משנכנס אדר מרבין בשמחה לשרשור פורים?|מס

22BB

New member
פלודן של שרה אורן
חובה !

אפשר להכין כבר היום, לחתוך לריבועים ולהקפיא.

עוגת פלודן של שרה אורן

מתאים לתבנית תנור גדולה. שלי של 38X31 ס”מ.
את המליות כדאי להכין יום או כמה שעות מראש ולצנן. המליות צריכות להיות במירקם של פלסטלינה. די מוצקות, אבל ניתנות למריחה, או לפיזור. לא רכות מדי.

בצק :
600 גר’ קמח (1/2 5 כוסות)
300 גר’ מרגרינה
3 כפות סוכר
3 חלמונים
1 כוס מים מהברז
10 גר’ שמרים

את השמרים מכניסים לכוס הקמח, ומכינים כמו בצק פריך רגיל.
מחלקים ל 4 חלקים ונותנים לבצק לנוח 10 דקות.

מלית פרג :
1 כוס מים
1/4 1 כוס סוכר
3 כפות מיץ לימון
1 כף גרידת לימון
3 כפות פירורי לחם
250 גר’ פרג
25 גר’ מרגרינה

בסיר קטן מרתיחים את המים, סוכר, מיץ וגרידת לימון. לאחר כמה דקות מוסיפים פירורים. לאחר כ 7 דקות מוסיפים את הפרג והמרגרינה ומכבים את האש.

מלית אגוזים :
1/2 כוס מים
1/4 1 כוס סוכר
3 כפות מיץ לימון
1 כף גרידת לימון
3 כפות פירורי לחם
250 גר’ אגוזים טחונים

מכינים כמו מלית הפרג.

מלית תפוחים :
1/4 1 ק”ג תפוחי גרנד , קלופים וחתוכים לקוביות
1/2 כוס סוכר
2 כפות מיץ לימון

מבשלים הכל כ 10 דקות, עד שרך מאד. מסננים מהנוזלים על מסננת.

צינצנת ריבת משמש

מרדדים עלה אחד, מעבירים לתבנית. מורחים 3 כפות ריבת משמש, ומעל את מלית הפרג.
מרדדים עלה שני, מניחים על הפרג. מורחים 3 כפות ריבת משמש, ומעל את מלית האגוזים.
מרדדים עלה שלישי, מניחים על האגוזים, מורחים 3 כפות ריבת משמש ומפזרים פירורי לחם, ומעל את מלית התפוחים.
מרדדים עלה רביעי ומכסים את העוגה.
אופים כשעה. מצננים וחותכים לריבועים קטנים. (לא מקמצנות, אלא כי העוגה די כבדה).
 

22BB

New member
טארט פרג וחלבה מיקי שמו


מתוך המדור של יעל גרטי
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3518228,00.html

טארט פרג וחלבה
מתכון של שף-קונדיטור מיקי שמו, "שמו- הקונדיטוריה" - חיפה ותל אביב

טארט מענג שמציע שילוב מפנק בין פרג וחלבה.

חובבי התפוחים (או שונאי החלבה) מוזמנים להכין טארט זה עם תפוחי עץ: לשם כך יש לגלען, לקלוף ולפרוס לפרוסות דקות 4 תפוחי עץ ירוקים חמצמצים,
לבשלם עם 2 כוסות מים, 3 כפות סוכר ומקל וניל חרוץ (או לחילופין 1 כפית משחת וניל) או מקל קינמון, עד להתרככות חלקית או מלאה ואז להניחם (מסוננים היטב, כמובן) על הקלתית.


אין אפיה מוקדמת בטארט הזה: אופים את הקלתית והמלית יחדיו. שמו אינו ממליץ להמיר את החלבה שבמתכון לשערות חלבה, כיוון שהן תימסנה עד גמר האפייה ולא תראינה כלל, בעוד חלבה רגילה תשמור יותר על צורתה ומרקמה.


הבצק קל להכנה ומעודן מאוד. מומלץ להקפיד שלא לאפות את הטארט יתר על המידה כדי לא לייבש את המלית. לקלתית עבה יותר ומלית גבוהה יותר ניתן להחליף לתבנית בקוטר 26 ס"מ. ניתן להקפיא את גרסה החלבה של טארט זה; לא מומלץ להקפיא את גרסת התפוחים.

המרכיבים (לתבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ):

לבצק:

300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח לבן
5 גרם (1/2 שקיק) אבקת אפיה
75 גרם (1/2 כוס + 2 כפות) אבקת סוכר
קורט מלח
150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
1 ביצה מס' 1

למלית:

100 גרם חמאה רכה
125 גרם (1/2 כוס + 2 כפות) סוכר
1 ביצה
1 חלמון
1 כפית תמצית וניל
2 כפות קמח תפוחי אדמה או קורנפלור
135 גרם (1/2 1 - 2 כוסות) פרג טחון דק
150 גרם חלבה וניל (פשוטה), חתוכה לקוביות קטנות

לשימון: מעט חמאה מומסת
להגשה: אבקת סוכר

אופן ההכנה:
1.הבצק: מניחים את החומרים היבשים במעבד מזון ומעבדים במשך שניות אחדות. מוסיפים חמאה קרה ומעבדים במשך דקה. מוסיפים ביצה ומעבדים עד להווצרות בצק חלק. מוציאים, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר למשך שעה.

2.משמנים תבנית קפיצית בחמאה מומסת, מרדדים את הבצק לעובי של עד 1/2 ס"מ בעזרת מערוך (או בעזרת הידיים, בתבנית) ומרפדים בתבנית. מיישרים ומנקים את שולי התבנית. מאחסנים במקפיא (או במקרר אם אין מקום) בזמן הכנת הקרם.

3.מחממים תנור ל-175 מעלות.

4.המלית: מקציפים חמאה וסוכר. מוסיפים ביצה וחלמון ומקציפים עד לקבלת קרם חלק.

5.מוסיפים תמצית וניל, קמח תפוחי אדמה ופרג טחון. מקציפים עד לקבלת קרם חלק.

6.מניחים קוביות חלבה על הקלתית ומעליהן יוצקים בזהירות את קרם הפרג. מיישרים, מנקים את שולי התבנית ומכניסים לתנור. אופים במשך 30-40 דקות או עד שהעוגה משחימה קלות וקיסם הננעץ בה יוצא כמעט יבש. מוציאים ומצננים. בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
 

חנהפ

Active member
פלודני

רכיבים:
לבצק:
750 גר' קמח
1/4 1 מחמאה
4 חלמונים
20 גר' שמרים טריים
3 כפות סוכר
קורט מלח
קליפה מגוררת מתפוז ולימון

מים ו/או מיץ תפוזים לקבלת בצק לא רך ולא נוקשה


מילוי:
ריבת פובידל

מילוי:
150 גר' פרג
סוכר
קליפה מגוררת מ-2 לימונים

תפוח גרנד

מילוי:
ריבת מישמש
250 גר' אגוזים טחונים
סוכר
קליפה מגוררת מ- 2לימונים

תפוח גרנד

מילוי:
ריבת פובידל



אופן הכנה:

בצק:

מערבבים את רכיבי הבצק עד לקבלת בצק לא רך ולא נוקשה.

להתפיח לילה במקרר.

לחלק את הבצק ל-4 חלקים כאשר חלק אחד גדול יותר והוא ישמש כבסיס לעוגה.

יש לרדד את החלקים לעלים דקים, הכי כדאי בין 2 דפי אפיה מפרגמנט.


מילוי:

למרוח ריבת פובידל על הבצק.

לערבב 150 גר' פרג + סוכר + קליפה מגוררת מ-2 לימונים.

לפזר את מילוי הפרג.

לגרר מעל תפוח גרנד.

לכסות בעלה בצק.

למרוח ריבת מישמש על העלה.

לערבב 250 גר' אגוזים טחונים + סוכר + קליפה מגוררת מ-2 לימונים.

לגרר מעל עוד תפוח גרנד.

לכסות בשכבת בצק נוספת.

למרוח את הבצק בריבת פובידל.

משארית הבצק מכינים שתי וערב של רצועות בצק.

מורחים בביצה טרופה ואופים בחום 170 מעלות כ- 40 דקות.

הערות:
עוגה מסורתית הונגרית שלמדתי להכין מאמא,, בעיקר לחג פורים.
 

חנהפ

Active member
ז'רבו

רכיבים:
לבצק:
750גר' קמח
1/4 1 חב' מחמאה
20 גר' שמרים טריים
2 חלמונים
2 כפות סוכר
קורט מלח
מים לקבלת בצק נוקשה

מילוי:
ריבת מישמש למריחה על כל שכבת אגוזים
350 גר' אגוזים
סוכר
קליפה מגוררת מ-3 לימנוים
3 תפוחי גרנד לגירור על כל שכבת אגוזים

ציפוי:
4 כפות אבקת סוכר
3 כפות קקאו - לסנן
4 כפות מים
100 גר' שוקולד
50 גר' מחמאה

ז'רבו

הדפסה הורד קובץ MAT הגדל תמונה
אופן הכנה:
בצק:

לערבב ולעבד את החומרים לבצק.

להתפיח את הבצק לילה במקרר


מחלקים את הבצק ל-4 מרדדים לעלה גדול (תבנית תנור) + שוליים.


מילוי:

מורחים ריבה, מפזרים ממילוי האגוזים, מגררים תפוח ומכסים בעלה בצק וכך 3 שכבות מילוי.

לאפות כ- 45 דקות ב170 מעלות.

לקרר היטב.


ציפוי:

להמיס במיקרו.

לערבב היטב לקרם אחיד ולצקת על העוגה.

הערות:
עוגה מסורתית הונגרית לחג פורים.
 

חנהפ

Active member
עוגיות רעשנים שהכינה הסניורית

עוגיות חמאה רגילות מצוירות עם רויאל READY TO USE
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת פרג ותפוחים/ שמחה בחלקי, הביאה אירית

עוגת פרג ותפוחים של שמחה בחלקי

חומרים:

לערבב:
3 ביצים
כוס סוכר
כוס קמח תופח
כוס פרג טחון טרי
3/4 כוס שמן

להוסיף
1-2 תפוחי עץ ירוק חמוץ (גרנד סמיט)
חופן חמוציות חתוכות לחצאים
1 וחצי כפיות קינמון
כפית דבש
3 כפות ברנדי (אפשר בלי אבל מאוד מומלץ)
1 סוכר וניל

לצקת ל- 2 תבניות אינגליש ולאפות בחום בינוני עד שקיסם יוצא נקי. לא לייבש.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
וגת שיש פרג ושוקולד/ רותה טויזר

נושא : עוגת שיש פרג ושוקולד/רותה טויזר "לחם ארז"

חלומית..

עוגת שיש פרג ושוקולד/ רותה טויזר "לחם ארז"

החומרים ל- 2 תבניות אינגליש קייק:
200 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר
3 ביצים מס' 2
½ 1 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתיה
100 גרם פרג טחון
1 גביע שמנת חמוצה
150 גרם שוקולד מריר, קצוץ
1 כף פרג, לקישוט

אופן ההכנה:
1.מחממים תנור ל-180 מעלות.
2.מקציפם חמאה וסוכר, מוסיפים בהדרגה ביצים, קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ופרג.
3.מערבלים פנימה את השמנת החמוצה. יוצקים ¾ מהתערובת לתבניות.
4.ממיסים את השוקולד, ומערבבים עם תערובת העוגה שנשארה. יוצקים לתבניות, ומערבבים מעט, בעזרת סכין או ידית של כף עץ, ליצירת אפקט שיש.
5.מפזרים כף פרג מלמעלה, ואופים 35-40 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת שיש פרג ושוקולד/קרין גורן


ראש בראש עם זו של טויזר - לא יודעת את מי מהן אוהבת יותר (כולם היו בני..)

עוגת שיש פרג ושוקולד/קרין גורן סודות מתוקים

מרכיבים:

עיסה:

200 גר' חמאה רכה
1 ורבע כוסות סוכר (250 גר')
3 ביצים
2 כוסות קמח (280 גר')
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
1 כוס רוויון (240 מ"ל)

לתערובת הפרג:
1/2 כוס פרג טחון (50 גר')

לתערובת השוקולד:
150 גר' שוקולד מריר
1 כף קקאו
1 כפית אבקת נס קפה
2 כפות חלב (30 מ"ל)

2 תבניות אינגליש קייק

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.

במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה וסוכר במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומעבדים לתערובת אחידה.

מנפים יחד קמח, אבקת אפיה, אבקת סודה לשתיה ומלח. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת הקמח לסירוגין עם הרוויון ב-3 פעמים (מתחילים ומסיימים בקמח).

מחלקים את התערובת ל-2 קערות באופן הבא: 1/3 לקערה אחת ו-2/3 לקערה השניה.

מוסיפים פרג לקערה אחת (עם 1/3 מהתערובת) ומערבבים היטב.
בקערית נפרדת ממיסים שוקולד, קקאו, קפה וחלב במיקרוגל. מצננים מעט, מוסיפים לקערה השניה (עם 2/3 תערובת) ומערבבים היטב.

משטחים בתבניות משומנות (או מרופדות בנייר אפיה) את רוב תערובת הפרג. מורחים מעל את תערובת השוקולד, ומורחים ביתרת תערובת הפרג לכיסוי. מחדירים סכין לתבנית ומערבבים קלות בתנועות ספירלה מלמטה למעלה, ליצירת מראה שיש.

אופים כ-40 דקות, עד שקיסם יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים) והעוגות קפיציות למגע וריחניות.
 
עוגיות בוטנים מרוקאיות נהדרות

(אפשר להוסיף לחלק מהעיסה קמח עם אב' אפיה ולהכין סהרונים).
קילו בוטנים קלויים וטחונים עם הקליפה (כדאי לנער ולסלק חלק מהקליפות)
כוס ורבע סוכר או אבקת סוכר (עדיף אבקת סוכר)
3 ביצים
1/2 כפית אבקת אפיה
קמצוץ ציפורן
קמצוץ קינמון
תמצית שקדים איכותית

בצד מכינים צלחת קטנה ובה ערימת אב' סוכר.
מקציפים ביצים שלמות עם הסוכר/אב' סוכר.
מוסיפים תבלינים ותמצית.
מערבבים אב' אפיה עם הבוטנים ומוסיפים בהדרגה ובודקים כל הזמן שהסמיכות מתאימה.
מגלגלים כדורים לא גדולים, טובלים באב' סוכר, שמים במנז'ט ואופים לא יותר מדי.
בטמפ' בינונית.
העוגיות מוכנות כשהן עדיין נראות בהירות אבל כשהופכים את העוגיה רואים שמלמטה נעשית זהובה.
השתמשתי במנז'טים מס' 1.5 וכדאי לקחת בחשבון שהכדורים תופחים מעט באפיה.
 
מקרוד - עוגיות סולת טריפוליטאיות במילוי תמרים

את המקרוד הזה אופים ולא מטגנים, בניגוד למקובל.
מתכון של חמותי שתחי'
ההסבר מאד ארוך ומפורט אך מסתבר שכל זה הרבה פחות מסובך מכפי שנדמה כשקוראים את המתכון.

לבצק:
1 ק"ג סולת
1.5 שקיות אבקת אפייה
1/2 כוס סוכר לבן
2 שקיות סוכר וניל או תמצית וניל איכותית
קליפה מגוררת מתפוז גדול
3/4 כוס שמן (לא זית)
קצת פחות משתי כוסות מים (מתחילים עם 1.5 כוסות ומוסיפים רק אם צריך)

למלית:
1 חבילה (500 גר') תמרים מגולענים
1/4-1/3 כוס מים
2 כפות שמן (לא זית)
1 כפית שטוחה קינמון
1/3 כפית פלפל שחור (לא לוותר עליו)

ל"דבש":
3 כוסות סוכר
2 כוסות מים
מיץ מחצי לימון בינוני

לפיזור:
שומשום לבן קלוי ללא שמן במחבת טפלון

אופן ההכנה:
מכינים קודם את המלית – מכניסים תמרים, מים ושמן לסיר קטן ומבשלים תוך מעיכת התמרים והבלעת המים בתוכם, עד לקבלת עיסה אחידה, רכה אך לא נימוחה ונמרחת מדי. באותה הזדמנות אפשר להיפטר מעוקצי תמרים שתמיד אפשר למצוא בחבילה.
לשים את כל חומרי הבצק לעיסה אחידה – רכה ומגובשת. משאירים לנוח למשך כ- 10 דקות ומיד מכינים את המקרוד. לא מומלץ לחכות יותר זמן כיוון שהבצק נוטה להתייבש ולהתפורר אם הוא מחכה יותר מדי.
מחלקים את הבצק ל- 4-6 חלקים ובעזרת כף היד משטחים כל חלק לעלה ברוחב כ- 18 ס"מ ובעובי כ- 3/4 ס"מ. מניחים על צד אחד של העלה שכבה לא עבה ולא דקיקה של מלית ומקפלים את העלה לסגירה. חותכים בסכין את כל השוליים נטולי המלית ומצרפים לבצק שמחכה בצד. מגלגלים בעדינות את העלה המקופל, כדי לעצב אותו לגלילה נאה ונטולת תפרים. חותכים בסכין חדה למקטעים ברוחב כ- 3 ס"מ ובעזרת סכין אחרת (נקייה משאריות בצק ותמרים) חורצים באלכסון צורות שתי וערב על פני כל מקרוד, כדי ליצור קישוט בצורת מעוינים. לא חורצים עמוק מדי, כדי שלא לחשוף את המלית.
מסדרים בתבנית מרופדת נייר אפייה לא משומן, תוך שמירת מרחק של כ- 2-3 ס"מ בין העוגיות כיוון שהן תופחות מעט.
אופים עד שמזהיב יפה, מוציאים מהתנור ומקררים.

עכשיו מכינים את ה"דבש" – מרתיחים בסיר סגור מים, סוכר ומיץ לימון. לאחר שרותח ממשיכים לבשל על אש קטנה תוך בחישה מזדמנת, עד שזה קצת סמיך ודביק.
בינתיים קולים את השומשום.
מכניסים כמה מקרודים קרים לסיר (לאחר כיבוי האש), משאירים 2-3 דקות, הופכים לצד השני וכעבור עוד 2 דקות מוציאים. מניחים בשכבה אחת (אפשר להחזיר לתבנית המרופדת בנייר) ומפזרים שומשום קלוי שנראה מנותק אבל אחר כך מגלים שהוא נדבק יפה.
 
עוגיות שוקולד פאדג' האהובות עלי

עוגיות שוקולד פאדג' שאני מאד אוהבת.

מתקבלות די הרבה עוגיות קלות ועדינות שלטעמי הן עוגיות השוקולד האולטימטיביות.
לצערי הרב אפשר לאכול אותן גם כשהן קפואות.

350 גר' שוקולד מריר איכותי (השתמשתי ב- 60%)
100 גר' חמאה (או מרגרינה)
1 כוס קמח לבן (השתמשתי בקמח 70% מלא)
2/3 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח (לא שמתי)
3 ביצים גדולות
1 כוס סוכר חום בהיר, למשל דמררה (לטעמי האישי מספיק 3/4 כוס והשתמשתי בממתיק סוכר לייט)
1 כפית תמצית וניל (כדאי להשקיע בתמצית וניל משובחת)
1 חבילה (300 גר') שוקולד צ`יפס מריר

להמיס בעדינות במיקרוגל או בבאן מארי (סיר כפול) את השוקולד והחמאה.
בקערת מיקסר להקציף במהירות גבוהה את הביצים, הסוכר ותמצית הוניל עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
להוסיף את השוקולד והחמאה ולהקציף עוד כמה דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
להוסיף את הקמח, אבקת האפייה (והמלח) לתערובת השוקולד ולערבב בעזרת מרית רק עד שהקמח נספג בעיסה.
להוסיף את השוקולד צ`יפס ולהבליעו בעיסה.

בעזרת כפית להניח תלוליות של הבצק על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. להשאיר מרווח של כ - 5 ס"מ בין העוגיות כיוון שהן משתטחות ומתרחבות בזמן האפייה.

להכניס לתנור מחומם מראש לכ- 175 מעלות ולאפות כ - 12-15 דקות עד שהעוגיות הופכות מבריקות וסדוקות אבל עדיין רכות במרכז.
טיפ - איך יודעים שזה מוכן - העוגיות תופחות מעט הופכות מבריקות ואז נופלות (כך נוצרים הסדקים). דקה אחר כך אפשר להוציא מהתנור.
 
עוגיות חמאה, אגוזים ושוקולד

המרכיבים:
125 גרם חמאה בטמפ' החדר
1/2 3 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כוס +1 כף קמח
2/3 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
2/3 כוס אגוזי פקאן קלויים וקצוצים גס
1/4 כוס שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
1. מניחים חמאה וסוכר בקערת מערבל עם וו גיטרה ומעבדים עד שמתקבלת תערובת בהירה וחלקה.
2. מנפים את הקמח לקערה ומוסיפים אותו לקערת המערבל.
3. מפסיקים את פעולת המערבל, מוסיפים את האגוזים ואת נטיפי השוקולד ומפעילים למספר שניות, רק עד שהתוספות נבלעות בעיסה.
4. מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
5. יוצרים מהעיסה כדורים קטנים בגודל של אגוז מלך. מסדרים את הכדורים על המגש ואופים כ-15-12 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב.
6. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר. כשהעוגיות הצטננו, מפזרים עליהן אבקת סוכר.

הערות שלי -
א. אני תמיד מכפילה כמויות.
ב. אני לא לשה במיקסר בהדרגה אלא בידיים. מוסיפה את החומרים לקערה תוך כדי לישה, לפי סדר הופעתם במתכון.
ג. אני שמה איזה סוגי אגוזים ושקדים שיש לי בבית
 

בי

New member
המלצה ! סהרוני שמרים במילוי פרג מיקי שמו

מיקי שמו
סהרוני בצק שמרים זהובים ושמנמנים במילוי תערובת של פרג, צימוקים ואגוזים

מצרכים לבצק:

1 ביצה
50 מ"ל חלב
60 גרם אבקת סוכר
1/2 כפית מלח
150 גרם חמאה
280 גרם קמח
1/2 שקית שימרית (שמרים)

למלית הפרג:

3/4 כוס חלב
1/2 כוס סוכר
25 גרם חמאה
קליפת לימון מגוררת
1 כפית דבש
1 ו-1/2 כוסות פרג טחון טרי
3 כפות אגוזים קצוצים
1 כף צימוקים

לציפוי:

1 ביצה טרופה

אופן הכנת הבצק:

מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הביצה, החלמון, החלב, אבקת הסוכר והחמאה במשך 2 דקות.
מוסיפים את הקמח והשימרית ומערבבים 3 דקות נוספות במהירות בינונית עד קבלת בצק חלק.
מכניסים למקרר ל-3 שעות.

המלית:

מרתיחים בסיר את החלב, הסוכר, החמאה, גרידת הלימון והדבש.
מסירים את התערובת מהאש ומוסיפים את הפרג, האגוזים והצימוקים.
נותנים למלית להתקרר למשך 5 דקות.

הרכבה:

מחלקים את הבצק ל-6 ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ.
מורחים את המלית על 3/4 משטח הבצק ומגלגלים לרולדה קטנה ויוצרים צורה של סהרון.
מברישים בביצה טרופה ומתפיחים 1/2 שעה.
אופים ב-190 מעלות במשך 20 דקות

http://food.nana10.co.il/Article/?ArticleID=827361
 
עוגיות חמאה, אגוזים ושוקולד צ'יפס של יפנית

אני מצרפת כקובץ כי יש גם תמונה ואין לי מושג איך להעלות לכאן תמונות. עד שלמדתי להעלות תמונות בוויינט ...
תיכף נראה אם אני יודעת להעלות לכאן קובץ


טוב, לא מוצאת איך מוסיפים קובץ אז אנסה להדביק את המתכון ונראה אם גם התמונה תידבק.

עוגיות שוקולד צ'יפס חמאה יפנית
תאריך : 12/08/12 09:39
מחבר/ת : יפנית.

(בערך 20 עוגיות +-)

150 גרם שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר קצוץ (הכנתי עם מריר 60%)
120 גרם קמח
100 גרם חמאה
80 גרם סוכר (אפשרות לשלב סוכר חום)
60 גרם אגוזים (מכל סוג שאוהבים, הכנתי עם פקאנים)
1 ביצה
1/2 כפית א.אפייה
1 כפית תמצית וניל איכותית

מנפים קמח + א.אפייה.
להקציף חמאה+סוכר לקבלת קרם.
מוסיפים ביצה תוך ערבול.
בהדרגה מוסיפים קמח, שוקולד, אגוזים ותמצית וניל.

רצוי לקרר מעט לפני האפייה.

בעזרת כפית, להניח תלוליות בתבנית עם נייר אפייה, במרווחים של 5 ס"מ.

אפיה בחום של 170 מעלות (מחומם מראש) כ-15 דקות או עד שהקצוות משחימות.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגיות פרג של טל, הביאה סלע10

עוגיות פרג/טל

2 כוסות קמח
1/4 כוס פרג
200 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר
2 חלמונים
1 כפית תמצית וניל

להקציף חמאה עם חצי כוס סוכר
להוסיף בהדרגה את שני החלמונים והוניל
להוסיף את הקמח והפרג במינימום ערבוב אפשרי

ליצור כדורים קטנים ובעזרת ידית עגולה ליצור גומה
לאפות בתבית מרופדת בנייר אפיה עם רווח בין עוגיה לעוגיה
לאפות ב175 מעלות 10 דקות להוציא מהתנור לציור שוב את הגומה ולמלא בריבה (לא יותר מידי שלא יגלוש)
לאפות 4 דקות נוספות וזהולהתחיל לאכול או להחביא

כ40 עוגיות
ולשאלת איזה פרג?
אפשר גם וגם אני אהבתי את הפרג הלא טחון ותן הרגשה בשיניים אפשר גם לערבב בין השניים

העוגיות נשארות בהירות
 

חוטהשני

New member
עוגת בראוניס-חומיות... אחד המתכונים המוצלחים שאני קבוע שמה במשלוח המנות



את המתכון הזה מצאנו פעם בעיתון של פסח נראה מוזר שיש אפשרות לאכול עוגה בפסח - הרי פסח זה חג שאמורים לא לאכול בו דברים רגילים...


בראוניס

מרכיבים:
200 ג` שוקולד מריר
200 ג` חמאה/מרגרינה (או רבע כוס שמן 100 ג` רסק תפוחים...)
כוס וחצי סוכר (או כוס וקצת סוכרלוז)
4 ביצים
3/4 כוס קמח מצה/קמח תופח (אני אישית מעדיפה קמח מצה יוצא יותר נחמד...)
1 כפית אבקת אפיה
100 ג` שקדים/אגוזים קצוצים דק (בעיני לא ממש חובה)


הכנה:
* ממיסים את השוקולד עם החמאה/מרגרינה יחד עם הסוכר בסיר על להבה נמוכה (אפשר כמובן להמיס במיקרו במשך 2-3 דק` בעוצמה מירבית...)

* לאחר שמסירים את הסיר מהאש מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

* מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה, תוך כדי בחישה נמרצת לאחר כל תוספת.

* מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה ומוסיפים את הקמח לתערובת השוקולד.

* מבליעים היטב ומוסיפים את השקדים לתערובת העוגה.

* שוטחים את התערבות בתבנית משומנת היטב (אני לרוב שמה נייר אפיה) ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30-40 דק`.

אפשר לשים את התערובת בתבניות אישיות (כמו הדוגמה שיש בראש הרשומה).

בתיאבון וחג שמח וכשר
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
סלט פירות ומרשמלו/מקדמיה

מקדמיה הביאה שתי גרסאות. אני ניסיתי את המשודרג בלי קצפת-חלום.

המקורי: (נראה לי מבישולה - לא בטוחה)
מרשמלו
פירות
ריצ' (לא מוקצף!)
ולאשפז במקרר.

המשודרג:
סלט פירות (משימורים - בשביל המיץ)
פירות טריים (אצלינו "הולך" בעיקר תותים)
להוסיף מרשמלו.
לאשפז במקרר.
מעל - קצפת
מעל - פקאנים מסוכרים.

יאאאאאאממממי.

ד.א. - מכיון שיש אצלינו כאלה שמתעבים את ה"צמר גפן" הזה, אמא שלי מגישה את המרשמלו בנפרד - ומי שאוהב - מוסיף.
אבל במקרה שכולם אוהבים - רצוי לשים מראש את המרשמלו בנוזל - הוא נהיה ספוגי וטעים במיוחד...
 
למעלה