הימור חכמת ההמונים

זיקי

New member
הימור חכמת ההמונים

בדיוק כשחשבתם שהגשת ההימורים לתחרות ההימורים הפורומית הסתיימה, הימור נוסף עשוי למצוא את דרכו אל ראש הטבלה

בפעם הראשונה בתולדות הפורום, בניתי הימור שמשקלל את כל ההימורים של חברי הפורום – 106 במספר.

תחילה אני אפרסם כאן את עשרת העולות מכל סמי לפי הימורי חצאי הגמר שלכם, ובהודעה נפרדת אפרסם את הדירוג הכולל של כל 37 המדינות המתמודדות השנה.

שימו
:

לאור פער מסוים בדרכי החישוב, העולות מסמי 1 לפי הימור חצאי הגמר שונות במקצת (במדינה אחת
) מהעולות מסמי 1 לפי השקלול של המיקום הסופי.
אני אציין זאת ואסביר בהמשך.

מהי חכמת ההמונים?
כדי להבין באופן כללי במה עוסקת חכמת ההמונים, צירפתי כאן לינק לניסוי נחמד שהוצג בחדשות 2 ובעצם נתן לי את הרעיון המסקרן של להחיל את הניסוי הזה על הפורום שלנו.

אז מה דעתכם?
האם הימור חכמת ההמונים אכן יקלע בצורה טובה ביותר לתוצאות הסופיות?

בקרוב נגלה

זיקי

New member
והעולות מחצאי הגמר הן...

חישוב זה בוצע על סמך הימורי חצאי הגמר שלכם.
אכתוב כאן את עשרת העולות מכל סמי מהמדינה שסיימה במקום הראשון ועד למקום האחרון מבחינת כמות מהמרים (שיופיע בסוגריים):

העולות מסמי 1:

1. ארמניה (105)
2. שבדיה (105)
3. אזרבייג'אן (105)
4. הונגריה (103)
5. אוקראינה (100)
6. רוסיה (97)
7. אסטוניה (91)
8. בלגיה (82)
9. מונטנגרו (65)
10. מולדובה (57)

11. הולנד (53)
12. איסלנד (28)
13. אלבניה (18)
14. לטביה (17)
15. פורטוגל (13)
16. סן מרינו (8)

העולות מסמי 2:

1. נורבגיה (104)
2. רומניה (102)
3. יוון (101)
4. ישראל (96)
5. אוסטריה (93)
6. פינלנד (93)
7. אירלנד (93)
8. מלטה (84)
9. פולין (76)
10. סלובניה (64)
11. ליטא (36)
12. בלארוס (31)
13. שוויץ (31)
14. מקדוניה (25)
15. גיאורגיה (19)

s a g i 87

New member
מי המלך(והיחיד שלא העלה את נורבגיה לגמר?

גם לי הייתה הרגשה ענקית שזה יקרה וממש רציתי לעשות זאת אך השתפנתי ברגע האחרון והעלתי אותה לגמר שם מיקמתי אותה במקום הלפני אחרון

זיקי

New member
היו 106 מהמרים, כלומר יש שני מלכים

אני לא יודע מי השניים שלא העלו את נורבגיה לגמר, כי בחישוב שעשיתי לא הייתה משמעות למשתמש אלא רק למיקומים

אבל אפשר לבקש מהמלכים להזדהות חחח

s a g i 87

New member
אז היה גם מישהו שלא העלה את ארמניה?

זה כבר באמת הזוי...חחח

Princess Lotta

New member
בהימור המקורי אמרתי שפינצטה לא מתרוממת

כמו פניקס אל הגמר אבל אז החלטתי שהשופטים ידאגו לזה ואז היא תתרסק בו, אבל גם בהימור שלי נורבגיה פלופ מקום 20 בגמר.

s a g i 87

New member
גם אני חשבתי בהתחלה שהיא לא תעלה...

בטלווטינג היא תיכשל ואצל השופטים היא תצליח ולכן מה שקשה לנו לחזות זה מה יהיה השקלול בין השניים והאם זה יהיה מספק לעלייה.
בסופו של דבר גם אני הימרתי שהיא תעלה

s a g i 87

New member
אני מאמין שלפעם הראשונה הקהל יסלוד מהזקן שלה

דבר שיתבטא בפיחות בהצבעות..מי בכלל יקשיב לשיר?!
אני בהתחלה לא יכלתי להסתכל עליה. לקח לי שבועות ארוכים להתרגל

eurotrash

New member
השוק יעבור אחרי דקה או שתיים

שבהם השיר במילא על אש קטנה. בהנחה שפינצטה תתן הופעה ווקלית סבירה, סוף השיר יהיה סוחף והאסמסים בהתאם. צריך לזכור שהקהל הרחב די מצפה להופעות קיצוניות בתחרות ולרוב מתגמל אותן. אני חרד יותר לגורלם של השירים שיופיעו מיד אחרי אוסטריה.

Princess Lotta

New member
1. שאפו על אימוץ ה"פינצטה"

2. אם לנו - אוחצ'ות, דיוות ומעודדות צמודות של אירוויזיונים שמכירות כבר את הצד הביזארי - לקח שבועות להתרגל, למה ש3 שעות יספיקו לקהל שרובו - או לפחות חלקו הגדול הטרוסקסואלי, נורמטיבי, מיושן ושמרני?

אין מצב

צוות Kuss

New member
זה נקרא "אפקט רומניה 2013" שניצח את הסמי!

חובבי האירוויזיון משקשקים מפחד שחבריהם לא יחשבו שהאירוויזיון זה רק להומואים ולכן כל מה שהוא "הומואי" הם מפחדים ממנו וסולדים אוטומטית, בעוד שהצופים הרגילים מצפים לראות דברים ביזאריים, ואלה שכבר טורחים להצביע, יעשו זאת למה שהיה הכי ביזארי ומשך להם את העין. רומניה 2013 זו דוגמה מצוינת לכך, ואוסטריה השנה יהיה ההמשך הישיר לכך.

eurotrash

New member
הצלחת לכתוב בשתיים וחצי משפטים

את מה שלקח לי 45 דקות לכתוב בחפירה אין סופית.
כל מילה בסלע, ואני שונא אותך!

eurotrash

New member
1. חודשים חיכיתי שמישהו כבר ימצא לה שם במה

אז חן חן למתגלחן.
2. א. השיר מיושן וחלק מהחובבים מאוד חרדים לגורלה של התחרות והיו רוצים לראות אותה הופכת לרלוונטית לסצנת המוזיקה העולמית (ע"ע "איכותי", "חדשני", "מחובר" ושאר שמות תואר משומשים לעייפה), הייתי אומר שהם מפספסים את הקמפיין הזה במשהו כמו 30-40 שנה.
ב. ובהמשך לסעיף א', חובבים רבים חרדים להפיכתה של התחרות לקרקס של הופעות ביזאריות, שוב, כי השנה היא 1967 ועדיין לא חזינו בפינגווינים בגודל של רכזים במכבי, תרנגולי הודו דו-לשוניים, כלות לסביות, מפלצות פיניות ושרל'ה שרון. (בנוגע להומואים בפרט, ובלי להכנס לדיון משני וארוך במיוחד, התחרות היא אמצעי להכנס בדלת הקדמית למעוז המיינסטרים הסטרייטי- גם אם תרבותית האירו' כבר מזמן לא, אבל בכל זאת מדובר בתחרות בין מדינות עם דגלים והכל. דבר שלהטבק"ים מודרים ממנו בדר"כ אם מרצון ואם בכפייה- לכן ישנו צורך דווקא אצלם לטשטש את האוחצ'יאדה על הבמה. הרבה יותר נוח לסגוד לסאנה ומיי מאשר לפינצטה, וגם אם תומכים בפינצטה הנימה מאוד פוליטית מצד אחד ונורא מתגוננת מצד שני:"אני מאוד אוהב את *השיר*" וכאלה)
ג. בשל אמירותיו של האדמו"ר הצדיק אראם אייפון נ"י המועמד הוודאי לזכייה, נעשו שמיניות באוויר ע"י חובבים מאוהבים לבטל מסיבות שונות ומשונות את סיכויי ההצלחה של השיר האוסטרי ואת הלגיטימיות שלו בכלל, תוך הסתמכות על סעיפים א' ו-ב'. הצליח להם.
ד.בסופו של דבר ההומואים הם מיעוט מבוטל מהצופים בתחרות. יש אגב, גם מלא הומואים שלא צופים בתחרות. אני לא בדקתי, אבל לתחושתי הם גם מיעוט בקרב השופטים, שלפי הרשימה שפורסמה שלשום מדובר בקבוצה מאוד הטרוגנית של אנשים מרקעים שונים לגמרי. מיעוט ההומואים דווקא עשוי לפעול לטובת פינצטה, כי נראה לי שהצופה הנון-חובב לא סוחב איתו את כל המטענים שהזכרתי, ובסופו של דבר מחפש בידור לא שגרתי. אם פינצטה תפגיז בהופעה היא לחלוטין הולכת להיות מתוגמלת ע"י אותו קהל שסימס ללורדי, לסרדושקה ולדרקולה בשנה שעברה.

לסיום, שסיפרתי לכמה מחברי שהולכים לצפות איתי השנה בתחרות (סטרייטים וסטרייטיות אגב) על זמרת מזוקנת עם בלדת ג'יימס בונד, תגובתם המיידית הייתה "אהה ברור שאנחנו מסמסים לה"

שיווווווו איזו חפירה

למעלה