שרשורפואי לכמעט סופ"ש

FayeV

New member
מתי את ראית דופק?

מצד אחד, יהיה לי נחמד לראות שק הריון, מצד שני כמו שאת אומרת, אני לא רוצה להיות בלחץ.

בהריון ראשון 7+3, אחרי ששבוע וחצי קודם לא היה

וזה היה מלחיץ בטירוף והנה הכל בסדר, האדון בן שנה וחצי
בהריון שנפל ב-6+1 אבל בשבוע 8 כבר לא היה...
ובהריון הנוכחי
הלכתי ב-7+3, מודה שחששתי ללכת לפני

FayeV

New member
וואו, תודה

לא יודעת איך אעבור את השליש הראשון מבלי להשתגע

פזית66

New member
תדחי בשבוע

גם לי היה ניסיון רע עם שק הריון ללא עובר בשבוע 6 (ועובר עם דופק בשבוע 7). אפילו שידעתי שלא תמיד רואים עובר, ואפילו שאני בן אדם לא לחוץ באופן טבעי, זה היה מלחיץ נורא. הלוואי שהייתי מקשיבה לעצות שקיבלתי, בין השאר פה בפורום), שאמרו לי לדחות בשבוע.

FayeV

New member
זה באמת נשמע מלחיץ

עם כל הרצון ללכת לראות מה קורה שם, אולי באמת אדחה את זה בשבוע.

kseniali

New member
גם לי אותו הסיפור

ב- 5+6 לא נאה אפילו חלמון, רק שק הריון
ב-6+6 היה דופק, אבל אני בקושה הצלחתי לראות משהו אותו, בעיקר הטכנאית שיכנעה אותי שכן

אצלי

אני הייתי אצל הרופא בשבוע 5 פלוס 6 ימים. לא ראו דופק ולא היה קוטב עוברי.
את הבדיקה הבאה עשיתי 10 ימים לאחר מכן, בשבוע 7 פלוס 4 ימים (אני חשבתי), היה דופק והכל היה תקין, אבל הרופא טען שאני רק בשבוע 7 +0.
ככה שלדעתי עדיף לדחות אצת את הבדיקה.

מאוד תלוי בציפיות שלך...

אני הלכתי ממש מוקדם לרופאת הנשים. מתישהו בשבוע 6.
אבל מראש הודעתי לרופאה שכל מה שאני רוצה לראות זה שק הריון. היא דווקא עוד ניסתה לחפש דופק. אני רציתי לדעת ששק ההריון נמצא ברחם (מישהי שאני מכירה עברה הריון חוץ רחמי- וגילתה את זה רק שבוע או שבועיים מאוחר יותר... והכל נגמר בהסתבכות אחת גדולה... כולל ניתוח והרבה הרבה קשיים. מצד שני אם מגלים את זה בזמן - אפשר לסיים הכל אחרת).
לי היה חשוב לדעת ששק ההריון נמצא במקומו, ופשוט לא חיפשתי דופק. מה שכן, הרופאה שלחה אותי כבר עם הפניה לשבועיים מאוחר יותר לאולטרסאונד במכון לקביעת גיל הריון. אז גם ראיתי דופק.

FayeV

New member
תודה רבה לך ולכולן על העצות!

אולי אני באמת אלך בשבוע הבא רק כדי לוודא שיש שק הריון ושהוא נמצא במקום הנכון, ואכין את עצמי ללבדוק דופק מאוחר יותר.
רק עוד שאלה קטנה שאני פשוט לא מצליחה להבין - אם לדוגמה אני בשבוע 5+2, זה בעצם אומר שאני בשבוע השישי?

נכון

תחשבי כמו על ימי הולדת...
שבוע 5+2 זה אומר שסיימת 5 שבועות של הריון, אז את כרגע בשבוע השישי.
&nbsp
אגב, לגבי האולטרסאונד - אצלי יש לרופאת הנשים אולטרסאונד בחדר, אבל היא העדיפה לקבוע את גיל ההריון במכון. ולכן שלחה אותי שבועיים מאוחר יותר למכון של הקופה.

double pass

New member
האם בטוח שההריון לא תקין?

לפני שבועיים וחצי עשיתי בטא ויצאה 58. הייתי כנראה ממש ביום האיחור. לפני שבוע ויום עשיתי אולטרסאונד. הייתי אמורה להיות בשבוע 6 או אמצע חמש. ראו שק הריון ריק. אחרי שבוע (אתמול) שוב אולטרסאונד, ועדיין שק ריק. הרופא היה פסימי אך אמר להמתין שבוע לעוד אוטלרסאונד ובינתיים לבדוק הכפלה. היום עשיתי בטא והיא 20,000. חישוב שלי מהבטא ההיא מראה שממצוע הוכפלה פי 1.9 כל יומיים. ביום ראשון אעשה עוד אחת אבל עד אז: האם יש עוד סיכוי להריון תקין? או אפשר להספיד? תודה!!!

ברור שנשמע תקין

באמצע שבוע 6 או שבוע 5 ברוב המקרים קשה מאוד לראות ב US משהו בשק הריון
בטא עולה יפה מאוד שזה ממש מעודד
צריך רק להמתין קצת לפני US נוסף כדי לראות דופק
לדעתי המתיני לפחות עוד 10 ימים ותקבעי לך שוב תור. חבל ללכת לפני כן כי מכשירים רבים
מפספסים וחבל על עוגמת הנפש.
&nbsp

double pass

New member
באמת? תודה. אבל...

הבטא לא מספיק גבוהה כדי שייראו משהו בפנים? אתמול היא כבר היתה כ 14000.
תודה!!

פזית66

New member
אצלי ראו שק ריק והבטא יום אחרי היתה מעל 30 אלף...

מציעה לא לנסות שוב לפני שבוע 7+.

double pass

New member
תודה פזית. איך מסבירים את זה?

תמיד אומרים שבבטא מעל 10000 צריך לראות דופק.

פזית66

New member
המילה ששכחת להוסיף היא בדרך כלל

ב-85% מההריונות רואים דופק בשבוע 6+0 (שאז הבטא אמורה להיות מעל 10000). ברוב שאר ההריונות רואים דופק כמה ימים מאוחר יותר. יש כמובן גם מקרים שבהם העובר לא מתפתח, אבל הם מיעוט. כך שבינתיים את יכולה להישאר אופטימית. הסיבה לכך שלא רואים לפעמים דופק בשבוע 6 היא בדרך כלל או ביוץ מאוחר או מכשיר אולטרסאונד לא מספיק מתקדם, כי שק ההריון והעובר מאוד קטנים בשלב הזה אז צריך מכשיר טוב כדי לראות משהו.

double pass

New member
תודה. אני בכל זאת חושבת ש...

ההריון לא תקין, כי לפני שבוע וחצי ראו שק ריק, וגם לאחר שבוע. אז לא משנה באיזה שבוע הייתי, הבנתי מהרופא שציפה לראות שינוי משבוע לשבוע. מה שמטריד אותי הוא שבכל זאת הבטא עולה (וחוץ מזה אני סתם טוחנת מים כי רוצה להגיע כבר ליום רביעי לאוטרסאונד נוסף לוודא שהלך, ולבצע הפסקת הריון).
סליחה על הקדיחה...

לאו דווקא....הכל תלוי בטיב המכשיר

פעמים רבות יש שם עוברון קטנטנציק אבל בשל קשיים טכנולוגיים פשוט לא רואים אותו
בהחלט יש מצב שאם היית עושה את הבדיקה עוד יום או יומיים כבר היו כן רואים
(מעדיפה לחשוב חיובי...כי בכל מצב כך או כך אין לנו שליטה על מה שקורה בשלב זה של ההריון)
&nbsp

pelfika

New member
אצלי בבטא 13,061 ראו רק שק הריון

רק שבוע לאחר מכן - עובר (עוברית) קטנה עם דופק

LINKING5

New member
פעם ראשונה שאני רושמת בקשר למשהו רפואי

כי באמת לא יודעת...
שבוע 26-7
אני יושבת כל היום ולרוב בערבים לא עושה הליכות - מקסימום 15-30 דקות
התחילו לי כאבים בעצם הזנב ( ככה קוראים לה??? )
אני כל הזמן משתדלת לקום , עכשיו אין לי ברירה כי זה כואב....
האם זה רגיל לגמרי או שעלי ללכת לרופא לבדוק שאין יותר מדי לחץ על האזור?
רופא נשים יכול לעזוב בצורה כלשהי?
&nbsp
תודה!!!

למעלה