דפי

דנה אז

New member
דפי

בזכות האתר שהראית לנו, יצרתי עם הילדה משלוחי מנות אישיים ומקסימים בצורת סירות מפרש.
החברים להם חלקנו התלהבו גם מהצורה וגם מהיחס האישי.
אז המון תודה לך על הרעיונות.
ועל הדרך הצצה לנוף הניבט מחלון ביתי

dify

New member
וואו איזה מדהים!

הנוף מהבית שלך.. וואו וואו וואו!
וגם משלוחי המנות מהממים :) איזה רעיון יפה :) אני מתה על האתר הזה, ממש עמוס ברעיונות, בהשראתו בניתי את הצמחיה אצלי בבית (ואגב יש טונות של הדרכות ביוטיוב בכל נושא אפשרי מה שלדעתי משלים יחד עולם ידע בלתי נגמר
)

דנה אז

New member
לגבי הנוף, הוא אכן מדהים

ובגלל זה החלון בפינת האוכל ענקי, וביום עם ראות טובה יש לי את התמונה הכי יפה והכי מיוחדת בלי הרבה מאמץ.
ולגבי הרעיון למשלוחי מנות, הוא בהשפעת סירות המפרש באתר שהעילת בעבר. אז המון תודה.
גם עשיתי רושם על כולם, גם עשיתי יצירה עם הבת שלי, וגם הענקנו יחס אישי לילדים של כל החברים

N0Way

New member
בבקשה תני כמה קישורים

לרעיונות לסידור צמחיה בפינטרסט והדרכות ביוטיוב.
או אולי כמה מילות חיפוש שלפיהם מצאת דברים טובים.

אגב, זו הזדמנות בשבילי להגיד לך תודה על הטיפים בשרשור הכביסה שהיה לא מזמן. מיישמת אותם מאז ומאוד מרוצה :)

dify

New member
שמחה לעזור :)

גם אני מאד מרוצה מהם :)))

טוב, אז ממש על קצה המזלגון:

זה סרטון יוטיוב על גידול צמחים בבית, זה רק אחד מיקרי, אני פשוט זורמת עם מה שאני מוצאת בצד וככה מגיעה לדברים שאפילו לא ידעתי שאני צריכה לחפש (כמו דשן תה..
)
http://www.youtube.com/watch?v=RWCIaydwM_w
והנה עוד אחד מיקרי: (עוד לא צפיתי בכולם אני בוחרת פה במקריות גמורה) http://www.youtube.com/watch?v=j1RVJeea2dE

וזו מקשטת העוגות האהובה עלי, אני לומדת דרכה בכייף ובנועם המון טכניקות ורעיונות כל כך פשוטים ליישום, גם אם לא מעתיקה בכלל אחד לאחד את המתכונים שלה (בקטע הזה היא לא משהו
)
http://www.youtube.com/watch?v=EC77tcJZIdU&list=TLq18hhsEPW6jCDTAz1dZuVK9UsYD0mbuU
לאחרונה צפיתי בסרטונים ממש ישנים שלה, והיה ממש מנחם וכייפי לראות איך גם לה היה קשה בתחילת הדרך ואיך גם היא נאבקה עם הטכניקות והשתפרה עם הזמן ולא נולדה עם מגע עיצוב עוגות היישר מבטן אימה
היא גם נוטה להשתמש באביזרים פשוטים (כולל קישורים), רק ממש לאחרונה היא בכלל קנתה מעבד מזון, עד לא מזמן היא היתה מערבתת ביד או במקצפה ידנית, לדעתי הגישה שלה מדברת לכל אדם בבית גם בלי לשאוף להיות מקצוען.

זה טיפ נהדר שמצאתי לשמיכות שבורחות בלי בושה, במקרה אתמול ממש ביצעתי אותו על השמיכות שלי אז הוא פה זמין ואני ממליצה:
http://www.youtube.com/watch?v=p13S8mVOSwU

ולסיום אני מצרפת לך (ולעלה לא נידף
) את התמונה של ערוגת התבלין שלי בשלבי הכנה, הרעיון נלקח מפינטרסט, מאחר ורציתי לקדוח את המינימום האפשרי בקירות וזה סיפר פתרון מעולה לרצון שלי, אבל אני כבר לא זוכרת בדיוק מאיפה, אני עברתי שם על אלפי דפים מאז שגיליתי את האתר

הרעיון באתר של פינטרסט זה שיש בו קישורים בכל תחום שאת יכולה להעלות על הדעת, כולל תמונה ותקצירון. את יכולה ליצור לעצמך רשימות שבהן את שומרת לפי נושאים מה שמוצא חן בעיניך. השיטה שלי, היא כשאני מוצאת משהו שמוצא חן בעיני, זה להיכנס לרשימות של אנשים אחרים ששמרו את אותו הקישור (האתר מציע לך את זה אוטומטית) וככה אני מוצאת עוד דברים באותו סגנון או מתגלגלת לדברים חדשים שאנשים עם כיוון מחשבה כמו שלי בחרו לעצמם, וכך אני מתגלגלת הלאה והלאה באתר.
אפשר גם לעשות חיפוש ממוקד לפי מילת מפתח אגב באנגלית או בעיברית (רק שבעיברית המבחר יותר קטן), אני משערת שגם בשפות נוספות

הנה קישור על צמחיה בבית:
http://www.pinterest.com/search/pins/?q=home plants&rs=ac&len=10

ברור שלא הכל מתאים למה שאת מחפשת, אם תכנסי לקישור שיותר מתאים לך תוכלי להתגלגל ממנו הלאה לדברים שאתה מחפשת באמת.

מאחר ואני ממש רק מתחילה בעניין השתילה בבית אני לא ממש יכולה לתת המלצות וטיפים כרגע, אולי עוד שנה אחרי שארכוש ניסיון

N0Way

New member
וואו! תודה על ההשקעה והפירוט!

השתוללת לגמרי עם התבלינים
איזה יופי!
תודה על כל הלינקים, אני אתענג בסופש. מכירה את פינטרסט,
ומחפשת קבוע רעיונות גם על עציצים, רק שאני גרה בדירה שכורה עם מרפסת קטנה ורוב התמונות שמצאתי הן של גינות או מרפסות רחבות ידיים.
אף פעם לא חשבתי לחפש "home plants "
אז תודה!

dify

New member
מה שאני אהבתי

ברעיון של הבקבוקים, זה שזה דורש מינימום פגיעה בקיר, מינימום שטח ריצפה, ומקסימום מודולריות, כלומר אפשר לשנות, להחליף, לנייד. כל הקונסטרוקציה שלי עומדת על משהו כמו 5 קדיחות בקיר, וכל בקבוק מחובר בנפרד לחוט העליון כך שאני יכולה להוסיף, להוריד, לשנות גבהים או לקחת איתי לדירה אחרת

במקור התמונה בפינטרס היתה בקטע של השקיה חכמה, הם העמידו את הבקבוקים אנכית אחד לתוך השני, כך שצריך היה להשקות רק את העליון ביותר וזה חילחל לאחרים, אבל מבחינתי זה היה רעיון לא טוב כי זה דרש לעמוד על כסא כדי להשקות וידעתי שאני לא אתמיד. זה גם חייב קשר בין הבקבוקים ואני מעדיפה אותם מופרדים. תליתי על כל הקירות שבמרפסת (לא הכל רואים בתמונה), אם אין לך חתולים שיאכלו את זה אז תכלס את יכולה לשים אחד מעל השני 6-7 בקבוקים שזה כבר גינת תבלין מכובדת לטעמי :)
אצלי החתולים היו שיקול לגובה מינמלי

אם כי חוץ מביום הראשון הם הפסיקו להתעניין בשתילים מרגע שתליתי אותם.

תכלס את יכולה לתלות את זה במרפסת של הסלון, או אפילו בפינה בחדר שינה, אני הבנתי שהם צריכים מקור אור כלשהו, לפחות חלקי, אז לדעתי כל קירבה לחלון תספיק (אני לא סמכות
) אבל זה שווה את הניסיון, זה זול ופשוט ומקסימום לא יצליח

נכון לכרגע התותים שלי הצמיחו פרח! והחסה התעבתה! כך שכנראה שזה לא כזה מסובך אם מבלי לדעת כלום משהו בכל זאת צומח לי

רק ביררתי לפני שקניתי שהכל מתאים לאיזורים מוצלים יחסית, כי אין לי שמש ישירה להרבה שעות.

N0Way

New member
אני לא הבנתי לאן המים מתנקזים בתמונה שהעלית

אשמח שתסבירי.
ועוד דבר - את יודעת לקדוח במקדחה?? את מבינה שכרגע אספת לך מעריצה ?

( יום אחד גם אני אגשים חלום ואלמד את זה. היה לי פעם ניסיון חצי מוצלח, חצי כושל. אבל תכל'ס טרם התגברתי פסיכולוגית על הנושא, ואני מתה לכבוש את האתגר הזה.)

איזה כיף שיצא לך פרח-תות! וגם שהחסה התעבתה.
לגבי צמחים וחתולים - דווקא יש לי חתולה, והיא באמת אוהבת מדי פעם ללעוס עלי אפונה ריחנית... לא נראה שזה מפריע לאפונה לצמוח, אז לי לא אכפת.
את חושבת שהחתולים שלך יתעניינו בתותים כשיבשילו??

dify

New member
התותים עומדים בעמדה לא נגישה

על המעקה של המרפסת בסלון מבחוץ. הם בכלל לא גילו אותם.
ולא באמת איכפת לי שהם יאכלו צמחי תבלין כמו שזה שהחתולה המבוגרת נוהגת להקיא את זה מיד אח"כ..

לגבי הניקוז, שאלו אותי לגבי זה גם במסר אז אני כבר אענה פה, עשיתי מראש חורי ניקוז בתחתית כל בקבוק, הם מטפטפים אחד לתוך השני, אני משתדלת להשקות כך שיהיה מעט טיפטוף והאדמה תהיה רטובה למדי (כמו שקיבלתי אותם מהמשתלה). מאחר והם במרפסת השירות לא כל כך איכפת לי שהבקבוק האחרון מטפטף על הריצפה (למעשה הוא מטפטף על הקרטונים של הקולות שלי
) שגם ככה מתחלפים כל שבוע-שבועיים.

כרגע זה בבדיקה, אם נראה שזה לא עובד, שקלנו ליצור תחתיות מפלסטיק שיוצמדו לבקבוקים, אבל קודם שנגלה שזה לא עובד. למשל עם הקקטוסים זה עבד יופי בעבר תקופה ארוכה, אם כי אולי קקטוסים הם לא דוגמא לכלום

לגבי קדיחה..
אבא שלי התעקש שאני אלמד כל מה שהוא עושה, מאד אהבתי לעשות איתו, לצערי בחשמל אני לא מתמצאת כמוהו (הוא בעל תעודות בתחום), אבל קדיחה וניסור זה קלי קלות בדר"כ.
דווקא ספציפית הקדיחה במרפסת הספציפית הזו היתה בעייתית מאד כי כנראה שהגענו לקורה או לפלטת בטון, היה ממש ממש קשה לקדוח שם, כאמור, העדפתי לקדוח שם כמה שפחות. בשני הקצוות נעזרתי בדברים שכבר היו מקובעים לקיר לפני כן, 2 חורים הצלחתי לקדוח לבד למרות הבטון (עיקמתי מקדח! פעם ראשונה בחיים שזה קורה לי!) ואת הקדיחה השלישית עשה עבורי החשמלאי שהיה אצלנו במקרה למחרת, ביקשתי ליתר ביטחון כי לא סמכתי על השלישי שלי, ואכן השלישי שלי התמוטט למחרת וטוב שהיה לי גיבוי מוכן כבר בקיר.

אני לגמרי מציעה מלהתחיל לקדוח בעץ, זה כל כך יותר פשוט ויותר מספק והרבה פחות תלוי בסוג העץ לעומת הבעייתיות שבלזהות איפה מותר ורצוי לקדוח בקיר וגם איזה קיר הגרלת (בדירה הקודמת שלי הקירות היו מלאים בחול ים, בחיי, הקירות פשוט נשפכו החוצה כשקדחו בהם
) דירה מימי התורכים.

אנחנו מכינות לעצמנו הרבה מדפים והופכות את הארונות למותאמים לנו אישית, זו פעולה ממש קלה ואימון טוב למתחילים :)

N0Way

New member
לגבי הטפטוף לרצפה/קרטונים -

זה נראה לי דווקא מעולה. לא זוכרת איפה ראיתי/קראתי, אבל הבחלט נתקלתי באיור של עציץ שעומד על סמרטוט שהרטיבו אותו כדי ליצור לחות וקרירות סביב הצמח.

הממ.. תודה על הרעיון להתחיל מעץ!
מה שאני אעשה זה - אתחיל לקרוא ולראות ביוטיוב על הנושא, ולאט לאט אאזור אומץ..

לגבי ניסור (הזכרת גם ניסור) - האם אתן מנסרות במסור רגיל? יש לכן חשמלי? הולכות לנגריה/מישהו אחר שיש לו?
האם אתן נסרות גם חתיכות עץ מצופות פורמיקה - שזה בעיקר מה שאני רואה משולך ברחוב,
או מחכות עד שמוצאות עץ טבעי?

סליחה על ההפגזה. אבל זה באמת מסקרן אותי איך אתן עושות את זה. אומנם אפשר לחפש (הרבה..) ברשת ולמצוא ג"כ תשובות,
לכן אם אין לך כוח לענות - אני אבין..

N0Way

New member
אגב, אולי רעיון לפינה בפורום :

פינת לינקים מהרשת לדברים שקשורים לניהול הבית.

אם תהיה התעניינות שווה אולי להתחיל דבר כזה?

למעלה