שרשורפואי לכמעט סופ"ש

yaelikv

New member
מתלבטת אם לעשות צ'יפ גנטי או בדיקת דם

שלום!
מתלבטת מאוד אם לעשות צ'יפ גנטי (אין איזשהי המלצה רפואית, טפו טפו, רק רצון לוודא שאכן העובר כמה שיותר בריא) או לבצע את בדיקת הדם.
&nbsp
ראיתי שיש בדיקת דם של כמה חברות, מישהי יודעת על ההבדלים?
&nbsp
&nbsp
תודה

admhbs1

New member
אין כ"כ מקום להשוואה

צ'יפ גנטי בודקת לך המון תסמונות, בנוסף ל-5 התסמונות השכיחות שנבדקות במי שפיר. זאת בדיקה עם אחוזי סיכון מסוימים להריון (גם אם נמוכים).
בדיקת דם בודקת בעיקר תסמונת דאון (בודקת גם תסמונות אחרות, אבל ברמות דיוק נמוכות יחסית). זאת בדיקה ללא אחוזי סיכון לעובר בכלל.
&nbsp
אישית לא עשיתי אף אחת מהן, אבל אם הייתי צריכה לבחור הייתי הולכת על צ'יפ.

yaelikv

New member
זו בדיוק ההתלבטות

האם להסתכן בביצוע צ'יפ גנטי או לבצע את הבדיקה שכן מביאה באחוזים גבוהים (מעל 80%) סיכוי ל-5 תסמונות.
&nbsp
בסופו של דבר, זו החלטה לא פשוטה ללכת למי שפיר כשאין לכך התוויה רפואית :(

admhbs1

New member
אני מסכימה

וזאת הסיבה שאני לא עשיתי מי שפיר.
מצד שני, לדעתי כ-80% זיהוי לתסמונות אחרות (חוץ מתסמונת דאון שלה יש 99%) לא מצדיק את המחיר בדיקת הדם ואם את רוצה וודאות של 99% או יותר (לא מאמינה שיש כזה דבר 100%) אז רק מי שפיר.
מאמינה שאם הולכים לרופא טוב אז הבדיקה עוברת בשלום.
&nbsp
מה בן הזוג שלך אומר בנדון? אצלי ברגע שהבדיקות היו תקינות, כשהעליתי את האפשרות למי שפיר הוא ממש דחה אותה על הסף וקיבלתי את זה כי זה גם התינוק שלו בסופו של דבר.
&nbsp

Shmoops

New member
ההשוואה היא בד"כ בין מי שפיר לבין בדיקת הדם

בדיקת הדם אמורה להיות איזשהו תחליף למי השפיר. הצ'יפ הגנטי, שאותו עושים לפי בחירה במידה ועושים מי שפיר, בודק תסמונות נוספות אך הוא לא אבחנתי כמו מי השפיר, שממש בודקים את העובר ונותנים תוצאה של "תקין/לא תקין" לגבי תסמונת דאון ועוד מספר תסמונות נוספות. ההשוואה היא בד"כ בין מי השפיר לבדיקת הדם, שבודקת כ -85% מהתסמונות של מי השפיר (לא של הצ'יפ).

אני גם התלבטתי הואיל ולא הייתה לי אינדיקציה רפואית כשהתלבטתי (שבועיים אחרי הבדיקה קיבלתי את תוצאות החלבון העוברי שמצאו איזה חריגה שולית מאוד בחלבון אז יכול להיות שהרופא היה ממליץ ללכת לשפיר בסוף). אני ובעלי התלבטנו רבות ובסוף החלטנו שאנחנו עושים את מי השפיר ואת הצ'יפ. עשינו את הבדיקה אצל פרופ' שלמה ליפיץ באסותא, שידוע כאחד המומחים הטובים לדיקור מי שפיר, אחרי שבדקנו והתלבטנו וכו'. ההחלטה הייתה לא פשוטה אבל בסוף הרגשנו שאם לא נעשה זה יעלה את רמת החרדה שלנו (שגם ככה גבוהה משום מה), ושזו באמת הבדיקה היחידה שבודקת את העובר ואינה בנויה על סטטיסטיקה.

הבדיקה לא נוראית בכלל, הדקירה מעט כואבת ויש קצת התכווצויות ביום שאחרי אבל זה טבעי. חשוב מאוד לנוח מנוחה מוחלטת לאחריה, אני לא עשיתי כלום כמעט במשך יומיים וחצי (בגדול הסכנה הכי גדולה עוברת אחרי 24 שעות).

בהצלחה!

yaelikv

New member
כן, כאמור, החלטה לא פשוטה

כי הסיכון להפלה הוא לא 0, ומכירה באופן אישי מישהי שכתוצאה מהמי שפיר הייתה דליפת מי שפיר ונאלצו לבצע הפלה ועוד מישהי שהייתה לה הפלה (כולן עברו אצל מומחים באסותא, אגב).
&nbsp
בכל מקרה, ממשיכה עם ההתלבטות...
&nbsp
תודה

אכן התלבטות

אם עושים את בדיקת הדם, יש אחוז קטן שלעובר תהיה מחלה גנטית שיכלה להיות מאובחנת במי שפיר ובבדיקת הדם לא הייתה מאובחנת.
אם עושים מי שפיר, יש סיכון קטן להפלה של הריון תקין שכנראה יכול היה להסתיים בתינוק בריא.

אני מניחה שבסופו של דבר זה נוגע לכל אחת בנקודה: איזו משתי הסיטואציות יותר מפחידות אותך? וכמה הבדיקות האחרות היו תקינות?
כי אם לא היו שום ממצאים בבדיקות האחרות והכל היה תקין לחלוטין, ואינך מעל גיל 35, אז אולי למה לקחת סתם סיכון לאבד את ההריון. בנוסף, אם לקח הרבה זמן להיכנס להריון, אז לא הייתי לוקחת סיכון.

אבל אם אין בעיה מיוחדת להיכנס להריון ואת חוששת אפילו מסיכון נמוך מאוד לבעיה גנטית, אולי שווה לך לעשות.

yaelikv

New member
אי אפשר לדעת...

הצלחנו בניסיון הראשון, אבל איך אפשר לדעת שככה זה גם יהיה בהריונות הבאים? אין הבטחות / ערובות לכלום.
&nbsp
עד כה, הבדיקות שעשינו יצאו תקינות (טפו טפו). מתכננת לבצע תבחין מרובע מוקדם (בשבוע 16+3) בכדי שאם חס וחלילה יהיה משהו, יהיה מספיק זמן למי שפיר...
&nbsp
כרגע מאמינה בתוך תוכי שהתינוק בריא ובסדר ומרגישה שזה סיכון לעשות מי שפיר, יותר מתועלת. לא יודעת למה. לכן ההתלבטות הקשה.
&nbsp

כרכום3

New member
בדיקת דם המחליפה את מי השפיר לא אמינה לגבי כל התסמונות

כל בדיקות הדם המחליפות את מי השפיר אמינות לגבי תסמונת דאון אבל מאוד לא אמינות לגבי יתר התסמונות. לכן התוצאה היחידה שאפשר להסתמך עליה בביצוע בדיקות הדם היא האם לעובר יש או אין תסמונת דאון. לגבי יתר התוצאות שבדיקות הדם מספקות הן אינן אמינות!!!
אני עשיתי בדיקת וריפי שיצאה תקינה לגבי תסמונת דאון אבל לא תקינה לגבי תסמונת אחרת. מה שגרם לי לבצע בדיקת מי שפיר על מנת לשלול את תוצאות הבדיקה ואכן הכל תקין. אני גם עשיתי ציפ גנטי שנותן עוד מידע.
&nbsp

Kasey

New member
אני התלבטתי בין מי שפיר עם צ׳יפ לבדיקת דם

קודם כול שלום, כי לא כתבתי כאן הרבה עד עכשיו

הייתי בייעוץ גנטי מסיבה אחרת וניצלתי את ההזדמנות לשאול את היועצת מה דעתה, מה גם שאני מעל גיל 35 וכמו כן ההריון לא בא לי מאוד בקלות. אז מה שעולה משמעותית עם הגיל זה הסיכון לתסמונת דאון, ואת זה ניתן לשלול גם בבדיקת הדם. אבל מי שפיר בודק עוד דברים, ועל אחת כמה וכמה הצ׳יפ הגנטי. לא שבדיקת הדם רעה - הם בודקים כמה תסמונות נפוצות בכמה כרומוזומים, ומכניסים בהדרגה דברים שיש רק בצ׳יפ, אבל זה עדיין בחיתוליו. הבנתי שמכבי ממליצים על וריפיי.
לנו היועצת הגנטית הסבירה שגם במקרה שכל הבדיקות האחרות תקינות יש סיכון חלילה למצוא משהו לא תקין בצ׳יפ - סיכון של 1:200. הסיכון לחלילה אובדן ההריון בעקבות מי שפיר ירד דרמטית וכיום מדובר ב-1:500-600 ויש שיאמרו שאף פחות - משהו בין 1:800 ל-1:1,600. קראתי גם מה כתב על כך פרופ׳ מייזנר והתייעצתי גם עם הרופאה שלי, והבנתי שהם בעד הצ׳יפ. אז כל אחת כמובן צריכה לעשות מה שהיא מרגישה לנכון, אני אישית החלטתי שלמרות החשש האינסטינקטיבי ממי שפיר הסיכון בבדיקה היום נמוך בעוד שהאפשרות שלה לעלות על משהו גדולה יותר, ולכן החלטתי כן לעשות אותה, לא בלי חששות. שמעתי גם שיש מקרים שמקבלים תוצאות לא ברורות ומלחיצות בצ׳יפ, אבל שהיום זה כבר המיעוט של המקרים.

Talmorit

New member
אמנם שרשור בן שבועיים אבל כמי שעשתה את שלושת הבדיקות חייבת

להגיב. קודם כל אקדים ואומר שעשיתי את הבדיקות עקב שקיפות עורפית לא תקינה, שאמנם הסתדרה מהר מאוד אבל עדיין. את בדיקת הדם עשיתי מסיבה אחת יחידה - השקיפות שלנו נערכה בערב פסח ובגלל החג לא יכולתי לעשות סיסיי שלייה, אך גם לא רציתי לחכות ללא כל ידיעה עד המי שפיר. התוצאה התקינה של בדיקת הדם מאוד הרגיעה, אך במקרה שלנו זה לא היה מספיק והמשכנו גם למי שפיר וצ׳יפ גנטי (כמו גם סקירות מורחבות, אקו לב ואפילו סקירת מוח - הכל תקין ברוך השם). חייבת לומר שהבדיקה שהכי הרגיעה אותי הייתה הצ׳יפ הגנטי כי זו בדיקה שבודקת המון המון תסמונות ותוצאה תקינה שלה נותנת שקט נפשי רב, כך שאם מחליטים לעשות מי שפיר או סיסיי שלייה, אין שום סיבה לא לעשות גם את הצ׳יפ - אם כבר אז כבר. אין ספק שזה מפחיד לעשות מי שפיר, אבל ברגע שאת עוברת את זה את מבינה שזה הרבה פחות מפחיד ממה שחשבת ובגלל שעושים את זה עם אולטראסאונד לאורך כל ההליך זה גם הרבה פחות מסוכן ממה שזה היה לפני שלושים שנה. אף על פי שכאמור כל הבירור הזה היה תקין ונולד כתוצאה של השקיפות העורפית שהיא בדיקה סטטיסטית ולדעתי בהסתכלות לאחור די מפגרת וממש לא אמינה, ואף על פי שאכן בסיכומו של דבר נולד ילד בריא טפו טפו טפו, אין לי ספק שבכל הריון עתידי אבחר שוב לעבור מי שפיר עם ציפ גנטי בלי שום קשר לבדיקות הסטטיסטיות, כי זה נותן המון שלוות נפש.

לקראת הערב התפתחה לי במפתיע דלקת בעין - מה אפשר לעשות?

חוץ מתה, מה עוד אפשר לעשות? האם מסוכן יותר מהרגיל בהריון?
זו דלקת עם הפרשות צהובות מהעין, העין עצמה אדומה וכואבת ולא נפתחת עד הסוף :(
בבית ילדון בן שנה ותשע, כולי תקווה שלא יידבק...

המלצה לרופא לסקירה שניה - מכבי

הי,
אני מחפשת המלצה לרופא לסקירה שניה - מעולה!
מאזור תל אביב-חולון וכו'.
&nbsp
המון תודה

lironme

New member
ד"ר ארז יזהר

בגבעתיים ובבני ברק. עשיתי אצלו את 2 הסקירות והייתי מאוד מרוצה. מאוד מקיף, סבלני.

tuliNewMom

New member
אני קבעתי שקיפות + סקירות אצל ד"ר ברדין

השקיפות שלי בתחילת דצמבר, כך שלא אוכל עדין להמליץ באופן אישי
אבל- גם הרופא המטפל שלי הפנה אותי אליו וגם קיבלתי המלצות חמות פה בפורום...

FayeV

New member
מתי כדאי ללכת לבדיקת דופק?

לפי החישוב שלי, ביום של הבדיקת דופק אני אהיה בערך בשבוע 6+2. זה לא מוקדם מדי כדי לבדוק דופק? כדאי אולי לדחות את זה קצת?

קצת גבולי והייתי מחכה עוד שבוע...

בהחלט יש סיכוי שיראו דופק אבל אם לא, סתם לחץ מיותר (מניסיון בהריון ראשון
)

למעלה