רפואי ובריאות לאמצ"ש

shlidiy

New member
זה לא דומה לכאבים בעצמות

זה מין דקירות כאלה ברקמה הרכה של הנרתיק, ממש עיקצוץ חזק כזה, דקירה... האם לזה דומים כאבים בעצמות? תודה

arinashg

New member
אני לא רוצה להטעות

אצלי הכאבים בנרתיק הם פנימיים, ורק בגלל שקראתי מראש על סוג הכאב הזה ידעתי לזהות אותו.
יכול להיות שיש לך משהו אחר. אולי עדיף שתתייעצי עם רופא אפילו סתם בשביל ידע והרגעה :)

shlidiy

New member
הזמנתי תור לרופא שלי למחר... מקווה שזה סתם משהו לא רציני

ורנסי8

New member
לצערי למודת נסיון

מפטריות , דקירות בנרתיק זו אחת מתופעות הלוואי וכן, אגיסטן לא תמיד עוזר.. בהחלט ייתכן טיפול שלישי והפטרייה עדיין תציק. מקווה שיעבור במהרה, ממליצה לשתות מלא מים ולהפחית מתוקים ..בהצלחה

arinashg

New member
שאלה על לחץ דם נמוך

היי,
אני סובלת מתחילת ההיריון מלחץ דם נמוך [לפני היריון היה תקין].
בהתחלה זה לא היה מורגש ורק הבדיקות העידו על זה, אבל בשבועות האחרונים [אני בסוף שבוע 15] אני חווה נפילות לח"ד שממש קשות לי.... טשטוש ראייה, דפיקות לב חזקות ומהירות, קשיי נשימה, סחרחורת, בחילה...
זה מגיע בבת אחת ונשאר ודועך תוך כמה דק'.
מישהי עוד חוותה את זה? עצות איך להתמודד עם זה?
&nbsp
תודה... <3

את צריכה לפנות לרופא

צריך לבצע בדיקות דם כולל בדיקות ברזל (אולי הערכים צנחו מאוד)
לבצע בדיקות לב (אקו ודומיו) בגלל הדפיקות לב
לבצע בדיקות לתפקודי בלוטת התריס
&nbsp
חוץ מזה- לגבי לח"ד נמוך, לשקול ייעוץ מותאם עם תזונאית
כי בהריון אסור יותר מידי לשחק עם זה
כמה נמוך הלח"ד ?
&nbsp

AlicePJ

New member
בהריון מאוד טבעי שלחץ הדם יורד, כי

בהריון יש עליה בנפח הדם ויש הורמונים של ההריון שמשפיעים ומורידים את לחץ הדם. זה מאוד לא נעים אבל זה טבעי. אני לא סגורה כל כך מה אפשר לעשות כדי לשפר את ההרגשה, אבל כמובן שצריך להזהר כשקמים משכיבה או ישיבה ולעשות זאת לאט ובהדרגה.
סה"כ לחץ דם נמוך בהריון הוא טבעי ולא בעייתי (אלא אם הוא ממש ממש נמוך), ואני מקווה שלא תתקלי לקראת סוף ההריון בבעיה ההפוכה של לחץ דם גבוה.

אני....

כולל לחץ בראש כאילו אני בתוך מים. אין הרבה מה לעשות. לי עזר להוריד מתוק ולאכול מלוח כשלחץ הדם יורד. גם טיפול בהמוגלובין נמוך עוזר.

רוז87

New member
האם הגיוני כ"כ מוקדם ?

היי בנות,
אני מחר מתחילה בע"ה שבוע 5, יש לי כאבי בטן מטורפים ממש כמו של מחזור ובנוסף כאבי גב תחתון.
ומקודם התחיל משהו חדש גם כאבים בשריר בשוק של הרגל ממש כאילו נתפס לזמן קצר ונעלם כאילו לא היה ממש לא יכולתי לעמוד.
הגיוני כ"כ מוקדם?

mitmit11

New member
מוכר

אני תמיד עם ל"ד מתחת לנורמה ובהריון עוד יותר. חשוב להקפיד על משמעת מים היסטרית. תמיד תמיד יש לי משהו מתוק בשליפה בדיוק למקרים שזה תוקף במפתיע. לקום ממצב שכיבה לישיבה ומישיבה לעמידה באיטיות והדרגה.

arinashg

New member
אני באמת שוכחת לשתות

כל החיים אני ככה...
מעולה ממש עזרת לי, אני אקפיד על שתייה גם אם אני לא מרגישה צמא מעכשיו. תודה!

mitmit11

New member
טיפ

בעבודה אני כל הזמן עם בקבוק 500/750 מ"ל וככה זה מולי וזמין ואני שותה הרבה. ברגע שמסיימת הולכת לקולר למילוי. בבית אני סופרת לי כוסות. ברגע שזה הופך להרגל זה מאוד פשוט להגיע לכמויות הדרושות.

nottSoon

New member
אני מתהלכת עם בקבוק גם בבית

הולך איתי לכל חדר שאני עוברת בבית, יוצאת איתו לסידורים. יותר צמוד אלי מבעלי חחחח
&nbsp
בקבוק זה דבר גאוני.

אני כל ההריון הזה עם ל"ד מאד נמוך (כבר שבוע 38)

יש לי גם אנמיה בנוסף, שרק מעצים את הסחרחורות והחולשה. אבל אני נוטלת ברזל, מאז שהתגלתה האנמיה - כך של"ד זה הגורם העיקרי.
לי הד"ר אמר שמאד עוזר להתחיל את היום עם ארוחת בוקר טובה -כי זה הזמן של"ד הכי נמוך במהלך היום, ולשתות המון. אני משתמשת בבקבוק ספורט גדול מאד של CAMELBAK עם פיה של נשיכה שעוזרת לי מאד עם העניין. אני גרועה בהקפדה על שתייה, אבל עם הבקבוק הזה אני שותה ומבלי לשים לב, מסיימת בחמש-עשר דקות בקבוק מלא.
&nbsp

tallyko

New member
בתור אחת עם לח"ד נמוך גם ברגיל...

ובהריון יורד עוד קצת - לי רופא אמר שלא בהריון, לשתות חופשי קפאין, שאלכוהול עוזר ולאכול מלוח. בהריון כל מה שנשאר מזה זה לאכול מלוח (ואצלי יש גם בצקות, אז בכלל שמח).
&nbsp
הכי טוב - לפנות לרופא ולתזונאית עם התמחות בהריון ולברר מה ניתן לעשות מבחינת התזונה, וכן לבצע בירור ובדיקות ולוודא שהתסמינים הם אכן בגלל לח"ד נמוך וצלילות שלו.

nottSoon

New member
כן, בדיוק מה שאת מתארת.

אני גם לחץ דם נמוך מלפני ההריון, אבל מתחילת ההריון היו לי נפילות רציניות בלחץ דם בבקרים ומשבוע 25 אני כבר ממש מתקשה לתפקד כי לחץ הדם ירד עוד יותר והנפילות מתרחשות לאורך כל היום, וגם הרחם דוחף למעלה על הריאות אז עוד יותר קשה לנשום....
סורי שאין לי משהו אופטימי להוסיף, אבל לי עוזר לשבת במנוחה במשך רוב היום, משתדלת שלא לעשות פעילויות במהלך החום הכבד (שעוד יותר מקשה). אם אני בפעילות בבית/במשרד (במזגן!) אני עושה המון הפסקות ועושה דברים לאט. אם אני לא בבית ויש נפילות אני נכנסת לאיזו חנות ומבקשת כסא לשבת. אני עוד לא מצאתי פיתרון.... פשוט דרכים להתמודד.

למעלה