נראה חצי די ברור על פניו
מזכיר את החצי של נטע שנה שעברה, ריכוז של רוב הפייבוריטים שפשוט יעלו כולם. מדובר פה בפייבוריטים שהם מדי חזקים בשביל שיצליחו להפתיע אותם. תמיד בחצאים הללו, הפייבוריטים שואבים את כל הקולות החופשיים ואין ממש מקום להפתעות.

נכון להיום אמורות להיות שבע מדינות שישייטו לחצי גמר: שוויץ, הולנד, ארמניה, רוסיה, אזרבייג'ן שבדיה ונורבגיה.

יש פה פייבוריטים שהם מספיק חזקים שזה לא ישנה זהות המדינה: שוויץ הולנד
פייבוריטים ממדינות חזקות: נורבגיה, רוסיה ושבדיה.
יש פה שתי מדינות חזקות מסורתית עם שירים שאמורים להיות מספיקים לעלות בוודאי בצל מפה די אוהדת בחצי: ארמניה ואזרבייג'ן.
עד כאן 7

יש שישה שירים עם אספרציות לעלות לגמר:
שיר חלש ממדינה חזקה עם מפת מדינות יחסית אוהדת: רומניה
דנמרק עם גוש מאד תומך שלדעתי יצליח בקהל כי זה נורא קליט וסכריני (נורא דומה לדנמרק 18). בשנה בלי נוכחות נשית, בחצי בלי נוכחות נשית, ובוודאי לא של שירים שמחים אני לא רואה את מודח.
מלטה שתזכה לבוסט מהשופטים ומדורגת יחסית גבוה בהימורים עם שיר יחסית לשנתון חזק.
זה העשיריה ההגיונית, שהדחה אפשרית תגיע מכיוון רומניה

ויש פה עוד שלושה שירים שנמצאים באזור של בין הדחה לעלייה לפני הבמות:
מקדוניה - אולי ההפתעה היחידה שאני יכול לראות כרגע. השיר יכול לדבר להומואים, ולהיות עם הופעה נכונה איום עם תמיכה של 48 נקודות מאלבניה וקוראטיה. אבל בגלל הפייבוריטים זה לדעתי הולכת להיות מהשירים הללו שמקבלת בין נקודה לחמש מכל המדינות כמעט, אבל בלי ניקוד גבוה בכלל פרט לשכנות מהבלקן ואז היא מסיימת בין 11-13 והולכת הביתה.

מולדובה - תפגע משיר חלש יחד עם שנה חזקה של רוסיה ונוכחות של האזרים וארמניה שהן מהצד המזרחי של רוסיה אז לבטח יהיו קרובות יותר אחת לשנייה, מה שמותיר אותה עם לכל היותר המדינה שמקבלת 12 בממוצע מכל מדינה בגוש במקרה הטוב, וזה לא יספיק לשיר בלי שום אפיל ממדינות חיצוניות.

אירלנד - יש פה את בריטניה, אבל קולות חופשיים ילכו פה לפייבוריטים הכבדים (הולנד, שוויץ, שבדיה, רוסיה ואולי נורבגיה) מה שלדעתי יסייע לאחרות.

הופעה חזקה של אחת מהמדינות שלא נמצאות בעשיריה כרגע, לכל היותר תעיף את רומניה. מה שלא נראה לי כי אני יותר מאמין להופעה חזקה מרומניה מאשר מקדוניה או אוסטריה. אז זה יהיה חצי שלא יהיה הרבה מה לדעבר עליו.