מדריך וינה: מה אנחנו חושבים על... ישראל?

E u r o b o y

New member
מדריך וינה: מה אנחנו חושבים על... ישראל?

ישראל 2015

נדב גדג' - Golden Boy

חצי גמר 02
שיר 09

בפרוש יום העצמאות ה-67 של מדינת ישראל, פחות מחודש לפני אירוויזיון 2015, נדמה שאין זמן טוב מזה לומר מה אנחנו חושבים על השיר שלנו לתחרות: אחרי 4 שנים רצופות בהן מדינתנו נותרה מחוץ לגמר - בין אם היה זה מוצדק ובין אם לא, האם השנה ה'נאחס' הולך להישבר, והשם 'ישראל' שוב יככב בטבלת הגמר לראשונה מאז 2010? למשימה כבדת המשקל נשלח השנה מי שעד לפני כמה חודשים היה אלמוני לחלוטין - נדב גדג' בן ה-16 מנתניה, שניצח ב"כוכב הבא" - מה שהקנה לו את ייצוג ישראל בתחרות. נדב, שמביא לבמה אנרגיות אדירות, יבצע שיר קצבי ובחלקו מזרחי, ולראשונה בתולדות המדינה - שיר אירוויזיון ישראלי יבוצע כולו באנגלית. האם הפעם נזכה לראות את השם ישראל מבצבץ לו מהמעטפה בערב חצי הגמר השני?

אז תכל'ס: עולים או לא? מצד אחד, זו שנה מנומנמת ברובה וישראל מאוד בולטת, ומצד שני - הסיכויים נגדנו והמתחרים לא פשוטים.
מה על ישראל לעשות על מנת לבלוט ולעלות הלאה? האם להרים הופעה עם שלל אלמנטים וגימיקים או ללכת על הופעה פשוטה וחכמה?
האם היה נכון יותר להתמקד בסגנון מוזיקלי אחד בשיר ולא לשלב בין סגנונות שונים? או שאולי זה דווקא הולך יחד?
האם מיקומה של ישראל בין השיר הצ'כי הכבד ללטבי הלא ברור, עושה את העבודה או דווקא פוגם בסיכויים?
האם ההחלטה לשיר רק באנגלית לראשונה היא נכונה או שצריך היה לשלב עברית/ לשיר רק בעברית?
מה עדיף: להתחפש לסמוראים יחד עם מיי ולצאת לקרב או לשחק אותה ג'סטין ולענטז עם נדב?

חג עצמאות שמח ו-
לישראל!

למרות הפוליטיקה....ישנה תקווה בלב......

הופעה טובה של נדב.....אולי תכריע.......

אז תכל'ס: עולים או לא? כן ...עולים

מה על ישראל לעשות על מנת לבלוט ולעלות הלאה? גימיקים תמיד יכולים להועיל.....
האם היה נכון יותר להתמקד בסגנון ניסיון לשלב בכמה סגנונות אולי יהווה פריצת דרך....
האם מיקומה של ישראל בין השיר הצ'כי הכבד ללטבי הלא ברור........מסייע!מסייע!
האם ההחלטה לשיר רק באנגלית לראשונה היא נכונה.....אני בעד העברית!
מה עדיף: להתחפש לסמוראים יחד עם מיי ולצאת לקרב או לשחק אותה ג'סטין ולענטז עם נדב?לענטז...לענטז.....

Tommy Tanision

New member
האמת, שאם לא היינו "ישראל" היינו עולים בקלות

זה אולי אחד השירים היותר מתבלטים בסמי שלנו, גולדן בוי הוא הדבר המעורר והמרענן של הסמי המפוצץ בלדות הזה (שירים 2-8 המקדימים לנדב הם רק בלדות+פורטוגל המשמים, ומיד אחרי בא שיר לא אכיל ולא קליט- לטביה), המיקום בסדר ההשמעה נהדר, השיר מצויין וקליט, נדב פרפורמר חזק.
יש רק 3 עולות בטוחות מהסמי הזה בעיניי שהן אזרבייג'אן, שבדיה וליטא. כל השאר תלויי הופעה ומזל.
&nbsp
אבל בגלל שאנחנו ישראל, כל הסטטיסטיקה המפגרת הזאת לא נחשבת.
לא אתפלא אם יקרה לנו מקרה פורטוגל של שנה שעברה, שנסיים מקום 6 בטלווטינג והג'וריז ידפוק אותנו אחרונים ולא נעלה.

Willo the Wisp

New member

אז תכל'ס: עולים או לא? מצד אחד, זו שנה מנומנמת ברובה וישראל מאוד בולטת, ומצד שני - הסיכויים נגדנו והמתחרים לא פשוטים. השיר קליט ורקיד, וחשוב מכל בולט יחסית לשאר השירים, ועושה רושם שנדב יודע להופיע לא רע. ובכל זאת אני בספק לגבי היכולת של המשלחת הישראלית להרים הופעה טובה שמצטלמת טוב, בנוסף לזה שלישראל יש את החיסרון של היעדר חברות, וזה בדיוק מסוג השירים שגם אם הם מצליחים בטלווט השופטים קוברים. אז אני מעריך שזה יהיה גבולי. או שנעלה מתחתית העשיריה או שנהיה ממש קרובים.
מה על ישראל לעשות על מנת לבלוט ולעלות הלאה? האם להרים הופעה עם שלל אלמנטים וגימיקים או ללכת על הופעה פשוטה וחכמה? אפשר לקחת את זה לכל מיני קונספטים שיכולים לעבוד, מכיוון שזה שיר קראחנות אני לא חושב שתתאים הופעה מינימליסטית. פירוטכניקה ווידאו ארט ממש לא יזיקו אבל שלא יעשו מזה פריק שואו כמו הרומנים בשנה שעברה.
האם היה נכון יותר להתמקד בסגנון מוזיקלי אחד בשיר ולא לשלב בין סגנונות שונים? או שאולי זה דווקא הולך יחד? האמת שזה לא מפריע לי, אפילו שהתפרים בין חלקי השיר קצת גסים.
האם מיקומה של ישראל בין השיר הצ'כי הכבד ללטבי הלא ברור, עושה את העבודה או דווקא פוגם בסיכויים? שניהם שירים טובים בעיקר לטביה שממש נהדר בעיני, אבל הוא שונה מהם ובולט לעומתם אז זה שיבוץ טוב בשבילנו.
האם ההחלטה לשיר רק באנגלית לראשונה היא נכונה או שצריך היה לשלב עברית/ לשיר רק בעברית? נכונה. אני חושב שאנחנו צריכים ללמוד מיוון שלפעמים שולחת שירים באנגלית מלאה, לפעמים ביוונית מלאה ולפעמים משלבת בין שתי השפות, לפי מה שמתאים לשיר. אצלנו השילובים בין העברית והאנגלית נשמעים לרוב כמו אילוץ (חוץ מאיזבו שהעברית נשמעה כמו אנגלית בשיר שלהם, וגם אצל אחינועם ומירה זה עבר יחסית בסדר) וטוב שרשות השידור ירדה מזה. בטוח שיהיו בעתיד הזדמנויות לשלוח שירים שעברית יושבת עליהם יותר טוב, ויש משהו פרובינציאלי וכבד בהתעקשות על העברית בכל מחיר. כולה אירוויזיון.
מה עדיף: להתחפש לסמוראים יחד עם מיי ולצאת לקרב או לשחק אותה ג'סטין ולענטז עם נדב? לענטז עם נדב. מיי מעולה אבל את סיים הארט לא אהבתי.

nit li

New member
גולדמן

אז תכל'ס: עולים או לא? מצד אחד, זו שנה מנומנמת ברובה וישראל מאוד בולטת, ומצד שני - הסיכויים נגדנו והמתחרים לא פשוטים- בדרך כלל אני מהמרת שכן, כי אני מאוד אופטימית וכי לא אסלח לעצמי אם בטעות נעלה בניגוד להימור שלי. אז אני מאמינה שכן, למרות הכל. גם יש לנו שיר נהדר, אין סיבה אמיתית מוזיקלית שלא.
מה על ישראל לעשות על מנת לבלוט ולעלות הלאה? האם להרים הופעה עם שלל אלמנטים וגימיקים או ללכת על הופעה פשוטה וחכמה? השיר כבר בולט, אז פשוט לתת הופעת פופ טובה שמתאימה לשיר. לא צריך יותר מדי גימיקים. ריקוד טוב, אולי טיפה זיקוקים. להרים!
האם היה נכון יותר להתמקד בסגנון מוזיקלי אחד בשיר ולא לשלב בין סגנונות שונים? או שאולי זה דווקא הולך יחד? זה תלוי בשילוב. לדעתי השילוב בשיר הספציפי הזה הולך ממש טוב.
האם מיקומה של ישראל בין השיר הצ'כי הכבד ללטבי הלא ברור, עושה את העבודה או דווקא פוגם בסיכויים? עושה טובה. שניהם שירים נורא שונים משלנו, והצ'כים כנראה יביאו הופעה חלשה.
האם ההחלטה לשיר רק באנגלית לראשונה היא נכונה או שצריך היה לשלב עברית/ לשיר רק בעברית? תלוי בשיר. כאן דווקא מתאימה האנגלית.
מה עדיף: להתחפש לסמוראים יחד עם מיי ולצאת לקרב או לשחק אותה ג'סטין ולענטז עם נדב? אוי, שני שירים מצויינים. השיר של נדב הוא מהטובים ששלחנו בשנים האחרונות, ומיי נותנת אחלה פייט.

amit0423

New member
ישראל = אנחנו

אז תכל'ס: עולים או לא? מצד אחד, זו שנה מנומנמת ברובה וישראל מאוד בולטת, ומצד שני - הסיכויים נגדנו והמתחרים לא פשוטים.

רוצה להאמין עולים ,אבל באה נטולת צפיות , אולי השנה "מנומנמת" אבל תמיד יהיה את נקודת ההימלטות ממנה זה יכול לברוח לנו
מה על ישראל לעשות על מנת לבלוט ולעלות הלאה? האם להרים הופעה עם שלל אלמנטים וגימיקים או ללכת על הופעה פשוטה וחכמה?

לדעתי במקרה של שיר קצבי צריך להרים הופעה ממש בולטת עם אלמנטים/גימיקים בולטים, במקרה של בלדה עוד אפשר איכשהו אולי לבוא
עם הופעה פשוטה אבל במקרה של קצבי כמו שיש לנו השנה חייבים הופעה עם שלל אלמנטים וגימיקים אבל וחשוב האבל לא יותר מידי
שלא יהיה מבולגן מידי
האם היה נכון יותר להתמקד בסגנון מוזיקלי אחד בשיר ולא לשלב בין סגנונות שונים? או שאולי זה דווקא הולך יחד?

דווקא זה דיי מוצלח בשיר שלנו השנה אז אין לי בעיה עם זה וזה הולך ביחד לא רע
האם מיקומה של ישראל בין השיר הצ'כי הכבד ללטבי הלא ברור, עושה את העבודה או דווקא פוגם בסיכויים?

בין שני שירים שקטים נמצא השיר שלנו שהוא שיר קצבי ורקיד וקליט מאוד , אין ספק שזה עובדה את העבודה , פוגע זה ממש לא
לטביה זה שיר לא ברור שלא ידוע אם יעלה לגמר ולא יודע מי כן יבלע אותו וצ'כיה הם לא מי יודע מה בלייב אז זה עוד יותר לטובתנו
האם ההחלטה לשיר רק באנגלית לראשונה היא נכונה או שצריך היה לשלב עברית/ לשיר רק בעברית?

אני חושבת שאנגלית מלאה במקרה של השיר הזה זה הדבר הנכון לעשות הוא במילה מביא את סגנון המוזיקה
שיש לנו פה בישראל גם אם זה ככה וגם אם זה ככה זה בסדר גמור , רק לא השילובים המעצבנים האילו
מה עדיף: להתחפש לסמוראים יחד עם מיי ולצאת לקרב או לשחק אותה ג'סטין ולענטז עם נדב?

מסרבת לבחור , אוהבת את שניהם .

amit0423

New member
סליחה תיקון לגבי השאלה הרביעית

לטביה זה לא ממש שיר שקט , שיר רעשני למדי אבל לא קליט במיוחד , אבל בכל מקרה התשובה שלי היא שישראל תתבלט שם לטובה

צוות Kuss

New member
הטקסט של השיר כל כך מרגש אותי

משפטים שלוחצים על כל נקודות הרגש כמו "בטרם לכתי הרשו לי להראות לכם את אחוזת בית". לא ניתן שלא לתהות לאן הוא הולך, והאם ההליכה היא בעצם מטאפורה ליורדים לברלין? עכשיו הכל ברור - למעשה מדובר בשיר ביקורתי על המשטר הציוני האכזרי כאשר המשורר טורק את הדלת הציונית בפרצוף ובורח מהיישות הציונית אל מקום טוב יותר. ברלין. ואילו העיר היחידה שאכן אהב, באמת באמת אהב, הלא היא אחוזת בית, נאלצת להיות תחנתו האחרונה לפני לכתו את היישות הציונית for goods.

כיוון שאני תמיד בעד שירים המבקרים את המשטר, כל משטר, אאחל לו לעלות לגמר. כיוון שלא אצפה השנה בגמר בארץ, יש מצב שאף אצביע לו בהנחה וההופעה תיצור אצלי זיק משתקשק בחדר הפנימי של הלבלב (ובהנחה שאכן יעלה לגמר).

Love Music Yoni

New member

אז תכל'ס: עולים או לא? מצד אחד, זו שנה מנומנמת ברובה וישראל מאוד בולטת, ומצד שני - הסיכויים נגדנו והמתחרים לא פשוטים. לא בטוח, ואם כן אז אולי נגרד את המקום ה22 מקסימום.
מה על ישראל לעשות על מנת לבלוט ולעלות הלאה? האם להרים הופעה עם שלל אלמנטים וגימיקים או ללכת על הופעה פשוטה וחכמה? הופעה רצינית ומושקעת, רצוי גם איזה פרופ מעניין ורלוונטי.
האם היה נכון יותר להתמקד בסגנון מוזיקלי אחד בשיר ולא לשלב בין סגנונות שונים? או שאולי זה דווקא הולך יחד? לגמרי היה נכון יותר, הבעיה העיקרית של השיר מבחינתי היא שהוא פשוט מבולגן ונשמע כמו מיקס כושל בין כמה שירים.
האם מיקומה של ישראל בין השיר הצ'כי הכבד ללטבי הלא ברור, עושה את העבודה או דווקא פוגם בסיכויים? האמת שלגמרי פועלת לטובתינו.
האם ההחלטה לשיר רק באנגלית לראשונה היא נכונה או שצריך היה לשלב עברית/ לשיר רק בעברית? רק אנגלית
מה עדיף: להתחפש לסמוראים יחד עם מיי ולצאת לקרב או לשחק אותה ג'סטין ולענטז עם נדב? כמובן ש

L e j l a

New member
אם המשלחת הישראלית תהיה מספיק חכמה השנה

ותדע לנצל את כל הפרמטרים האפשריים אנחנו יכולים בקלות להיות בטופ 10. בכל הפעמים שנכשלנו לא טרחנו לחשוב מחוץ לקופסא וביצועים ווקאלים מצוינים לא תמיד הספיקו. השנה שלחנו שיר שכבר הוכיח את עצמו ומצליח בתחנות הרדיו בישראל ומתנגן בלי הפסקה מרכבים חולפים או ממכשירי פלאפון. הפוליטיקה קיימת ותמיד הייתה אבל אם באמת נשקיע הפעם ההצלחה תתורגם לתוצאה מכובדת. אני אופטימי

קשה לי להאמין שישראל עולה לגמר אחרי אי עלייה לא

מובנת בשנה שעברה (כשישראל בכלל הייתה בסמי חלש

ברור שעל ישראל להרים הופעה עם שלל אלמנטים וגימיקים .... לרוב זה עובד כך.
השילוב המוסיקלי קשה לעיכול אבל אם ישראל עולה סימן שהוא שירת את השיר בגדול.
המיקום בסדר גמור. גם ככה זה שיר הדאנס חפלה היחיד בסמי.
האם ההחלטה לשיר רק באנגלית לראשונה היא נכונה או שצריך היה לשלב עברית/ לשיר רק בעברית? סוף סוף החלטה מצוינת
לשחק אותה ג'סטין ולענטז עם נדב

Tom875

New member
ISRAEL

אז תכל'ס: עולים או לא? רוב הסיכויים שלא, לצערי. אני חושב שיש כ-11 מדינות שדי בטוח יהיו בגמר. אני חושב שנצליח יותר אצל הקהל מאשר אצל השופטים.
אם בכלל נחליט ששווה להשתתף בשנים הבאות, לנסות לגבש קונספט חדשני שכמוהו עוד לא נראה על הבמה - סטייל שבדיה 2015.
לטעמי היה נכון יותר להתמקד בסגנון אחד - בלדה נוגה ועדכנית סטייל ברונו מארס. אם כי, למרות בליל הסגנונות זה דווקא די
עובד ב"גולדן בוי".

עושה את העבודה. כי אנו השיר הקצבי והכיפי מבין רצף של ארבעה שירים כך שזה יכול לעזור לנו להתבלט.
אני חושב שזו החלטה נכונה. לא צריך להיות מקובעים על העברית. השפה צריכה להתאים לשיר ולזמר. בכל אופן אני
נגד שירים דו/תלת - לשוניים לרוב זה נשמע מלאכותי.

בתור שיר אהבתי טיפה יותר את SAME HEART למרות שגולדן בוי די זול, הוא די מוצלח וסופר קליט.
אגבש דעה סופית אחרי שאראה את ההופעה באירוויזיון, אבל כרגע SAME HEART!

Angry Beaver

New member
הו כמה מתאים והולם לענות על השאלון הזה היום:

אז תכל'ס: עולים או לא? מצד אחד, זו שנה מנומנמת ברובה וישראל מאוד בולטת, ומצד שני - הסיכויים נגדנו והמתחרים לא פשוטים. תכל'ס, קשה לי מאוד להגיד. אני לא מאלה שמאמינים שישראל סובלת מאיזשהי נחיתות - מדינות ששולחות שירים לא טובים וביצועים לא טובים לא עולות לגמר, נקודה. קשה להגיד על מיי אשתקד שהיא שלחה את אחד מעשרת הביצועים הטובים בסמי שלה. מצד שני, אנחנו לא מקומבנים מי-יודע-מה - מדינות כמו אזר', רומניה ורוסיה יכולות להרשות לעצמן לשלוח שירים בינוניים ועדיין סביר מאוד להניח שהן תעלנה לגמר. השורה התחתונה שלי היא שהכל תלוי בביצוע - ביצוע טוב (לא בהכרח ווקאלית, אלא זורם ובלי תקלות) ובולט ביחס למדינות האחרות ישלח אותנו לגמר. ככה היה במשך שנים וכך יהיה בעתיד.
מה על ישראל לעשות על מנת לבלוט ולעלות הלאה? האם להרים הופעה עם שלל אלמנטים וגימיקים או ללכת על הופעה פשוטה וחכמה? היתרון הבולט של נדב כמבצע הוא הכריזמה הבימתית והביטחון המדהים שלו. הוא לא נשמע הכי מדויק ווקאלית (זה נורא בלט בהופעה שלו באמסטרדם שעלתה אתמול באיכות ממש טובה ליוטיוב) אבל הוא מקפיץ את הקהל. חשוב להימנע מגימיקים מביכים כמו רקדנית בטן ודברים בסגנון, אבל כן להשתדל להשקיע בבמה עד כמה שאפשר - זו החולשה העיקרית של ישראל ברוב ההופעות שלה בעידן האירוויזיון המודרני.
האם היה נכון יותר להתמקד בסגנון מוזיקלי אחד בשיר ולא לשלב בין סגנונות שונים? או שאולי זה דווקא הולך יחד? מבחינתי זה הולך יחד באופן סביר, ומה שמשנה באמת זה הפזמון והוא קליט בטירוף.
האם מיקומה של ישראל בין השיר הצ'כי הכבד ללטבי הלא ברור, עושה את העבודה או דווקא פוגם בסיכויים? כעיקרון אמור לעזור. יש סיכוי שהצ'כים יביאו הופעה מדהימה, והם גם מעוררים עניין השנה בתחרות, ככה שאין לדעת.
האם ההחלטה לשיר רק באנגלית לראשונה היא נכונה או שצריך היה לשלב עברית/ לשיר רק בעברית? אני חושבת שהאירופאים אוהבים לשמוע את השירים שישראל שולחת בעברית, אז באותה מידה היו יכולים לשלוח את אותו שיר בעברית מלאה. מצד שני, אם כל אירופה מאנגלזת, למה שנישאר מאחור?
מה עדיף: להתחפש לסמוראים יחד עם מיי ולצאת לקרב או לשחק אותה ג'סטין ולענטז עם נדב? כשיר העדפתי את זה של מיי, אבל ההופעה הייתה נוראית. אני יותר אופטימית לגבי נדב.

guyziii

New member
ישראל שלנו עולה לגמר בלי נדר

ההחלטה לשיר באנגלית אחת החלטותיה הכי טובות שישראל את יכולה לבחור שנה.

מבחינת המיקום שיר 9 זה מקוום מעולה לעומת 2 שירים שהם מאוד קשים לעיכול ישראל יכולה להיות מפתח לעליה לגמר.

לנדב יש הופעה בימתית מאוד טובה ולכן סגנון מזרחי בשיתוף אוריאל יקותיאל ורקדנים מאחור יכולה להיות הזבנג של ישראל.

שיהיה לנו בהצלחה

השיר הישראלי שאני הכי לא מאמין בו

השיר היחיד בשנים האחרונות שאני הולך להמר "נגדו" בתחרות ההימורים של הפורום (אם בכלל אשתתף בה).
&nbsp
וזה לא בגלל שזה שיר שאני לא אוהב. אני אוהב אותו. הוא לא מדהים, אבל קליט מאוד בעיני. אני שר אותו הרבה. הבעיה היא שזה כל כך לא נראה זה...
&nbsp
אני גם נורא חושש מאיך שזה ייראה על הבמה. ממש חושש מהביצוע בלייב, שזה יישמע צורם או עם יותר מדי הפסקות בשירה מצד נדב (שכידוע - נראות רע מאוד על הבמה).
&nbsp
מקווה שאתבדה. בשנים האחרונות, ככל שהאמונה שלי בשיר הישראלי היתה גדולה יותר, כך הסיכוי שהואיעלה היה נמוך יותר, אז מי יודע...

ESCme

New member
אם כך, אולי יש סיבה לאופטימיות?

אם בשנים האחרונות הקפדת להמר בעד ישראל ולא עלינו, אולי "תצליח" גם עם ההימור נגד?

אפשר לראות את זה ככה

יש לי גם חבר שכשהוא בעד השיר הישראלי - אנחנו לא עולים; כשהוא נגד - אנחנו עולים. זה כמובן לא בצורה שיטתית, אלא יותר תחושת בטן. נקווה שזה יעזור, אבל אני סומך על המדדים שקצת יותר מוכיחים את עצמם :)

VickyRosti

New member
ישראל

אז תכל'ס: עולים או לא? מצד אחד, זו שנה מנומנמת ברובה וישראל מאוד בולטת, ומצד שני - הסיכויים נגדנו והמתחרים לא פשוטים. עוד לפני שנתיים-שלוש הייתי מהמרת שנעלה, אבל רצף הכשלונות פשוט ערער לי לחלוטין את האמונה. כל הזמן יש לי הרגשה שגם הפעם ההופעה תהייה מאכזבת יחסית למדינות אחרות, בסמי שלנו יש יותר מדי שירים טובים, וכמובן הפוליטיקה משחקת יותר תפקיד בשנים האחרונות.
מה על ישראל לעשות על מנת לבלוט ולעלות הלאה? האם להרים הופעה עם שלל אלמנטים וגימיקים או ללכת על הופעה פשוטה וחכמה? הופעה פשוטה וחכמה מספיקה, גם לשיר קצבי. פשוט צריך לחשוב על כל האלמנטים, ובעיקר להשקיע בזוויות צילום, שכבר מספיק פעמים פגעו ברושם הכללי שהשאירו השירים שלנו.
האם היה נכון יותר להתמקד בסגנון מוזיקלי אחד בשיר ולא לשלב בין סגנונות שונים? או שאולי זה דווקא הולך יחד? אחת מנקודות הביקורת העיקריות של החובבים בעולם על השיר היא השעטנז בין סגנונות מוסיקליים שונים. אולי היה עדיף להתמקד בסגנון אחד, מצד שני מזרחי טהור לא היה מתאים לנדב, ואילו R&B טהור היה עוד יותר נבלע באירוויזיון הפופי ממילא, ובוודאי לא זוכה לאותה הצלחה ברדיו הישראלי, כשאחת הסיבות העיקריות להצלחתו של השיר בארץ הוא הפזמון המזרחי.
האם מיקומה של ישראל בין השיר הצ'כי הכבד ללטבי הלא ברור, עושה את העבודה או דווקא פוגם בסיכויים? בטח שלא פוגם, כי שני השירים כבדים ושונים לגמרי בסגנונם, והם גם לא נחשבים לפייבוריטים לעלייה לגמר.
האם ההחלטה לשיר רק באנגלית לראשונה היא נכונה או שצריך היה לשלב עברית/ לשיר רק בעברית? החלטה נכונה ביותר, ולא מפני שאני חושבת שהעברית מכשילה אותנו באיזושהיא צורה, אלא מפני שאם כבר בחרנו בזמר שכל כך טבעי לו לשיר באנגלית, למה לאלץ אותו לשיר חלק בעברית, רק בשביל הפרוטוקול?
מה עדיף: להתחפש לסמוראים יחד עם מיי ולצאת לקרב או לשחק אותה ג'סטין ולענטז עם נדב? כשיר נטו אהבתי את Same heart קצת יותר, אבל אני חושבת שגולדן בוי הרבה יותר מייצג את המוסיקה האמיתית שלנו (ועובדה שהוא מוכיח את עצמו יפה בהשמעות ברדיו), ולפחות מבחינה מוסיקלית יש לו יותר פוטנציאל להתבלט באירוויזיון.

GM1988

Well-known member
גדג' בוי

* ובדיוק כשאני מעתיק את השאלון כדי לענות, אני שומע איפשהו באזור פה מתנגן השיר של נדב

לא יודע. מאד נוטה ל-לא, אבל יש סיכוי.
לא שמעתי הרבה משאר המתחרים, אבל יש כמה שירים בודדים שכן שמעתי והם לא רעים בכלל.

אלמנטים ואפקטים הם דבר מבורך כשיודעים להשתמש בהם בצורה נכונה שמוסיפה להופעה, לכן אני בעד

הבעיה של ישראל לאורך השנים, מלבד הנושא של בחירת שירים גרועה, זה חוסר תיאום בין אפילו שיר מרדים להופעה.
אם זו בלדה, זה לא אומר שצריך להרדים את הקהל עם הופעה אנמית וחסרת חן ובמה חשוכה.
גם בבלדה יש צורך בבנייה וחשיבה יותר מקורית כדי שהשיר ימריא יחד עם ההופעה.

לא ברור לי למה לא אהבתי את השיר בפעמים הראשונות, כי היום הוא נשמע לי אחלה שיר! יש בו את כל מה שלישראל לא היה באירוויזיון עד כה- כולל בחור כמו נדב.
השיר עשוי מאד טוב ולא מפריע לי שהוא משלב מספר סגנונות.

לא שמעתי את הצ'כי.

ההחלטה לשיר רק באנגלית היא שלב ראשון בהתקדמות של ישראל וחשיבה מחוץ לקופסה השנה. פיו

מיי זו תופעה דומה לנדב, וחבל שאת כל הפוטנציאל הטמון בה יחד עם השיר האדיר הזה הפילו מרכיבים חשובים כמו תדמית בלבוש, הריקוד, בימוי המצלמות שחסך המון פרטים שלא נראו ויכלו להוסיף להופעה, פלוס סאונד לא מספיק טוב ומיי שמשום מה החליטה ברגע האמת לרכך את הביצוע שלה והפכה אותו לרגעים לסגנון אופרה שלא מבטא את התוכן של השיר.

לאחר שנתיים של שירים לא טובים

ישראל שולחת שיר טוב.
ישראל תעלה לגמר כי השיר הזה כמו של מונטנגרו בולט מאוד בים הבלדות והשיר המוזר שמסביב
ישראל כבר בולטת,סיומת בסגנון 2012 לא תזיק.
לגבי סגנונות:מצד אחד לכל אדם יש חיבור לחלק אחר בשיר ומהצד השני התוצר די מבולגן.
ישראל קיבלה מהאוסטרים מיקום טוב בין צ'כיה שישראל שונה ממנו לבין שלוש הדקות הלא מובנות מלטביה.
החלטה לשיר באנגלית שגויה,שנה שעברה ישראל שלחה שיר נוראי שהעברית הצילה אותו ממקום אחרון,השפה יכלה לתת יחוד ואם רוצים שפה זרה הייתי מאוד שמח אם שיר בצרפתית מלאה היה מייצג אותנו.
ישראל 14 מול ישראל 15-אותו לב הוא המקום הלפני אחרון אצלי בשנה שעברה אז כמובן שאני בוחר בנער הזהב.

למעלה