משנכנס אדר מרבין בשמחה לשרשור פורים?|מס

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
הי רינת

תהיתי מה קורה איתך..
עברנו לפה ואני חושבת שנולי פשוט רוצה לעזור ולוודא שכל מה ששמור אצלה מועלה לטובת הכלל.
מתגעגעים אלייך? מה שלום האחיין החדש?
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
משנכנס אדר מרבין בשמחה לשרשור פורים?|מס

בדרך כלל היינו מבקשות להביא מתכון או שניים מאלו שבלעדיהם פורים אינו פורים אצלכם.

אבל, המעבר פתח לנו הזדמנות נפלאה - בואו ננסה לשמר כאן את מיטב המתכונים הפורימיים למקרה שיאבדו חומרים בעתיד באכסניה הישנה והטובה.

לעבודה!
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
ווינגרט פרג - טיפ קטן שדרוג ענק


מוסיפים לוינגרט הרגיל 2-3 כפיות גרגרי פרג שלמים, לא טחונים. מוסיף קראנץ' ומראה פורימי.
 

חנהפ

Active member
סלמון בירקות

עובדים עם פרוסות סלמון חתוכים לקוביות
מתבלים בצ'ילי מתוק, מלח,פלל שחור,סויה ומעט שום
מניחים בצד

בתבנית חותכים לרצועות:1 פלפל
3 עגבניות חתוכות לרבעים
2 חופנים עגבניות שרי חתוכות
סלסלת פטריות פרוסות עבה
כפית טימין לימוני קצוץ
4 כפות שמן זית
כף גדושה שום כתוש
מלח,פלפל

מערבבים
לתנור ל20 דקות בחום 200 מעלות

כשהירקות מוכנים מוסיפים עליהם את הדגים וממשיכים לאפות 25 דקות בחום 210
לבסוף עוד כ- 5 דקות תחת הגריל להשחמה
 

לאה ס1

New member
צלי פרגיות בחרדל, בירה ופטריות


1/2 כוס שמן
12 יחידות סטייק פרגית
3/4 כוס קמח
2 בצלים גדולים, קצוצים דק
5 שיני שום, פרוסות
150 גרם חזה אווז מעושן, פרוס וקצוץ
3 כפות חרדל דיז'ון
2 כפות סוכר חום בהיר (דמררה)
מלח, פלפל שחור גרוס
2 כוסות בירה לבנה
3 סלסילות פטריות שמפניון (750 גרם)*

לעיטור
פטרוזיליה קצוצה

1. מחממים בסיר רחב ושטוח את שמן הזית. מקמחים את הפרגיות ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מוציאים ומניחים בצד.

2. שמים בסיר את הבצלים, השום וחזה האווז המעושן ומטגנים 10 דקות. בוחשים מדי פעם. מוסיפים את החרדל והסוכר ובוחשים. מחזירים לסיר את הפרגיות המטוגנות, מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את הבירה ומביאים לרתיחה.

3. מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך שעה. מוסיפים את הפטריות ומבשלים 30 דקות נוספות, עד שהרוטב מסמיך. מגישים חם בעיטור הפטרוזיליה הקצוצה.

מקור: בני סיידא
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
קרבונד – צלי בשר בבירה

קרבונד – צלי בשר בבירה/ מהמטבח באהבה-רות סירקיס(8-6 מנות)

מצרכים:
1 קג' בשר כתף חתוך לנתחים גדולים של 5*5 סמ'
6 כפות שמן
500 ג' בצל
2 כפות קמח
1 כף סוכר
1 כף חומץ
2 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל
2 גזרים
4 שיני שום
1 בקבוק בירה לבנה (330 מל')
1 כוס מרק
2 כפות פטרו' קצוצה

אופן ההכנה:

1.מנגבים קלות את הנתחים ומטגנים אותם בשמן חם מאוד במחבת גדולה עד שישחימו מכל הצדדים. כדאי לטגן חצי כמות בפעם אחת, להוציא ולטגן את המחצית השנייה.
2.מניחים את כל הבשר המטוגן על צלחת. באותה מחבת מטגניםאת הבצל עד שיתרכך וישחים מעט, כ-7 דק'. מוסיפיםאת הקמח והסוכר ומטגנים הכל יחד עוד כ-3 דק'.
3.שמים את הבשר והבצלים בסיר בישול כבד או בכלי חסין אש לאפייה בתנור. מוסיפיםאת החומץ, פלפל, מלח, ירקות, שום ובירה.
4.יוצקים את המרק למחבת, בוחשים בכף עץ כדי להמיס את מיצי הבשר שנדבקו לדפנות ומעבירים את הכל לסיר.
5. בישול הקרבונד בסיר כבד על הכירה: מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, מקטינים את האש ומבשלים שעתיים-שעתיים וחצי על אש בינונית נמוכה.
6. בישול בתנור: יש להביא לרתיחה ראשונה על הכיריים ולהעביר לתנור שחומם מראש לחום בינוני של '160, במשך שעתיים-שעתיים וחצי או עד ריכוך נתחי הבשר.

* לפני ההגשהמפזרים פטרו' קצוצה
** אפשר לבשל גם בסיר לחץ. לבשל 20 דק' תחת לחץ לכבות את האש ולהניח ללחץ לרדת מעצמו- כחצי שעה.
 

בי

New member
עוף ביין ושום עם תפוחי אדמה בני סיידא

6 כרעיים
1/4 כוס שמן זית
2 ראשי שום (כתוב שיניים לא קלופות, אני מקלפת)
5 תפוחי אדמה פרוסים עבה
מלח, פלפל
2 כוסות יין לבן

לטגן את הכרעיים עד שישחימו. להוסיף את השום לטיגון של עוד דקה, להוסיף יין ולערבב להוצאת כל המשקעים של העוף.
בתבנית לסדר את תפוחי האדמה, לתבל במלח ופלפל.
לסדר מעל את הכרעיים ואת תכולת המחבת. לתבל במלח ופלפל.
לכסות ולאפות שעה וחצי.
להוריד כיסוי ולאפות עוד חצי שעה להשחמה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
קיגל איטריות מתוק/לאה ס.


כשמשרים הצימוקים בברנדי, הוא הופך פורימי במיוחד...

קיגל איטריות מתוק
מרכיבים:
250 גר' איטריות בגודל בינוני
3 ביצים
מעט שמן
3/4 עד כוס סוכר
1/2 כוס עד כוס צימוקים (אפשר, ורצוי, להשרות בברנדי/יין כמה שעות ואז לסנן)
2/3 כוס אגוזים קצוצים
1 כפית תמצית ווניל
1/4 כפית קינמון
קליפת לימון מגוררת דק
3 תפוחי גרנד
מלח

מבשלים את האיטריות במי מלח כ-8 דקות.שוטפים במים קרים, מסננים היטב ושמים בקערה גדולה. מוסיפים טיפה שמן לאיטריות שלא ידבקו. את התפוחים שוטפים, לא מקלפים ומגררים במגררת גסה. מערבבים קלות את כל החומרים, בוזקים מלח, טועמים.
משמנים תבנית אפיה (אני, לאה ס. אפיתי בכלי פיירקס, אפשר גם בשני חד"פ אינגליש קייק),שמים את התערובת בתבנית ואופים בחום בינוני כתצי שעה מכוסה בניר אלומיניום וכחצי שעה בלי.

בתיאבון
מקור:שלבתי 2 מתכונים-אחד מ"מהמטבח באהבה" של רות סירקיס ו"ניחוחות שבת וחג" של קרייזמן, חלק א'
 
קיגל/קוגעל תפו"א שמתאים גם לפסח

מגרדים תפו"א במגררת דקה או עבה - לטעמכם.
אצלי אוהבים דקה.
אפשר כמובן להיעזר בדסקית גירור של מעבד מזון
שמים בקערה, ממליחים ומניחים לעשרים דקות
סוחטים היטב. אם שמנו הרבה מלח, כדאי לשטוף קצת.
מוסיפים מעט שמן (כרבע כוס לכמות של בערך 3 כוסות עיסה)
ביצים וקצת פלפל שחור. מלח כבר לא צריך.
יוצקים לתבנית מרוחה בשמן (אינגליש או A4 או מה שאוהבים)
ואופים בתנור מחומם מראש ל- 180-200 מעלות עד שמזהיב.
זה טעים במיוחד כאשר זה יוצא מהתנור. כמו כל מאכל מתפו"א
טעמו קצת פג כעבור זמן מה.
 

חנהפ

Active member
אוזני המן -בציר תשע"ד

220 גר' קמח
80 גר' אבקת סוכר
200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
30 גר' שקדים טחונים
2 שקיות סוכר וניל (20 גר')
50 גר' קורנפלור
קורט מלח
חצי כפית גרידת לימון
1 ביצה מספר 1
חצי כפית תמצית וניל טהורה
2 כפות חלב
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-175 מעלות.

במעבד מזון עם להב פלדה
לשים חמאה, שני סוגי סוכר, שקדים טחונים, קמח וקורנפלור
מעבדים בפולסים עד קבלת תערובת פירורית.
להוסיף את תמצית הוניל, המלח, לימון, ביצה וחלב וולעבד קצרות – רק עד קבלת גוש בצק.
חשוב מאוד לא לעבד את הבצק יתר על המידה, זה יפגום בפריכות.
את גוש הבצק נעטוף בניילון נצמד ונקרר במקרר למשך כשעה וחצי – שעתיים.

לרדד את הבצק על משטח מקומח לעיגול בעובי של כ 3 מ"מ, ולקרוץ עיגולים
במרכז כל עיגול לשים חצי כפית מלית .
לסגור את העיגולים לצורת משולשים ונניח על תבנית עם נייר אפייה.
להעביר את התבנית למקפיא למשך כחצי שעה.
לאפות את אוזני ההמן כ-12 דק' עד שהשוליים מזהיבים וחלקם התחתון זהוב.
לאחר הקירור לבזוק אבקת סוכר .
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת תפוזים עשירה עם ריפל פרג


עוגה תפוזית עשירה עם "ריפל" פרג מסולסל וטעים במרכזה, מזוגגת בזיגוג חמאה מושחמת. נכנסה גבוה מאד בדירוג עוגות הפרג מהרפרטואר הביתי.

במתכון המקורי השתמשו בגבינת שמנת לעיסה אני השתמשי בגבינת 9%.

הכנתי רק חצי מכמות הזיגוג המקורית ולטעמי הספיק בהחלט – לא אוהבת להשתמש בחצאי חבילות אבקת סוכר וחבילה אחת (100 גרם נראתה לי מספקת). בד"כ אומרים שניתן לוותר על הזיגוג, אך למרות שגם הפעם ניתן, ממליצה לא לוותר כי מוסיף וטעים מאד.

בגלל שהעיסה כבדה יחסית, מומלץ בין שלבי הערבול השונים לקרצף בעזרת מרית את צידי ותחתית הקערה, אחרת נוצרים משקעים של עיסה לא מעורבלת.

העוגה לקוחה מהספר Baked Elements/Matt Lewis & Renato Poliafito, מביאה בתרגום חופשי שלי והתאמות רבות.

עוגת תפוזים עשירה עם ריפל פרג

מצרכים לשתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות (במקור, תבנית קוגלהוף שמכילה 10-12 כוסות):

למלית הפרג:
1/4 כוס סוכר
1/3 כוס חלב
1 כף (כ- 15 גר') חמאה
1/2 כוס + כף זרעי פרג טחונים
1/4 כוס פירורי ביסקוויטים

לעוגה:
21/2 כוסות קמח
11/2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
250 גרם גבינת שמנת*, בטמפרטורת חדר
200 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר
1/2 כוס דחוסה סוכר חום כהה
4 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
2 כפיות קליפת תפוז מגוררת (מכ- 2 תפוזים)

זיגוג חמאה מושחמת ופרג
1 כף זרעי פרג לא טחונים
2 כפות חמאה, כ-30 גרם
100גרם אבקת סוכר
כפית קליפת תפוז מגוררת (מכ 1/2 תפוז)
1-2 כפות חלב
1 כפית מיץ תפוזים

אופן ההכנה:
1.למלית הפרג:
1.1.בסיר בינוני על אש נמוכה, מערבבים יחד את הסוכר והחלב. מביאים לרתיחה ומיד מסירים מהאש. מערבבים את החמאה לתוך החלב. מערבבים את הפרג לתוך תערובת החלב. ברגע שתערובת החלב התקררה לטמפרטורת החדר, מערבבים לתוכה את פירורי הביסקוויטים. מניחים בצד לצינון מוחלט.
2.לעוגה:
2.1.מחממים מראש תנור לטמפרטורה של 180 מעלות צלסיוס (170מעלות צלסיוס אם משתמשים בפונקצית הטורבו).
2.2.משמנים היטב ומקמחים תבנית קוגלוף או משמנים/מרפדים תבניות אינגליש קייק בנייר אפיה.
2.3.מערבבים הקמח, אבקת אפייה, המלח והסודה לשתייה בקערה גדולה ומניחים בצד.
2.4.בקערת המערבל, באמצעות וו הגיטרה, מערבלים גבינה, חמאה, ושני הסוכרים במהירות בינונית, עד לקבלת מרקם בהיר ואוורירי, במשך כ- 3 דקות. מקרצפים בעזרת מרית את צידי ותחתית הקערה ומוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, תוך ערבול לאחר כל הוספה. מקרצפים את צידי ותחתית הקערה ומוסיפים גרידת תפוז ווניל. מערבלים רק עד להתאחדות.
2.5.מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הגבינה בשני חלקים ומערבלים לאחר כל הוספה רק עד להתאחדות החומרים, כ-10 שניות. מקרצפים בעזרת מרית את צידי ותחתית הקערה ומערבלים מעט, במשך רק כ- 5 שניות.
2.6.יוצקים חצי מבלילת העוגה לתבנ/יות המוכנה/ות. מישרים את הבלילה.
2.7.מפזרים תלוליות של המלית באמצעות כפית על גבי הבלילה. (זו לא צריכה להיות שכבה מושלמת, אבל אפשר להשתמש בחלק האחורי של הכפית כדי להחליק בעדינות את המלית), ומכסים את המלית בבלילה שנותרה (מחליקים בעדינות לשכבה אחידה, ככל הניתן). אופים במשך כ-45 דקות לאינגליש קייק, קרוב יותר לשעה בקוגלהוף, או עד שסכין הננעצת במרכז העוגה יוצאת נקייה (עם מעט פירורים לחים)- לא לייבש. מצננים.
3.לזיגוג חמאה מושחמת ופרג:
4.בסיר לא גדול, קולים את זרעי הפרג השלמים במשך כדקה. יש לערבב את זרעי הפרג בכף עץ במשך כל מהלך הקלייה כדי שלא יישרפו.
5.מעבירים את הפרג הקלוי לקערה קטנה ומניחים בצד.
6.מחזירים את הסיר לאש ומוסיפים את החמאה. ממיסים את החמאה תוך בחישה מדי פעם, עד שהקצף הנוצר על גבי החמאה נמוג והחמאה הופכת לצבע חום-אגוז בינוני, במשך כ - 3-4 דקות (זהירות כל העת שלא יהפוך חום כהה שרוף).
7.מסירים מהאש, מוסיפים אבקת סוכר, קליפת תפוז, כף אחת (את השנייה רק אם צריך) חלב ומיץ תפוזים. מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק (אם יש צורך מוסיפים . סוכר/חלב כדי להגיע לדרגת סמיכות רצויה). מוסיפים את הפרג הקלוי.
8.מטפטפים את הזיגוג על העוגות.
9. העוגה נשמרת, עטופה היטב, בטמפרטורת חדר, כ- 3 ימים, במקרר קצת יותר ונהדרת בהקפאה.

הערות חני ס.:
* השתמשתי בגבינה 9%.
 

איליס

New member
בבקה במילוי פרג


הבצק שמרים של קרין גורן:

הכנתי את כל הבצק אך לבבקה פרג צריך2 רולדות.

החומרים:
1 קילו קמח
1 שקית שמרית (50 גרם) - 2 כפות שמרים יבשים
200 גרם חמאה - מרגרינה
11/4 כוסות (300 מ"ל) חלב - חלב סויה אלפרו
4 ביצים בטמפ' החדר
3/4 כוס סוכר
1 כפית מלח

שלבי ההכנה:
1. במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרית.
2. ממיסים חמאה ומערבבים עם חלב קר לקבלת תערובת פושרת.
3. מוסיפים לקמח את תערובת החמאה, יחד עם ביצים וסוכר.
4. מעבדים עד לקבלת בצק, ומוסיפים מלח. מעבדים 5 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד לקבלת בצק חלק, מבריק ומעט דביק.
5. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
6. מכיוון שהבצק רך ומעט דביק, עדיף להתפיח את הבצק התפחה חלקית בחוץ ואז להכניס אותו למקרר לשעתיים שלוש להמשך תפיחה איטית, כדי שהבצק יתקרר ויהיה פחות דביק.
הערה: אפשר גם להכין את הבצק יום מראש ולהתפיח רק במקרר, למשך כל הלילה

בינתיים, להכין את המילוי

למלית פרג - המלית הספיקה לי ל 2 רולדות בלבד

200 גרם פרג טחון
¾ כוס חלב (180 מ"ל) - חלב סויה
1 כוס סוכר (200 גרם)
3 כפות דבש (60 גרם) - שמתי סילאן
100 גרם חמאה - שלבתי שמן ומרגרינה
1 כוס שקדים טחונים (100 גרם) - הוספתי גם אגוזי מלך קצוצים
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז
2 כפיות תמצית וניל
¼ כוס צימוקים - לא שמתי

ביצה טרופה, לזיגוג

מכינים מלית פרג:
מרתיחים חלב, סוכר, דבש וחמאה. מוסיפים פרג טחון ומערבבים היטב. מסירים מהאש ומצננים. מוסיפים את יתרת חומרי המלית ושומרים במקרר עד השימוש.

הכנת הרולדות:
1. לחלק את הבצק ל- 4 חלקים (נשתמש ב 2 בלבד).
2. כל חלק לרדד למלבן ולמלא במילוי הפרג.
3. לגלגל את הבצק לרולדה ולהדק היטב.
4. קולעים יחד שתי רולדות לסובב כמו בורג, להניח בתבנית בבקה (עם חור באמצע) מרופדת בנייר אפייה.
5. להתפיח כשעה וחצי עד שהעוגה מגיעה כמעט לשולי התבנית .
6. לפני האפיה להבריש את העוגה בביצה.
7. לאפות כשעה בחום של 170 מעלות.
 

איליס

New member
טארט פרג- של מגי


לקלתית - (בצק פריך מתוק):

100 גר` סוכר (עדיפות לאבקת סוכר כדי לקבל מוצר עדין יותר)
200 גר` חמאה קרה, חתוכה לקוביות
300 גר` קמח = 2 כוסות + 2 כפות
1 ביצה או שני חלמונים
קורט מלח

במעבד מזון לשים סוכר (או אבקת סוכר), חמאה וקמח ולעבד בפולסים לפירורים (כמו קוסקוס). להוסיף ביצה (או חלמונים) ומלח ולעבד עוד מעט, עד שמתקבלים פירורים גדולים. לאסוף את הבצק, לעטוף בניילון נצמד, לשטח לדיסקה ולהכניס למקרר לחצי שעה-שעה.
לרדד על משטח מקומח קלות, תוך כדי סיבוב הדיסקה על הקמח (הבצק יהיה קר וקשה, אך סיבובו על הקמח ורידוד יבטיחו בצק יציבי ושאינו מתפרק), לרפד את התבנית. לסלק שולי בצק מיותרים (לא לזרוק, לעטוף שוב בניילון נצמד ולהכניס להקפאה לשימוש חוזר. אפשר גם להכין עוגיות או "רשת" לפאי)
להכניס להקפאה לכ-15 דקות.

מלית:
3 כוסות פרג טחון, טרי
1 כוס סוכר
1/2 כוס סילאן
1 כוס חלב
100 גר` חמאה
1 ביצה
3 כפות אגוזי מלך קצוצים
4כפות פירורי לחם או ביסקויטים

אופן הכנת המלית:
1. מרתיחים חלב, סוכר, חמאה וסילאן.
2. מסירים מן האש, מוסיפים את הפרג, אגוזים ופירורי לחם או ביסקויטים.
3. נותנים למלית להתקרר למשך 5 דקות ומוסיפים את הביצה, מערבבים היטב.

לחמם תנור אפיה לחום בינוני 175 מעלות.
מוציאים את הקלתית מההקפאה, ממלאים אותה במלית הפרג, מיישרים ואופים כ-20-25 דקות.
כדי ליצור "רשת" בצק על הטארט, יש צורך במטריצה.
אופים את הטארט יחד עם "רשת" הבצק.
מרחתי חלבון על ה"רשת" לפני האפיה.

מתוך הבלוג המקסים http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?entryId=1630788&skip=1

הערות איליס : אופציה נוספת שאני הכי מעדיפה היא להכין כטארטלטים קטנים ואישיים.
 
למעלה