Barmelai

New member
"מסתבר שיש צדק, למי שיכול לשלם עליו"

סיכם הפרקליט של יורשי רנדי קליפורניה את השלב הראשון במה שיהיה כנראה תהליך משפטי מתיש וארוך. קצת לפני שרנדי קליפורניה מת בטביעה, ב 1997, הוא אמר בראיון ל Listener Magazine:

"Well, if you listen to the two songs, you can make your own judgment," the lawsuit quotes the interview as saying. "It's an exact ... I'd say it was a rip-off. And the guys made millions of bucks on it and never said, 'Thank you,' never said, 'Can we pay you some money for it?' It's kind of a sore point with me."

ג'ימי פייג' ב 2003 נתן ראיון ל NPR ובו הוא המציא סיפור שלם על איך הוא התבודד במשך שנה שלמה בקוטג' נידח בוויילס, שם תפר את הסוויטה מחלקי מלודיות שהלחין בעצמו. אי לכך, אחד הסעיפים בכתב התביעה נגד לד זפ נרשם כ: "Falsification of Rock N' Roll History".

ואי אפשר שלא לתהות האם עכשיו צריכה להקת איפה הילד לחפש עורך דין מפחד יורשיו של אלכס צ'ילטון?

arieltr

New member
אממ...לא, הם לא צריכים לחפש שום מחסה ממשפחת צ'ילטון

אז אתה יכול להפסיק לתהות

oren29at

New member
תראה, תשמע, תביט

אני מתייחס פה לעניין צ'ילטון/mortal coil/חמי רודנר באיחור קל:
&nbsp
את הגירסה של This Mortal Coil אני מכיר משנות השמונים הגל"ציות. האלבום הזה הוא אחד מהאנומליות הישראליות- מאד אהבו אותו ופירגנו לו כאן, וכתוצאה מכך גם לתוצרים אחרים של 4AD. בשאר העולם, האלבום הזה היה נישתי למדי כזכור לי. אבל זה לא משהו רע- שיש בישראל איזה טעם מובחן, או פייבוריטים (כמעט) בלעדיים. ניק קייב למשל.
&nbsp
משום מה המוח האולטרה מוזיקלי והאקסטרה מועמס במידע מוזיקלי שלי לא קישר בין השיר של איפה הילד והביצוע של המורטל קויל. יכול לקרות לטובים שבמנהלי הפורום. אז כן, להגיד ש"יש דמיון" בין שני השירים זה חתיכת אנדרסטייטמנט, אבל-
&nbsp
איכשהו הצליח רודנר לכתוב שיר שלמרות מועתקותו המובהקת, הוא עומד בפני עצמו. בשני השירים הדוברים הם בחורים מבולבלים, שבחורה כלשהי השאירה אותם תלויים באוויר. אבל בזמן שצ'ילטון כותב על מה שאולי יכול היה להיות, רודנר מדמם פרידה, והוא אמין וכן באופן הכי ישראלי שיש. זאת לא גניבה מוזיקלית עלובה וחסרת השראה, אלא השראה שנולדה בעקבות לחן כלשהו, ועומדת בפני עצמה בהצלחה.
&nbsp
יורשי צ'ילטון מוזמנים לפה, להולילנד. אם ינסו לתבוע את רודנר- מיד ניקח אותם לסיור בעוטף עזה, יד ושם, ובית ראש הממשלה. או גרוע מזה- לגבעת ברנר, כור מחצבתו של חמי רודנר. או אז אני בטוח שלא רק שלא יתבעו, אלא אפילו יתרמו כסף למדינה הציונית מוקפת האויבים.
&nbsp
ואחרון חביב- הביצוע של ביג סטאר אוכל לארוחת בוקר את הביצוע הסטרילי ומלא הפאתוס של דיס מורטל קויל.

Barmelai

New member
אולי אני סתם נטפל

יתכן שהתת מודע של רודנר עשה לו כיפה אדומה. יכול להיות שהוא באמת חשב כי הוא כותב לחן חדש לגמרי (לטקסט אני לא מתייחס) ומקרים כאלה ומוזרים מאלה קרו כבר. זה גם לא אכפת לי, בסך הכל אחרי הבית מגיע פזמון שהוא מקורי ויפה ורודנר לקח את השיר למקום אחר.
הוא גם לא סיפר, בניגוד לאחרים, איך הוא התבודד שנה שלמה במגדל המים של גבעת ברנר וכתב את השיר. אבל קשה לי להאמין שאף אחד מעולם לא שאל אותו איך הוא מזביר את הדמיון המופלא בין השיר שלו לקנגרו...
אגב, אני מאוד אוהב את זמן סוכר, האלבום הזה הוא אחד הבולטים בסצנת הרוק הישראלי של שנות התשעים והוא משובח ביותר. רק שאם בשלב כלשהו הקרדיט על השיר ישונה ל חמי רודנר/אלכס צ'ילטון, רודנר ייצא כמו שאומרים אצלנו, יותר מענטש.

the1head

New member
קשה להאמין שמישהו ישנה את הקרדיט לשיר

אבל מה שקורה עם רודנר/צ'ילטון מזכיר תופעות דומות שקורות במוזיקה הישראלית. אני קורה לה תופעת "שירים/חברים". יש הרבה שירים שמזכירים לך דברים אחרים אבל לא מדובר בהכרח בגניבה. לקחת איזה פראזה שאהבת או איזה אקורד לא הופך את העניין לגניבה. לפחות מבחינתי.
Sensitive Kind - JJ Cale
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=mAi8-BS_6dE[/URL]
אהוד בנאי - ברוקלין
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=1FPB97YlNDg[/URL]

oren29at

New member
אני מתאר לעצמי שהקרדיט על השיר הזה ישונה

דקה אחרי שהקרדיט על "ריקוד המכונה" של משינה יהפוך ל "פרינס באסטר/שלומי ברכה"

(בוא'נה, ממזרים המשינה האלה- מצאו לעצמם חתיכת מקור השראה נידח ואלמוני. נדמה לי שאני הראשון שמוצא את הקשר בין שני הקטעים האלה).

oren29at

New member
אל תהרוס בדיחה

הידעת שפרינס באסטר העניק למדנס את שמם? ושבעצם הם ביצעו שני קטעים שלו ("One Step Beyond" ו "Madness"), וגם שרו עליו שיר ("The Prince")?

חוצמזה, האלבום One step Beyond יוצא (שוב) מחדש לרגל 35 שנה להיווסדו, חמש שנים אחרי שיצא במהדורת 30 השנים. התפריט אז היה כל מיני סינגלים ובי סיידים. בתפריט הנוכחי: דמואים לרוב וגם DVD עם קליפים וקטעי הופעות.

האלבום עצמו מומלץ בלי קשר למהדורות גזלנים כאלה ואחרות.

tzvika321

New member
איך זה שמדנס עוד לא בהיכל התהילה? לתקן את זה מהר

ומאותו אלבום,הפעם לשם שינוי שיר אותו הם לא גנבו ממשינה, לא רק שיר נפלא, אבל גם וידאו שמראה כיצד מוזיקה יכולה להיות כל כך כייפית.

oren29at

New member
ממשינה אולי הם לא גנבו, אבל מטרייסי אולמן כן

איך תסביר את זה שכבר ב 1984 היה שיר בשם "My Guy" של אולמן? גניבה פאר אקסלנס.

oren29at

New member
הם לא היו רק שמחים, הם ידעו לשלב מלנכוליה יופי

מדנס היא דוגמה מצוינת ללהקה שלא עומדת במקום, ונעה קדימה עם הזמן ועם הגיל. אני ממליץ בחום על כל הדיסקוגרפיה של הלהקה מהשנים 1979-1985 (סה"כ 6 אלבומים, ועוד שני אוספים מומלצים כי יש לא מעט סינגלים שלא נכנסו לאלבומים). שלושת האלבומים המאוחרים יותר מראים לא מעט בגרות ואופי, גם בגלל ההתמודדות המודעת עם סוף דרכה של הלהקה.

הנה משהו קטן וחמוד שמציע יותר ממה שנשמע בהאזנה ראשונה

Celluloid Hero

New member
סוף סוף קצת סקא אשכראי בפורום!

אבל אם לומר את האמת מהאי הג'מאייקני, יש הרבה אנשים שהייתי מכניס להיכל לפני פרינס באסטר, עשר שמות מהטופ אוף מיי פוט האד-

- פיטר טוש
- לי "סקראץ'" פרי
- קית' האדסון
- ברנינג ספיר
- באני ויילר לוינגסטון
- קינג טאבי
- אוגסטוס פאבלו
- טוטס היברט
- דרק מורגן
- דזמונד דקר

בוב מארלי כבר שם, גם ג'ימי קליף אם אני לא טועה

oren29at

New member
תגיד לי, אם אנחנו כבר כאן

מה יש לך להגיד על UB40? השנים הראשונות הכוונה.

אני חייב להודות שגם מערך שיעורי הרגאיי שלך לא הצליח להבקיע את חוסר החיבה שאני חש כלפי הז'אנר, ושהדי במרומים שניסיתי. ועם זאת, אני לא פוסל שום דבר בעבר, בהווה, או בעתיד.

כמדומני ש UB40 יותר בעניין של רגאיי מפוליס או מדנס, נניח.

למעלה