נקודת הG

גחלולה,
בחיי החתול שנדרס מסכן
בשבוע שעבר ונפח את נשמתו,
עד היום לא ידעתי שיש לנו
נקודת G

האם תוכלי לפרט , ????
כבר אמרתי כמה וכמה פעמים
שאני לא מבינה הרבה בזמן האחרון

ניקו 45

New member
ממש רציתי לספר לך חני

ש.... אסתריק'ה מפרס לא הייתה היחידה ש..... מלכה .

לכבוד חג פורים נכתוב על נושא שקשור קשר הדוק לחג הפורים- הכוונה היא לנשים יהודיות שהתחתנו עם מלכים לא יהודיים בגולה. הראשונה מחזירה אותנו לממלכת פולין של המאה ה-14. הכוונה היא לאסתרקה מלאך שהיתה נשואה למלך פולין קז'ימיז' השלישי (1333-1370). שמה נזכר בכרוניקות של הבישוף הפולני יאן דלוגוש (1480-1415), שמספר על כך שהשפיע רבות על יחסו של המלך קז'ימיז' לעמה, ושבעקבות הנישואין מצב היהודים בפולין היה טוב במיוחד. הדברים נאמרו מנקודת מבט ביקורתית מאחר ודולוגוש היה שונא יהודים. לפי המסורת נולדו לאסתרקה וקז'ימיז' שני בנים שגודלו על ברכי הדת הקאתולית ושתי בנות שחונכו על ברכי היהדות. יש אומרים שאסתרקה היא דמות אגדית בלבד, ולא סתם הודבק למלכה אגדית שהתחתנה עם מלך נוצרי השם אסתרקה על שם אסתר המלכה. יחד עם זאת אי אפשר להתעלם מדמותה, במיוחד אם מבקרים בעיר היפהיה שבנה קזי'מיז', העיר קז'ימיז' דולני, בה לפי המסורת גר הזוג המלכותי. בה כמעט כל בית עסק שני קרוי על שמה אסתרקה.
תמונות
1. אסתרקה ציור של לקלר 1839
2. קז'ימיז' פוגש את אסתרקה ציור של לושצ'קייביץ
3. מבנה מימי הביניים בעיר קז'ימיז' דולני

ניקו 45

New member
אם כבר במלכה יהודיה עסקנן

אז איך אפשר בלי המלכה היהודיה של .... רומניה ?
וזו לא בדיחה !!!

ובהמשך לסיפורי וארועי מלכות יהודיות ולכבוד פורים שוב אנחנו בעניין של נישואין בין מלכים גויים למלכות יהודיות, הפעם אנחנו נדבר על רומניה. הרומן בין קרול השני מלך רומניה לבין יהודיה בשם מגדה לופסקו. אלנה לופסקו המכונה מגדה, הייתה בת להורים יהודים שהתנצרו. שמו של אביה היה גרינברג. אך האנטישמים ברומניה טענו שהשם לופסקו הוא רומניזציה של השם וולף. מגדה לופסקו התחתנה עם קצין לא יהודי בשם טמפיאנו. בשנת 1923 יורש העצר הרומני קרול ראה את לופסקו, שהייתה ג'ינג'ית ירוקת עיניים והתאהב בה. בעקבות כך היא התגרשה מבעלה והחל הרומן בין מגדה לופסקו לנסיך קרול. בהתחלה חשבו שמדובר בעוד רומאן של הנסיך הרומני, אבל ב1924 כשהתחיל להסתובב בפומבי עם לופסקו עורר את חמתם של האנטישמים ברומניה. אמו מריה תבעה ממנו שיוותר על המלוכה, ואכן הוא ותר על המלוכה לטובת בנו הקטין מיכאי, מנישואיו הראשונים עם הנסיכה הלנה, אחותו של קונסטנטין הראשון מלך יוון. הזוג טייל כמה שנים ברחבי אירופה. ביולי 1930 קרול חזר לרומניה לבדו. קרול ונאמניו קשרו נגד מיכאי וקרול קבל את מה שחשב שמגיע לו, כלומר כתר מלך רומניה. רק כעבור חצי שנה הרגיש בטוח להזמין את מגדה לופסקו.

במשך 11 שנה מלך הזוג ברומניה, כאשר האנטישמים עושים הכל כדי להדיח את המלך ופילגשו היהודיה. בשנת 1940 עלה לשלטון הדיקטטור הפשיסטי אנטונסקו, שהזדהה עם גרמניה הנאצית. הוא תבע מהמלך לעזוב את מגדה לופסקו או להתפטר ולגלות. קרול ותר על המלוכה ועזב יחד עם לופסקו את המדינה, בנו מיכאי הומלך שוב. הזוג ברח מרומניה כשהוא לוקח איתו כסף רב וכמה אוצרות אמנות כמו תמונות של מודליאני ואל גרקו. תחילה לספרד, אחר כך לפורטוגל ולברזיל. לשויץ ושוב לפורטוגל. יש לציין שרק אחרי ההדחה הזוג נישא. קרול מת בשנת 1953 לופסקו מתה באשטוריל בשנת 1977. כמה מצאצאיה של מגדה לופסקו חיים כיום בישראל. תאורטית הם מועמדים להיות מלכי רומניה במידה ותחודש המלוכה. כיוון שקרול היה צאצא של ויקטוריה מלכת בריטניה, בסיטואציה מסוימת הם יכולים לרשת את הכתר הבריטי

ניקו 45

New member
ממש בכנות

פורים וחגים בכלל כבר לא עושים לי את זה .
הדבר הטוב שיצא לי מפורים הוא חופשה בת שבוע מלימודים . הייתי ממש זקוק לזה .

אבל ....
אין זה פוטר אותי מלברך ולאחל לכולנו חג שמח ומבדח

חופש של שבוע??????

נו באמת
ממש תלמיד מדופלם חושב על חופש מהרגע שהלימודים מתחילים, מה יגידו המורים?!

שיהיה סוף שבוע נעים ושמח לכווווולם

רק טוב!!!

ניקו 45

New member
תלמיד הוא תלמיד הוא תלמיד!

את מרמזת שאת אולי .... לא עלינו ..... מורה ?

למעלה